گروه اقتصادی: بازار طلا هفته جاری را با کاهش چشمگیر قیمتها آغاز کرد، روندی که به نظر میرسد تحرکات کاهشی انس جهانی طلا مسبب آن بود. به گزارش اقتصاد ۲۴ به نقل از سایت کیتکو پس از بازگشایی بازار در عصر یکشنبه هر انس طلای جهانی به راحتی بالای سطح ۲۴۰۰ دلار باقی ماند تا زمانی که اندکی بعد از ساعت ۱۰ صبح روز چهارشنبه به وقت شرق آسیا، از کف حمایت عبور و روند کاهشی خود را آغاز کرد.
گفته میشود انتشار صورتجلسههای نشست آوریل/مه کمیته بازار آزاد فدرال نیز در بعد از ظهر روز چهارشنبه کمکی به این فلز زرد نکرد. بر این اساس مدت کوتاهی پس از ساعت ۲۰:۳۰ بعد از ظهر طلا به پایینترین حد هفتگی خود یعنی ۲۳۲۵ دلار و ۴۶ سنت رسید.
این روند در بازارهای جهانی آغاز یک روند کاهشی چشمگیری را در بازار طلای داخلی کلید زد. بر این اساس عملکرد هفت روز گذشته طلای ۱۸ عیار نشان میدهد که قیمت آن از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان روز ۲۹ اردیبهشت تا کف ۳ میلیون و ۳۰ هزار تومان کاهش یافت. این روند برای سکه امامی نیز صدق میکند؛ این قطعه در فاصله هفت روزه از نیمه کانال ۴۱ میلیونی به دامنه ۳۹ میلیون تومانی رسید.
نقش فرعی قانون عرضه و تقاضا در کاهش قیمت اخیر
«سهراب اشرفی» فعال و کارشناس بازار طلا با تاکید بر اونسی شدن بازار طلای داخلی توضیح میدهد: فرمول عرضه و تقاضا در این کاهش قیمتها تاثیری نداشته است. به گفته او در روزهای گذشته با کاهش شدید قیمت طلا در بازار جهانی و افت دلار در بازار ارز داخلی مواجه بودیم. این دو عامل باعث شدند که ما یک روند کاهشی را در قیمت طلا داخلی داشته باشیم. این دو فاکتورهای اصلی قیمت طلا هستند. عرضه و تقاضا به نسبت دو عامل مذکور فاکتورهای فرعی هستند.
حرکت آرام طلا به سمت این منطقه شیرین میتواند تقاضاهایی را وارد بازار کرده تا سرمایه خود را از رشدی که عموم اقتصاددانان در نیمه دوم سال پیش بینی میکنند، در امان نگه دارند. در این مسیر ممکن است حتی پولهای خرد نیز وارد کار شده و مورد «بهترین گزینه برای سرمایه گذاری بازار طلا است» مطرح شود. در این مدت اَشکال مختلف خرید طلا از سوی برخی بازاریان مطرح میشود که به بررسی آن پرداختیم.
خرید طلاهای شکسته توصیه نمیشود
طلاهای شکسته که به تازگی در اینستاگرام تبلیغ میشود یکی از راههایی است که با تصور فرار از هزینه اجرت طلا مورد استفاده برخی افراد قرار میگیرد. اشرفی در این باره با بیان این که خرید طلاهای شکسته اصلا توصیه نمیشود، توضیح میدهد: این نوع طلا بایستی ذوب شود و به سمت تولید برگردد چرا که ممکن است از نظر عیار مشکل داشته باشد. طلای دست دوم هم شرایط خاص خودش را دارد. پیشنهاد ما همواره طلای نو بوده است. افراد میتوانند طلاهایی را خریداری کنند که اجرت ساخت کمتری داشته باشد، اما حتما باید نو باشد. نباید به خاطر اینکه اجرت کمتر بدهند کالایی را تهیه کرد که ریسک دارد و مشخص نیست به چه صورتی است.
خرید قسطی طلا
در این حین خرید قسطی طلا میتواند یکی از وسوسهکنندهترین راههای جذب سرمایه خرد به شمار رود. آن طور که اشرفی میگوید ابهام در محاسبه قیمت طلا میتواند برای فرد زیان آفرین باشد. او در این باره میگوید: طلا در شرایط عادی نوسان دارد. یا در حال افزایش است یا کاهش. در چنین شرایطی مشتریان طلای قسطی باید با دقت بیشتری بررسی کنند که دچار مشکل نشوند. طلا کالایی نیست که بشود به صورت قسطی خرید. ابهاماتی در مورد این که سودش قرار است چطور محاسبه شود و طلا را به چه صورت حساب میکنند و اقساطش به چه صورتی باید باشد، وجود دارد. همه اینها تعیین کننده هستند که باید بررسی شوند تا دچار ضرر و زیان و مشکلات بعدیش نشویم.
پیش بینی قیمت طلا
این کارشناس بازار طلا درباره پیش بینی قیمت طلا خاطرنشان میکند: همانطور که عرض کردم یکی از فاکتورهای مهم برای طلای داخلی قیمت جهانی طلاست که آن هم وابستگی زیادی به سیاستهای بازارهای مالی دنیا دارد. به خصوص شاخصهای اقتصادی آمریکا و اروپا و همچنین تحولاتی که ممکن است که بقیه کشورها با یکدیگر داشته باشند. این تحولات میتواند شاخص ارزش دلار را هم دستخوش تغییراتی کند. در راس این تحولات انتخابات آمریکا در آبان ماه امسال است که در معادلات اقتصادی کشورها تاثیرگذار است.
به گفته وی مسیر دوم پیش بینی از مسیر قیمت دلار است. در این مورد همه چیز وابسته به این است که سیاستهای بانک مرکزی چه میخواهد شود. آیا قرار است بر بازار نظارت کند و همینطور مدیریت کند یا خیر؟ این سوالی است که به سیاستمدارهای بانک مرکزی ربط دارد. بر این اساس در صورتی که روند فعلی ادامهدار باشد و قیمت جهانی طلا و دلار در بازار داخلی کاهشی باشد کاهش قیمت طلا نیز همچنان ادامه دارد.