به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۱۰ - ۰۹:۴۲
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۸/۱۱ ساعت ۱۴:۴۶
کد مطلب : ۴۹۸۹۲۷

سیاست داخلی و خارجی ما ناترازی دارد

سیاست داخلی و خارجی ما ناترازی دارد
گروه سیاسی: در روز‌های پایانی منتهی به انتخابات ایالات متحده که بازار نظرسنجی‌ها و اخرین پیش بینی‌ها داغ است. برخی از تحلیلگران داخلی معتقدند ترامپ و برخی دیگر معتقدند هریس، با ایران بهتر کنار می‌آید، اما گروهی هم هستند که می‌گویند اساسا فرقی ندارد چه کسی رئیس جمهور آمریکا است و سیاست‌های کشور ما در برابر آمریکا یکسان است.

به گزارش فرارو، با توجه به این که حدود یک سال از جنگ غزه می‌گذرد و آتش این جنگ همچنان پابرجا است و با توجه به درگیری‌های اخیر اسرائیل و ایران پرسش‌هایی در خصوص تاثیر ریاست جمهوری ترامپ و هریس و تاثیر این اتفاق در روند تحولات داخل کشور و منطقه مطرح است. فرارو در گفتگو با مصطفی هاشمی طبا، سیاستمدار اصلاح طلب و عضو حزب کارگزاران سازندگی که پیشینه نامزدی انتخابات ریاست جمهوری را نیز دارد به بررسی این موضوع پرداخته است:
 
درگیر «سیاست وادادگی» شده ایم
مصطفی هاشمی طبا گفت: «همه اتفاقاتی که علیه فلسطینیان، در تاریخ افتاده است، برخلاف این که فکر می‌کنیم، جمهوری‌خواهان تندرو‌تر هستند، در زمان دموکرات‌ها رخ داده است و اکنون هم، نابودی غزه و اقدامات خونبار اسرائیل دقیقا در زمان دموکرات‌ها در حال رخ دادن است، بنابراین برای کل خاورمیانه، تاثیر این که دموکرات‌ها سر کار باشند، یا جمهوری‌خواهان، یا به عبارتی این که کامالا هریس رئیس جمهور باشد یا دونالد ترامپ، فرق چندانی نمی‌کند. موضع ایران که سالهاست با صراحت گفته شده و تاکید می‌شود که «مرگ بر آمریکا». تا این لحظه هم که مقامات ارشد کشور، تغییری در این موضع نداشته اند، ما هم که اعلام نکرده ایم اگر دموکرات‌ها سر کار باشند موضع ما قرار است تغییر کند. پس موضع کشور ما در برابر آمریکا روشن است و اگر بر اساس این دیدگاه، به ماجرا نگاه کنیم، برای ما فرقی ندارد که رئیس جمهور آمریکا کیست.»
 
وی افزود: «بزرگ‌ترین خیانت را در حق خاورمیانه دموکرات‌ها انجام می‌دهند که با حمایت مادی و نظامی از نتانیاهو، هزینه همه بمب‌هایی که روی لبنان و غزه ریخته می‌شود را پرداخت کرده اند. مسئله داخل کشور ما، اما این‌ها نیست که ترامپ بیاید یا هریس. مشکل ما این است که در حوزه سیاست داخلی کشورمان، یک صدای واحد نداریم. ما درگیری سیاست‌های «وادادگی» شده ایم. ایران در حوزه سیاست خارجی درگیر تحریم است و با برخی کشور‌ها نیز مشکلاتی دارد.

من نمی‌گویم این مشکلات به خاطر سیاست مداران ما است، اتفاقا می‌گویم به خاطر رفتار‌های نادرست و دشمنی ورزیدن آن‌ها است. اما به هر حال این درگیری‌ها وجود دارد، اما متاسفانه با وجود همه این مشکل در حوزه سیاست داخلی هم دچار نوعی وادادگی شده ایم. برای ارز، دیگر ارزشی قائل نیستیم، برای پول ملی ارزش قائل نیستیم، بسیاری از سیستم‌های داخلی کشورمان، بدون برنامه و بی نظم است، در حوزه مبارزه با قاچاق نیز آن طور که انتظار می‌رود عمل نکرده ایم. مصرف گرایی در کشورمان به حد اعلا رسیده و حتی در حوزه تجمل گرایی متاسفانه شاهدیم که برخی مدیران و مسئولان نیز درگیر این موضوعات شده اند.»

سیاست داخلی و خارجی ما ناترازی دارد
این کاندیدای پیشین ریاست جمهوری کشور در ادامه گفت: «ما این همه مشکل داخلی را رها کرده ایم و درست نمی‌کنیم، بعد با برخی کشور‌های خارجی نیز مشکلاتی داریم، فارغ از بحث ایالات متحده، ما با کشور‌های اروپایی نیز روابط حسنه‌ای نداریم. ما درگیری نوعی «ناترازی در سیاست خارجی و داخلی» شده ایم. با توجه به این که ما به هیچ وجه حاضر نیستیم با آمریکا مذاکره دوستانه داشته باشیم پس این اصل که برای سیاست‌های کلی نظام فرقی نمی‌کند کامالا هریس رئیس جمهور باشد یا دونالد ترامپ مطرح می‌شود. اما من می‌گویم بهتر نیست در این وضعیت یک نگاهی هم به سیاست‌های داخلی خود داشته باشیم؟

اگر در سیاست‌های خارجی می‌خواهیم انقلابی باشیم که فبهالمراد، پس بسم الله، باید در سیاست‌های داخلی هم انقلابی باشیم و با انقلابی گری مشکلات را رفع کنیم. پس چرا در بخش داخلی درگیر وادادگی شده ایم؟ مسئله قاچاق سوخت را که خود مسئولان می‌گویند شامل روزانه ۲۰ میلیون لیتر قاچاق است را چرا مورد توجه قرار نمی‌دهیم؟»
وی افزود: «این همه واردات کالای قاچاق و خروج سرمایه داریم، این‌ها را چرا رها کرده ایم؟ اگر اول فکری به حال مشکلات متعدد داخلی کنیم، قطعا در گام دوم مشکلات تحریمی هم راحت‌تر حل می‌شوند. ما هم تحریم هستیم و هم خودمان خود را تحریم می‌کنیم. در حوزه سیاست خارجی هم باید هشیار باشیم. روسیه که به اصطلاح دوست ما است، حمله اسرائیل به ایران محکوم نکرد. باید در انتخاب دوست و دشمن حساس و هشیار باشیم. انشالله که اشخاص تصمیم گیر به همین مسائل دقت بیشتری داشته باشند تا شاهد تغییراتی در وضعیت کشور و به ویژه معیشت مردم باشیم.»
برچسب ها: مصطفی هاشمی طبا
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها
پربحث‎ترين مطالب و خبرها