گروه اقتصادی: فلز زرد که به عنوان پناهگاه سرمایهگذاران در شرایط تورمی، رکود و جنگ شناخته میشود، روز گذشته رکورد دیگری در بازارها به ثبت رساند. بر این اساس طلا که در ساعات پایانی بازارها در روز جمعه با نرخ ۲۴۱۴ دلار بسته شده بود، در نخستین ساعات اولیه بازارها به یکهتازی در بازارها پرداخت و با مشاهده ۲۴۵۰ دلار (بالاترین سطح قیمتی در طول تاریخ) به روال سابق خود بازگشت و ساعت ۱۹ دیروز به وقت تهران به ۲۴۲۶ دلار به ازای هر اونس رسید. اما سوالی که در این میان مطرح میشود، چرایی رشد ۷.۵ درصدی این دارایی است؟
بر اساس آمارهای منتشر شده، روند نزولی تورم نقطهبهنقطه آمریکا در آوریل ۲۰۲۴ اثر بسزایی در رشد داراییهای پر تقاضای بازارها ایفا کرده و موجب شده تمرکز سیاستگذاران بر آغاز سیاستهای انبساطی در ماههای آتی افزایش یابد. همچنین این آمار نشان میدهد که تورم نزولی، برآوردها را در خصوص از سرگیری سیاستهای پولی جدید در ماه سپتامبر تقویت کرد. اثر این تقویت را میتوان در روند شاخص ارزی نیز مشاهده کرد.
دلار جهانی که بر اثر نرخهای بهره بالا در آمریکا تقویت شده بود با افزایش انتظارات در خصوص تغییر این سیاستها به کانال ۱۰۴ واحدی سقوط کرد. ریزش شاخص دلار جهانی فرصت دیگری برای صعود بازارهای جهانی فراهم کرد. از سوی دیگر به نظر میرسد که در پی سیاستهای دولت چین برای حل بحران املاک و احتمال نوسان قیمت ارز، سرمایهگذاران و معاملهگران قصد دارند تا برای حفظ سرمایه خود، آن را به بازار امنتری نسبت به سایر بازارها منتقل کنند.
از دیگر عواملی که در روز گذشته توانست این دارایی را در به مسیر صعودی هدایت کند، شهادت ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری کشورمان و آثار احتمالی آن در آینده بود. اما شواهد گویای آن است که این روند صعودی ادامهدار نبود و پس از ساعاتی از خبر شهادت او، بازارها به روال سابق خود بازگشت.
کارشناسان از رفتار طلا در روز گذشته این سیگنال را دریافت کردند که احتمال ایجاد ریسک و تنش پس از شهادت رئیسجمهوری اسلامی ایران، خبر شوکهکنندهای برای بازارهای جهانی به شمار میرود و طلا با رفتار هیجانی خود موجب رکوردشکنی تاریخی دیگری در سال ۲۰۲۴ شد. این درحالی است که با وجود پیشبینیها در خصوص روند نزولی بیتکوین در ماههای نخست پس از هاوینگ، این دارایی در روزهای آتی بار دیگر کانال ۶۷ هزار دلاری را فتح و نور امید را در دل سرمایهگذاران خود روشن کرد.