به روز شده در ۱۴۰۳/۰۶/۲۸ - ۱۱:۵۳
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۶/۲۴ ساعت ۰۸:۳۰
کد مطلب : ۴۹۰۹۳۱

سرنوشت لایحه حجاب در دست تندروترین اصولگرایان

سرنوشت لایحه حجاب در دست تندروترین اصولگرایان
گروه سیاسی: روزنامه اعتماد در گزارشی رویکرد‌های سیاسی اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی را بررسی کرده است. 
 در بخشی از این گزارش می‌خوانید:
کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم مرکز ثقل بررسی طرح‌ها و لوایح پرحاشیه بود. از طرح صیانت و جمعیت تا اظهار نظرهای افراد و اعضای آن باعث شده بود تا همیشه از این کمیسیون در راهروی مجلس یازدهم خبرهای عجیبی به گوش برسد. حالا هم جمع کمیسیون فرهنگی برای داستان‌های  جدید  جمع  است.

کمیسیون فرهنگی مجلس دوازدهم درست مثل کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم با ریاست مرتضی آقاتهرانی شمایل جبهه پایداری در بهارستان و البته رییس شورای مرکزی این تشکل اصولگرا آغاز به کار کرد. نام آقاتهرانی در مجلس قبل با عناوین طرح‌هایی همچون طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی -  همان محدود کردن اینترنت و شبکه‌های اجتماعی -  و لایحه حجاب گره خورده است. اگرچه لایحه حجاب در کمیسیون قضایی و حقوقی بررسی شد و از اساس لایحه تغییر کرد و یک طرح ذیل عنوان لایحه در مجلس یازدهم تدوین شد، اما حضور آقاتهرانی در این کمیسیون در زمان بررسی لایحه و اعمال نفوذ برای تصویب نهایی گزارش کمیسیون قضایی  و حقوقی در این باره در جلسات علنی غیرقابل  انکار  است.
 
در جریان این دست از اقدامات چهره‌های دیگری ازجمله بیژن نوباوه، احمد راستینه، سیدعلی یزدی‌خواه و امیرحسین بانکی‌پور همراهی قابل توجهی در همه این جریانات با مرتضی آقاتهرانی داشتند. این ترکیب البته در اصل 85 کردن طرح جمعیت و حجاب و صیانت نیز نقش قابل توجهی داشتند. امیرحسین بانکی‌پور که به عنوان نماینده مردم اصفهان، جرقویه، کوهپایه، ورزنه و هرند وارد مجلس دوازدهم شده، در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی ریاست کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده را بر عهده داشت.

بانکی‌پور همچنین در دوره یازدهم در کمیسیون فرهنگی مجلس نیز عضو بوده است. او علاوه بر تحصیلات حوزوی، دارای مدرک کارشناسی ارشد الهیات، فلسفه و دکترای فلسفه غرب است. اظهارات بانکی‌پور پیرامون ازدواج دختران مجرد بالای ۳۰ سال در سال ۱۴۰۱ و پس از آن آمارهایی که از وضعیت تجرد قطعی دختران ارائه داد، واکنش‌های زیادی در پِی داشت و به موضوع داغ شبکه‌های اجتماعی تبدیل شد. حمید رسایی در دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مردم حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس انتخاب شده است. او در مجلس هشتم و  نهم نیز  نماینده مجلس  بوده  است.
 
رسایی تحصیلات حوزوی دارد و سابقه فعالیت تبلیغی در کشورهای آسیای جنوب شرقی و آفریقایی در کارنامه او دیده می‌شود. او مدیرمسوول و صاحب امتیاز هفته‌نامه «۹ دی» است. همچنین عضویت در شورای مرکزی قرارگاه عمار و جبهه پایداری نیز در رزومه رسایی دیده  می‌شود.در سوابق کاری این نماینده مجلس، سمت‌هایی همچون مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، مدیر دفتر جریان‌شناسی تاریخ معاصر و عضویت در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به چشم می‌خورد. رسایی همچنین سابقه عضویت در شورای پروانه نمایش وزارت  ارشاد را  دارد.

احمد راستینه که در مجلس یازدهم و دوازدهم به عنوان نماینده مردم چهار محال و بختیاری انتخاب شده در سوابق او معاون بازرسی سپاه پاسداران و مسوولیت بسیج دانشجویی دانشگاه‌های استان چهارمحال و بختیاری و عضویت در کمیسیون تلفیق دیده می‌شود. نام راستینه در لیست تحریم‌شدگان اتحادیه  اروپا نیز  دیده  می‌شود.هر 5 نفر این نمایندگان در مجلس دوازدهم نیز حضور دارند و باز هم کمیسیون فرهنگی را در ید اختیار خود گرفته‌اند. با این توضیح که به ترکیب فوق حضور حمید رسایی  و  امیرحسین ثابتی  را  نیز اضافه  کنید.

حسنعلی اخلاقی‌امیری از حوزه انتخابیه مشهد و کلات با تحصیلات فقه و مبانی حقوق اسلامی و سابقه عضویت در شورای شهر مشهد نیز در این دوره به کمیسیون فرهنگی اضافه شده است. احد بیوته، عضو دیگر کمیسیون فرهنگی مجلس است. او به نمایندگی از مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی حضور دارد. بیوته کارشناسی ارشد امور فرهنگی دارد و خلق شخصیت کمدی با نام هنری «مشه سعدالله عمی» و تهیه گزارش، طنز و تصویربرداری در شبکه استانی سبلان اردبیل در میان سوابق او به چشم می‌آید. علی‌اکبر علیزاده‌ برمی نیز نماینده مردم دامغان در مجلس یازدهم و دوازدهم دکترای علوم دفاعی دارد و اکنون بازنشسته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است، اما در سوابق کاری خود فعالیت‌های نظامی و عضویت در کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی، فراکسیون تقریب مذاهب، دفاع و اقتدار ملی و... را  دارد.

علاوه بر این، سرنوشت لایحه حجاب که با زندگی ده‌ها میلیون ایرانی سر و کار دارد مجلس گذشته به دست کمیسیون قضایی و حقوقی افتاد. سایت رسمی مجلس اعضای کمیسیون قضایی و حقوقی را ۱۰ نفر ثبت کرده. البته در بر یعنی در بهترین حالت و حضور همه اعضا با رای ۱۰ نماینده برای بالغ بر ۸۵ میلیون نفر ایرانی قانون حجاب نوشته شد، ۱۰ نفری که مجموعا تنها ۴۱۶ هزار و ۷۱۰ رای داشتند.
 
این کمیسیون نیز در دوره جدید با تغییر اعضای قابل توجهی رو به رو شده و به جز دو عضو آنکه از مجلس یازدهم در مجلس دوازدهم نیز ثابت هستند، بقیه اعضا تغییر کردند. البته این دو عضو مهم و مثمرثمر؛ موسی غضنفرآبادی   و  محمدتقی  نقدعلی.
برچسب ها: حجاب
** ارسال نظر برای اين مطلب در تاريخ ۱۴۰۳-۰۶-۳۱ ۰۸:۲۸ بسته می شود. **
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *

پربيننده‎ترين مطالب و خبرها