به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ - ۲۲:۵۴
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۴/۰۴ ساعت ۱۵:۱۹
کد مطلب : ۴۷۷۷۹۲

جریان‌های سیاسی رفتار دشمن‌شادکن انجام ندهند

جریان‌های سیاسی رفتار دشمن‌شادکن انجام ندهند
گروه سیاسی: سخنگوی شورای نگهبان گفت: جریان‌های سیاسی آسیب زدن به منافع ملی را باید خط قرمز خود قرار دهند و طبیعتاً افزایش مشارکت باید هدف همه جریان‌های سیاسی باشد.
به گزارش مهر، هادی طحان نظیف،  گفت: عید غدیر را تبریک می‌گویم، خطبه غدیر طولانی‌ترین خطبه پیامبر است و پیامی جاودان را برای تاریخ اعلام کردند و پیام الگوی شایسته در جامعه است
وی افزود: بحث این روز‌های ما انتخابات است، به دلیل اتفاقی که برای رئیس جمهور عزیز کشورمان افتاد این انتخابات پیش از موعد خود برگزار می‌شود. با تمام تلخی که در این ایام پشت سر گذاشتیم، باید برخی از نقاط قوت سیاسی خودمان را هم ببینیم. از دست دادن رئیس جمهور در هر نظام سیاسی اتفاق ساده‌ای نیست و بر اساس قانون اساسی، رئیس جمهور عالی‌ترین مقام پس از رهبری است.
 جایگاه رئیس جمهور در نظام سیاسی همه کشور‌ها مشخص است. زیرساخت‌های قانونی کشور محکم است و پیش‌بینی‌های لازم را انجام داده است. اصل ۱۳۱ تمهیدات مورد نظر را در نظر گرفته است و این قوت نظام حقوقی و سیاسی کشور ما است.همان جملاتی که رهبر انقلاب در ساعات اولیه حادثه فرمودند که نباید در کار‌های کشور اختلالی ایجاد شود، در همان شرایط بیان استحکام و استواری نظام سیاسی بود که اگر این‌ها را نبینیم، جفا کرده‌ایم. همان روز ساعت ۸ صبح خبر شهادت رئیس جمهور توسط رسانه‌ها اعلام شد، ساعت ۱۱ همان روز با وزارت کشور برای زمانبندی انتخابات جلسه داشتیم. بعد از ظهر همان روز در شورای نگهبان برای بررسی پیشنهاد وزارت کشور جلسه تشکیل دادیم.
وی گفت: با همان زمانبندی که در قانون پیش بینی شده بود، امور برگزاری انتخابات زودهنگام در حال انجام است. این زمانبندی تقسیم عادی انتخابات در کشور ما است و اگر انتخابات سال آینده نیز برگزار می‌شد، با همان زمانبندی اتفاق می‌افتاد.در سیاست‌های کلی انتخابات در سال ۹۵ پیش بینی شده بود که ملاک‌ها و معیار‌های تشخیص رجل مذهبی، سیاسی، مدیر و مدبر تعیین شود، نسبت به این‌ها اختلاف نظر وجود داشت که چه سطحی از مدیریت مد نظر شورای نگهبان است. مقام معظم رهبری در سیاست‌های کلی انتخابات گفتند شورای نگهبان این شاخص‌ها را بیان کند. مشخصاً سه ضابطه را برای تشخیص این چهار مورد مطابق مصوبه مجلس تعیین کردیم. مؤلفه‌های سنی مدیریتی و سوابق مدیریتی در این مصوبه لحاظ و سال ۱۴۰۰ ابلاغ شد و توسط دولت وقت زمینه اجرای آن فراهم نشد. هزار و ۶۳۱ نفر برای انتخابات ریاست جمهوری انتخاب کرده بودم و فکر می‌کردند این روند برای دوره بعدی تصاعدی خواهد بود که در عمل سال ۱۴۰۰ مصوبه اجرایی نشده بود.
وی عنوان کرد: امسال با هماهنگی‌هایی که با وزارت کشور داشتیم، مصوبه را مورد عمل قرار دادیم. امسال با این مصوبه ۸۰ ثبت نامی داشتیم. در همین شرایط با هماهنگی‌هایی که اتفاق افتاد، یک گام رو به جلو برداشتیم. نتیجه بررسی صلاحیت‌ها انجام شد و ۶ نامزد تأیید صلاحیت شدند.
سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به رویکرد تمدنی نظام اسلامی، بیان کرد: جایگاه حاکمیت یکی از عناصر تمدن ساز در نظام ما است و اینکه چه نوع نگاهی به حاکمیت داریم، آثار بسیاری دارد. با نگاه به قانون اساسی و اصل ۵۶ عنوان می‌کنم؛ حاکمیت مطلق بر جهان و انسان از آن خداوند است و هم او انسان را بر سرنوشت اجتماعی خود حاکم ساخته است هیچکس نمی‌تواند این حق الهی را از انسان سلب کند یا در خدمت منافع فرد یا گروهی خاص قرار دهد و ملت این حق خداداد را در اصولی که در ادامه می‌آید، استیفا می‌کند. باور به خداوند زیر بنای حاکمیت الهی است، در تمدن نوین اسلامی الگوی الهی جامعه نظام مردم سالاری دینی است. صالحان با انتخاب مردم عهده‌دار حکومت می‌شوند و نظام انتخاباتی تراز ما نظامی است که اداره جامعه را به انتخاب مردم در اختیار صالحان قرار می‌دهد. همه اجزای انتخابات باید در این مسیر نقش آفرینی کنند.
وی با اشاره به اینکه در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری هستیم، گفت: در اصل ۱۲۱ قانون اساسی سوگند رئیس جمهور آمده است که وی باید پاسدار مذهب رسمی قانون اساسی باشد و همه استعداد و صلاحیت خود را در راستای مسئولیتی که بر عهده گرفته است، به کار گیرد و خودش را وقف خدمت به مردم و اقتدار کشور کند و در ترویج دین و ترویج اخلاق و گسترش عدالت و پرهیز از خودکامگی اقدام کند.
لازمه نظام انتخاباتی مطلوب، قوانین انتخاباتی مطلوب است
سخنگوی شورای نگهبان در بخشی از سخنانش عنوان کرد: انتخابات ریاست جمهوری باید ما را به این سمت پیش ببرد که فرد برگزیده توانایی و اراده تحقق چنین سوگندی را داشته باشد. از نظام انتخاباتی مطلوب سخن می‌گوئیم که لازمه آن قوانین انتخاباتی مطلوب و نحوه شکل‌گیری نظام‌های سیاسی و فرایند مؤلفه نامزد‌ها همچنین ساختار‌های اجرایی نظارتی ارتباط دارد.
طحان نظیف ادامه داد: تبلیغات انتخاباتی که مطلوب چنین نظامی است، قرار گرفتن امکانات عمومی به صورت برابر است. خود نامزد‌ها باید نسبت به این موضوع حساسیت داشته باشند و پیامد‌های قانونی و شرعی آن را لحاظ کنند. از طرفی جوان مؤمن انقلابی ما نیز نباید نسبت به این موضوع بی‌تفاوت باشد و آن را رصد کند و برای ممانعت از آن -استفاده غیر عادلانه از امکانات عمومی-، از تمام ظرفیت‌های قانونی استفاده بکند.
وی در رابطه با سلامت منابع تبلیغات ریاست جمهوری گفت: منابع حلال و پرهیز از اسراف باید مورد توجه نامزد‌ها باشد چرا که در نهایت کسی که انتخاب می‌شود نباید وامدار صاحبان ثروت باشد، در غیر این صورت قدرت در خدمت ثروت قرار می‌گیرد. چرخه معیوب تبدیل قدرت به ثروت شکل خواهد گرفت. طهارت اقتصادی از ابتدایی‌ترین شرایط نظام انتخاباتی مطلوب است. همه باید نسبت به این موضوع حساسیت داشته باشند و در شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی نیازمند انسان‌های پاکدست هستیم.در نظام‌های غیر خدا باور طبیعتاً اغوا و فریب یکی از اهداف تبلیغات است و هیچ نسبتی با نظام دینی ما ندارد. ما تبلیغات را برای شناخت و هدایت انجام می‌دهیم و این مانع نقد‌های منصفانه نیست، اما هدف باید اشاره و پرداخت به گفتمان‌های صحیح باشد. امید و تقویت منافع ملی را باید در تبلیغات نامزد‌ها ببینیم، همچنین حفظ کرامت رقبا لازم است رعایت شود.
طحان نظیف ادامه داد: ایجاد آگاهی برای اتخاذ یک تصمیم صحیح است و یک ملاک برای ارزیابی کاندیدا‌ها است. مرزبندی با دشمنان کشور از نکات تبلیغاتی کاندیدا‌ها است و دشمنان تمام توان خود را به کار می‌گیرند تا با هر کسی که برای آن‌ها بتوانند کاری کنند، ارتباط بگیرند. نامزدی که برای جلب رأی مرزبندی روشنی با دشمنان نداشته باشد، طمع دشمنان را برمی‌انگیزد.
وی گفت: نامزد‌هایی که مرزبندی با دشمن را انجام می‌دهند، با تصمیم خود دشمن را ناامید می‌کنند. جهاد تبیین باطل السحر عملکرد بیگانگان است. بررسی عملکرد رسانه‌های بیگانه نشان می‌دهد که آن‌ها از غفلت مردم استفاده می‌کنند و روی آن حساب می‌کنند و حتی برایش برنامه‌ریزی می‌کنند و افزایش آگاهی مردم در مقابل چنین جریانی قرار می‌گیرد.طبیعتاً همه جریان‌های سیاسی باید هدف آن‌ها افزایش ثبات و اقتدار کشور باشد و رفتار‌های متعهدانه جریان‌های سیاسی که جز مجموعه نظام هستند در جریان انتخابات مهم است و باید در این جهت تلاش کنند. جریان‌های سیاسی آسیب زدن به منافع ملی را باید خط قرمز خود قرار دهند. طبیعتاً افزایش مشارکت باید هدف همه جریان‌های سیاسی باشد و رفتار دشمن شادکن انجام ندهند. منافع ملی را فدای هیچ موضوعی نکنند.
سخنگوی شورای نگهبان آرای مردم در انتخابات را حق الناس دانست و افزود: در ادبیات دینی ما حق الناس وجود دارد که وارد ادبیات سیاسی ما شده است. بسیاری از موارد انتخابات حق الناس است و مثال اعلای آن رأی مردم و اراده آنهاست. اینکه گروه‌های سیاسی هم نامزد خوب معرفی کنند، حق الناس است همچنین تبلیغات خوب داشته باشند جزو حق الناس محسوب می‌شود. نظام جمهوری اسلامی ایران افتخار دارد که در چهل و چند سالی که از عمر باشکوه آن می‌گذرد، همیشه امانتدار رأی مردم بوده است.
طحان نظیف بیان کرد: مجریان و ناظران انتخاباتی رأی مردم را حق الناس می‌دانند. به عنوان مثال، در برخی از موارد اختلاف نفر اول و دوم اختلاف آرا ۸ رأی بود و بازشماری کردیم و این اختلاف ۲۸ رأی رسید، اما نتیجه هم تغییر نکرد. این‌ها به این دلیل است که به صورت امانت به رأی مردم نگاه می‌کنیم. رای‌ها برای ما عدد نیستند و اراده افرادی هستند که می‌آیند و رأی می‌دهند و این نظام با افتخار همیشه از آرای مردم مراقبت کرده و پاسدار رأی مردم بوده است و از آن صیانت کرده است. یک رأی هم برای ما یک رأی است.
وی عنوان کرد: اقشار مختلف مردم صادقانه و مخلصانه در بخش اجرایی و نظارتی انتخابات حضور دارند و وزارت کشور و شورای نگهبان از این‌ها پشتیبانی می‌کند و آموزش‌های لازم را بر اساس قوانین تغییر یافته به آن‌ها ارائه می‌دهد. خودشان را امانت‌دار مردم می‌دانند و این ساختار مردمی جای هیچ شک و شبهه‌ای را در عمل باقی نمی‌گذارد. انتخابات توسط خود مردم اجرا و نظارت می‌شود. قدر این سیستم دقیق است و در آن حساسیت وجود دارد که خود ما نسبت به آن بسیار حساس هستیم.
سخنگوی شورای نگهبان بیان کرد: نگاه امانت داری به آرای مردم بسیار ارزشمند است و نظام اسلامی همیشه صادقانه با رأی مردم برخورد کرده است. در جمع‌های دانشجویی و یا رسانه‌ها وقتی شبهاتی مطرح می‌شود به آن‌ها می‌گویم که خروجی انتخابات را ببینید. دولت‌ها را با یکدیگر مقایسه بکنید، همچنین دوره‌های مختلف مجلس شورای اسلامی را قیاس کنید. این‌ها با دیدگاه‌های مختلف حکایت از این است که برخاسته از اراده برای مردم هستند.
طحان نظیف ادامه داد: اگر نظام و شورای نگهبان به دنبال یک رویکرد خاص بود که این حد از تفاوت و رویکرد را نمی‌دیدیم. اینکه برخی چه می‌گویند را کاری ندارم بلکه به خروجی نگاه کنید که بیانگر اتفاق واقعی است که در عرصه عمل رخ داده است و به نظرم چندان هم نیاز به تفسیر ندارد. تاکنون اینگونه بوده و ان‌شاالله در آینده هم اینگونه خواهد بود.
سخنگوی شورای نگهبان اظهار کرد: در انتخابات پیش رو هم به همین شکل خواهد بود. زمینه مشارکت برای همه گروه‌های سیاسی و جریان‌ها وجود دارد و ان‌شاالله در انتخابات جمعه پیش رو شاهد حضور حداکثری مردم و مشارکت پرشور آن‌ها خواهیم بود؛ موضوعی که همیشه مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بوده است و ان‌شاالله این مشارکت اتفاقات خوبی را هم برای کشور رقم بزند و به مؤلفه ثبات و اقتدار برای نظام اسلامی تبدیل شود.
وی گفت: امیدواریم که رقابت‌ها هم برای خدمت به مردم باشد نه چیز دیگری و ان‌شاالله با حضور پرشور به حداکثری مردم شاهد برگزاری انتخابات در تراز جمهوری اسلامی ایران باشیم و همه چیز طبق زمانبندی با دقت و با حساسیت در حال انجام است و تمهیدات لازم برای برگزاری انتخابات اتخاذ و انجام شده است. ان‌شاالله جمعه روز جشن مردم‌سالاری دینی در کشورمان باشد، شما عزیزان به عنوان حقوق‌دانان بسیجی در این عرصه نقش ایفا کنید.
برچسب ها: شورای نگهبان
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها