به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ - ۲۲:۵۴
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۸/۰۶ ساعت ۱۱:۴۳
کد مطلب : ۴۹۸۰۰۷

۶ مشکل سلامتی که باعث کمردرد می‌شوند

۶ مشکل سلامتی که باعث کمردرد می‌شوند
گروه سلامت:آیا مدام کمردرد دارید؟ افرادی هستند که پیوسته این مشکل را دارند و چون به آن عادت کرده‌اند عادی تلقی‌اش می‌کنند؛ اما کمردرد عادی نیست و شما نباید به آن عادت کنید.به گزارش بهداشت نیوز،کمر شما شامل بزرگ‌ترین سیستم حمایتی در بدنتان است: ستون فقرات. اگر به اندازهٔ کافی مراقبت سلامتی‌تان نباشید، ممکن است با مشکل کمردرد روبرو شوید.
 
در میان عواملی که می‌توانند موجب کمردرد شوند، بلندکردن وسایل سنگین بدون فرم مناسب بدن است که مشکلات پیچیده‌ای ایجاد می‌کند. در مورد علت‌های متداول کمردرد در این مطلب صحبت خواهیم کرد.

پارگی دیسک میان مهره‌ای
همان‌طور که می‌دانید ستون فقرات شما از مهره‌هایی تشکیل شده که با استخوان‌های کوچکی به نام دیسک از هم جدا شده‌اند. عملکرد این دیسک‌ها، ساده‌تر کردن حرکت و ضربه‌گیری از ستون فقرات است تا استخوان‌هایتان به‌درستی کار کنند. به مرور زمان و به دلیل حرکات نامناسب و وضعیت بدنی نادرست، این دیسک‌ها نازک و نازک‌تر می‌شوند. این اختلال در میان افراد سنین بالا متداول است اما در خانم‌های جوانی که طی زایمان بی‌حسی اپیدورال گرفته‌اند نیز دیده می‌شود.

اگر متوجه شده‌اید این مشکل را دارید لازم است به پزشک مراجعه کرده و داروهای تسکین این درد را مصرف کنید. همچنین باید از ساپورت طبی ستون فقرات استفاده کنید تا این سیستم بسیار مهم حمایت شود. ضمناً، ماساژ نیز درمانی بسیار عالی است و باید مکمل کلسیم نیز مصرف نمایید تا مشکلتان بدتر نشود.

درد پایین کمر
درد پایین کمر می‌تواند از قفسه سینه تا باسن احساس شود و عارضه‌ای است که هر شخصی ممکن است طی زندگی خود تجربه کند. درد پایین کمر آن‌قدر شایع است که خیلی از افراد فکر می‌کنند هیچ علت واقعی ندارد. اما این‌طور نیست؛ در بیشتر موارد آزمایش‌های گوناگونی ممکن است لازم باشد تا تشخیص اصلی داده شود اما همیشه قطعاً دلیلی وجود دارد. اگر فقط گاهی دچار درد پایین کمر می‌شوید، به فعالیت‌هایی دقت کنید که معمولاً انجام می‌دهید. این احتمال وجود دارد که وقتی پشت میز کارتان می‌نشینید وضعیت بدنی‌تان درست نیست یا کارتان جوری است که باعث این درد می‌شود. بهترین کار این است که به پزشک مراجعه کنید تا علت کمردردتان به‌درستی مشخص شود.

پوکی استخوان
پوکی استخوان بیماری استخوان‌هاست و زمانی رخ می‌دهد که تراکم توده استخوان کم می‌شود و این استخوان بیشتر در معرض آسیب و شکستن قرار می‌گیرد. پوکی استخوان باعث می‌شود استخوان‌های شما شکننده‌تر شده و زودتر آسیب ببینند، حتی با کوچک‌ترین ضربه.

در بیشتر موارد پوکی استخوان علامت بارزی ندارد اما کمردرد در موارد زیر می‌تواند روی دهد:
. اگر بالای ۴۰ سال دارید و رژیم غذایی‌تان سرشار از کلسیم نیست بهتر است به طور منظم به پزشک مراجعه کنید تا در صورت ابتلا به کاهش تراکم استخوان، زودتر از این مسئله آگاه شوید.
. درصورتی‌که متوجه شدید کمردردتان در وسط ستون فقرات شماست و وقتی حرکت می‌کنید صدایی می‌شنوید باید به پزشک مراجعه کنید. این وضعیت در هر سنی که باشید نرمال نیست.

فیبرومیالژیا
فیبرومیالژیا یک بیماری مزمن است و درد طولانی‌مدت، یکی از ویژگی‌های بارز این بیماری است. یعنی شما نه‌تنها کمردرد دارید بلکه مفاصل و عضلاتتان نیز دردناک هستند.
علائم زیر در فیبرومیالژیا بسیار شایع‌اند:
. اختلالات خواب
. خستگی
. احساس تورم
. گرفتگی
. اختلالات روده‌ای
. بی‌حسی مفاصل
. سوزش سردل
اگر مشکلتان فیبرومیالژیا باشد، پزشک احتمالاً داروهای متعددی برایتان تجویز می‌کند تا هر عارضه را جداگانه درمان کند. هرچند فیبرومیالژیا درمانی ندارد اما راهکارهایی برای کنترل درد آن وجود دارد، فقط باید ببینید کدام روش بهترین جواب را به شما می‌دهد.

اسکولیوزیس
اسکولیوزیس مسئلهٔ دیگری است که می‌تواند موجب کمردرد شود. اسکولیوزیس موجب انحراف ستون فقرات شده و آن را از حالت طبیعی‌اش خارج می‌کند. این بیماری یک بدفرمی است که می‌تواند به دلایل مادرزادی یا عصبی عضلانی رخ دهد و هیچ دلیل واضحی هم نداشته باشد.
وقتی اسکولیوزیس در مراحل پیشرفتهٔ خود است معمولاً باعث فشردگی یا گرفتگی ستون فقرات شده و درد ایجاد می‌کند. برای کاهش درد ناشی از اسکولیوزیس باید تحت درمان پزشکی قرار بگیرید که معمولاً شامل موارد زیر می‌شود:
. روتین فیزیوتراپی
. استفاده از بریس
. چکاپ‌های منظم برای بررسی اینکه عارضه بدتر شده یا نه

اندومتریوز
اندومتریوز یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در زنان است. در این مورد، کمردرد در اثر رشد سلولی غیرعادی که در اندومتریوم رخ می‌دهد ایجاد می‌شود. این درد معمولاً حاد بوده و اغلب طی مدت زمان قاعدگی نمایان می‌شود. هرچند داروهای مسکن معمولی بدون نسخه مفید هستند اما باید برای درمان درست به پزشک مراجعه کنید.

توصیه کلی
برای در پیش گرفتن درمان مناسب بر اساس نوع مشکلی که دارید به پزشک متخصص مراجعه کنید. یوگا تمرین کنید، چون راه بسیار خوبی برای ریلکس کردن بدن و مقابله با درد و التهاب است.
برچسب ها: کمر درد
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها