به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ - ۱۵:۰۹
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۱۰/۱۴ ساعت ۱۲:۳۹
کد مطلب : ۴۴۸۵۵۱
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان‌ در‌ جمع فعالان بازار سرمایه:

نگاه بلندمدت ما رشد مداوم سودآوری خواهد بود

گروه اقتصادی: امین ابراهیمی، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در جمع فعالان بازار سرمایه گفت: از سیصد و پنجاه و یک پروژه فولاد خوزستان، تا به امروز شاهد تحقق پیشرفت هشتاد و شش درصدی کل پروژه‌ها هستیم. پروژه مگامدول آهن اسفنجی زمزم ۳ فولاد خوزستان یکی از پروژه‌های کلیدی و برزمین مانده گروه فولاد خوزستان بود که پس از گذشت ده سال، خوشبختانه امسال با پیشرفت فیزیکی واقعی ۹۸ درصدی در حال اجراست.
نگاه بلندمدت ما رشد مداوم سودآوری خواهد بود
مهندس امین ابراهیمی مدیرعامل فولاد خوزستان در جمع فعالان بازار سرمایه و اصحاب رسانه از توسعه معدن‌داری خبر داد و افزود: با در نظر گرفتن زنجیره ارزش فولاد، در بالادست دو معدن را تملک کرده‌ایم و تا پایان سال جاری تملک صد در صدی، ده معدن دیگر را در دستور کار داریم.
 
وی در ادامه از تبعات منفی عوارض صادراتی بر بازارهای صادراتی فولاد ایران گفت و ادامه داد: وضع عوارض خلق‌الساعه صادراتی بر روی صادرات فولاد ایران موجب از دست رفتن بخشی از بازارهای صادراتی کشور شد و مشتریان صادراتی فولاد ایران را به سمت خرید محصولات فولادی روسیه روانه کرد. متاسفانه به جای مشوق‌های صادراتی شاهد تنبیه صادرات هستیم. از طرفی علاوه بر عوارض صادراتی که از نیم درصد به دو درصد (رشد چهار برابری) داشته، با وضع مالیات بر صادرات، عملا جذابیت‌های صادراتی از بین رفته است. بخش‌نامه‌های خلق‌الساعه و وضع عوارض سنگین صادراتی، مشکل تامین و افزایش شدید نرخ انرژی، عدم توازن زنجیره و چالش تامین مواد اولیه به ویژه سنگ آهن و مشکلات زیرساختی در حوزه حمل و نقل ریلی، جاده‌ای از جمله چالش‌های کلیدی صنعت فولاد کشور است.
ابراهیمی اعمال محدودیت‌های انرژی را مهم‌ترین دلیل سود از دست رفته فولاد خوزستان دانست و افزود: اعمال محدودیت برق به صنعت فولاد موجب کاهش تولید و از دست رفتن ۱۲ میلیون تُن فولاد و حدود ۶ میلیارد دلار ضرر به این صنعت در دو سال اخیر (۱۴۰۰ و ۱۴۰۱) شد. از این مقدار هفت هزار میلیارد تومان سود از دست رفته فولاد خوزستان به دلیل محدودیت انرژی در سال ۱۴۰۱ بود. متاسفانه در تابستان امسال محدودیت‌های برقی، باعث از دست رفتن ۵۴۵ هزار تُن فولاد برنامه‌ریزی شد.
 
مدیرعامل فولاد خوزستان اشاره‌ای به زنجیره ارزش گروه فولاد خوزستان داشت و گفت: دامنه فعالیت این شرکت از بخش استخراج در شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان تا آهن‌سازی و فولادسازی در فولاد شادگان و نورد گرم و سرد است. از سیصد و پنجاه و یک پروژه فولاد خوزستان، تا به امروز شاهد تحقق پیشرفت هشتاد و شش درصدی کل پروژه‌ها هستیم. پروژه مگامدول آهن اسفنجی زمزم ۳ فولاد خوزستان یکی از پروژه‌های کلیدی و برزمین مانده گروه فولاد خوزستان بود که پس از گذشت ده سال، خوشبختانه امسال با پیشرفت فیزیکی واقعی ۹۸ درصدی در حال اجراست. شصت درصد این پروژه با استفاده از توان داخلی و شرکت‌های دانش بنیان احداث شده است. 
وی در پایان اشاره‌ای به نرخ قیمتی شمش فولادی داشت و افزود: در ۵ سال گذشته قیمت شمش فولادی ۹۳۹ درصد افزایش یافته در حالی که میزان افزایش نرخ دلار در بازار آزاد ۱۱۵۲ درصد بوده است. این دو نرخ در ادوار طولانی مدت، هم‌پوشانی داشته‌اند و افزایش نرخ شمش فولادی دور از انتظار نیست. نتیجه نگاه مثبت و بلندمدت سهامدار عمده این شرکت تقسیم سود حداقلی با هدف توسعه سرمایه‌گذاری از محل سودآوری بود. این امر باعث رشد شتابان و افزایش اشتغال‌زایی فولاد خوزستان شده و پایه‌ای برای رشد مداوم سودآوری خواهد بود.  ظرفیت تولید گروه فولاد خوزستان تا سال ۱۴۱۰ به ۱۳.۶ میلیون تن، معادل سهم ۲۵ درصدی از تولید فولاد کشور می‌رسد.
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها