به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۰۲ - ۲۲:۳۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۵/۱۷ ساعت ۰۱:۱۰
کد مطلب : ۴۸۵۳۳۶

یحیی سنوار، جانشین اسماعیل هنیه  شد

یحیی سنوار، جانشین اسماعیل هنیه  شد
گروه بین الملل: حماس که کنترل غزه را در دست دارد اعلام کرده یحیی سنوار، رهبر سیاسی این گروه در داخل غزه، جانشین اسماعیل هنیه، خواهد شد که اواخر هفته گذشته در تهران هدف حمله قرار گرفت و  شهید شد.
انتخاب  سنوار به عنوان رهبر سیاسی جدید حماس در حالی اعلام شده است که طی ۱۰ ماه گذشته و از زمان آغاز جنگ میان اسرائیل و حماس، او در انظار عمومی دیده نشده است.
نام یحیی سنوار در صدر فهرست افراد تحت تعقیب اسرائیل قرار دارد. اسرائیل او از جمله افراد مسئول در حمله ۷ اکتبر به جنوب این کشور می‌داند.
اگر چه گفته می شود یحیی سنوار در داخل غزه حضور دارد اما محل استقرار او اعلام نمی‌شود.اسرائیل معتقد است سنوار بعد از اسماعیل هنیه عملا نفر دوم حماس به حساب می‌آید.
ارزیابی اسرائیل در ماه‌های گذشته این بوده که  سنوار در زیر زمین گیر افتاده و به همراه محافظانش جایی در تونل‌های زیر غزه پنهان شده،‌ و از ترس ردیابی و لو رفتن جایش با هیچ کس در ارتباط نیست.
یحیی سنوار ۶۲ ساله که با کنیه ابو ابراهیم شناخته می‌شود، در اردوگاه پناهجویان خان یونس در جنوب نوار غزه به دنیا آمده است.
والدینش اهل اشکلون بودند اما بعد از آواره شدن فلسطینیان از خانه‌های آبا و اجدادی‌شان در فلسطین- که آن را «نکبت» می‌خوانند- مجبور به ترک شهرشان شدند. این مهاجرت اجباری بعد از جنگی رخ داد که با اعلام تشکیل کشور اسرائیل در سال ۱۹۴۸ در گرفت.
یحیی سنوار در خان یونس به مدرسه رفت و بعد از آن از دانشگاه اسلامی غزه در رشته زبان عربی لیسانس گرفت.
اسرائیل اولین بار سنوار را سال ۱۹۸۲ و در سن ۱۹ سالگی به دلیل «فعالیت‌های اسلامی» دستگیر کرد و بعد از آن هم او یک بار دیگر در سال ۱۹۸۵ بازداشت شد. همان دوره بود که توانست اعتماد شیخ احمد یاسین، بنیان‌گذار حماس را که روی صندلی چرخ‌دار می‌نشست، جلب کند.
دو سال بعد از تاسیس حماس در سال ۱۹۸۷، سنوار سازمان  امنیت داخلی حماس به نام «المجد» را تشکیل داد. در آن زمان تنها ۲۵ سال داشت. نام المجد به دلیل مجازات کسانی که متهم به جرایم اخلاقی بودند بر سر زبان‌ها افتاد.
سال ۱۹۸۸ گفته شد که سنوار قصد ربودن و کشتن دو سرباز اسرائیلی را داشته است. او همان سال دستگیر شد و به اتهام کشتن ۱۲ فلسطینی، در اسرائیل محاکمه و به چهار بار حبس ابد محکوم شد.
 سنوار بین سال‌های ۱۹۸۸ تا ۲۰۱۱ یعنی بیش از ۲۲ سال در اسرائیل زندانی بود.
سنوار سال ۲۰۱۱ در جریان مبادله زندانیان بین اسرائیل و فلسطینیان آزاد شد. در آن تبادل ۱۰۲۷ زندانی فلسطینی و عرب اسرائیلی در مقابل یک گروگان اسرائیلی آزاد شدند: گیلعاد شلیط، سرباز ارتش اسرائیل که به مدت پنج سال اسیر حماس بود.
وقتی سنوار از زندان آزاد شد، اسرائيل به اشغال نوار غزه پایان داده بود و حماس اداره امور را بعد از درگیری‌های داخلی مرگبار با جنبش فتح،‌ گروه رقیب در کرانه باختری و تشکیلات خودگردان فلسطینی، در دست داشت.


 
برچسب ها: اسماعیل هنیه
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها