به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۱۳ - ۱۹:۲۳
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۸/۱۶ ساعت ۱۳:۳۳
کد مطلب : ۴۹۹۸۳۶

نگاهی اجمالی به عمل اسلیو معده

گروه سلامت: عمل اسلیو معده یکی از انواع جراحی لاغری است که اگر توسط جراح مجرب انجام شود، نتایج چشمگیری را در کاهش وزن و بهبود بیماری های مرتبط با چاقی به دنبال خواهد داشت.
نگاهی اجمالی به عمل اسلیو معده
 به دلیل اینکه این عمل لاغری به روش لاپاراسکوپی و بدون نیاز به برش های بزرگ انجام می شود، خطرات و عوارض زیادی را ندارد. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر درباره این جراحی لاغری آشنا شوید. 

اقدامات قبل از عمل اسلیو معده
از چند هفته قبل از عمل اسلیو نیاز است که رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی داشته باشید و همچنین مصرف دخانیات را ترک کنید.
همچنین قبل از انجام عمل لاغری نیاز به یک سری آزمایشات می باشد، تا پزشک از وضعیت سلامتی شما آگاه شود. 

جراحی اسلیو چگونه انجام می شود؟
عمل اسلیو معده به روش لاپاراسکوپی با حداقل تهاجم انجام می شود. جراح اسلیو پس از بیهوشی بیمار 5 الی 6 برش یک سانتی متری بر روی شکم بیمار ایجاد می کند و از طریق این برش ها ابزار جراحی و دوربین لاپاراسکوپ را وارد شکم فرد می شود.
طی این جراحی حدود 70 الی 80 درصد از معده برداشته می شود و در نهایت معده جدید که به شکل و اندازه موز باقی می ماند منگنه زده می شود. این عمل حدود یک ساعت طول می کشد و پس از به هوش آمدن حداکثر یک الی دو روز دیگر بیمار در بیمارستان بستری می شود.
 پس از این عمل بیمار حجم کمتری غذا می خورد و مدت زمان بیشتری احساس سیری دارد که همین موضوع منجر به کاهش کالری مصرفی و در نهایت لاغری می شود.
شایان ذکر است که در طول این جراحی بخشی از معده که مسئولیت تولید هورمون گرسنگی (گرلین) را دارد برداشته می شود که همین موضوع باعث کاهش وزن می شود.
این عمل علاوه بر کاهش وزن و کاهش عدد شاخص توده بدنی مزایای دیگری از جمله درمان بیماری های قلبی و عروقی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، ناباروری، دیابت نوع دو، کبد چرب و .... را نیز دارد. 

اسلیو معده چه عوارضی دارد؟
اسلیو معده علیرغم مزایایی که دارد، مانند هر نوع عمل جراحی دیگری عوارض احتمالی را نیز به همراه دارد. در صورتی که شما در انتخاب جراحتان دقت داشته باشید و به مراقبت های بعد از عمل پایبند باشید، احتمال بروز این عوارض به حداقل می رسد. 

از جمله عوارض احتمالی کوتاه مدت بعد از عمل اسلیو عبارتند از:
•    عفونت
•    خونریزی
•    عوارض بیهوشی
•    لخته شدن خون
•    مشکلات ریوی یا تنفسی
•    نشت محتویات معده

از جمله عوارض طولانی مدت عمل اسلیو عبارتند از:
•    رفلاکس معده
•    افت قند خون
•    انسداد دستگاه گوارش
•    فتق
•    استفراغ
•    سوء تغذیه

چه بیماری هایی با عمل اسلیو قابل درمان هستند؟
از آنجا که دلیل اصلی اکثر بیماری ها چاقی است، با کاهش وزن می توانید بسیاری از این بیماری ها را درمان یا در بدبینانه ترین حالت کنترل کنید. از آنجا که عمل اسلیو معده یکی از روش های کاهش وزن برای افرادی است که شاخص توده بدنی بالای 30 دارند، این افراد در صورت ابتلا به بیماری هایی همچون دیابت نوع دو، بیماری های قلبی-عروقی، آرتروز مفاصل، بیماری کبد چرب غیر الکلی، آپنه انسداد خواب، فشار خون بالا، ناباروری و فشار خون بالا با انجام عمل اسلیو تا حد زیادی از شر این بیماری ها خلاص می شوند یا با این عمل از پیشرفت بیماری ها جلوگیری می شود. 



آیا بعد از عمل اسلیو باید رژیم غذایی داشته باشیم؟
بله، به هیچ عنوان عمل اسلیو معجزه نمی کند و شما می بایست برای کاهش وزن بعد از جراحی لاغری، به رژیم غذایی سالم و همچنین ورزش کردن پایبند باشید. 
بعد از عمل اسلیو معمولا تا دو هفته تنها مجاز به مصرف مایعات صاف هستید اما به تدریج می توانید غذاهای پوره شده و در نهایت غذاهای جامد خود را از سر بگیرید. اما نکته ای که باید درباره رژیم غذایی بعد از عمل اسلیو تا پایان عمر به آن توجه داشته باشید این است که شما به هیچ عنوان اجازه مصرف غذاهای پرکالری و پرچرب را ندارید. 

مراقبت های بعد از عمل اسلیو
همان طور که گفتیم حداکثر پس از گذشت دو روز از جراحی شما از بیمارستان ترخیص می شوید. از این روز مراقبت های بعد از عمل اسلیو شما شروع می شود که شامل موارد زیر است:
•    معمولا پس از جراحی بیماران به مدت دو شب در بیمارستان بستری می شوند. در روزهای اول بعد از عمل اسلیو ممکن است کمی درد یا تورم در محل جراحی داشته باشید که کاملا طبیعی است. جراح اسلیو به منظور کاهش این دردها در روزها و هفته های اول مصرف داروهای مسکن را توصیه می کند.
•    رژیم غذایی بعد از عمل اسلیو شما تا دو هفته اول تنها شامل مایعات شفاف است، اما پس از گذشت هفته دوم تا یک ماه می توانید مواد غذایی پوره شده را نیز به رژیم غذایی خود اضافه کنید. در نهایت پس از گذشت 4 الی 6 هفته به تدریج می توانید غذاهای جامد را هم به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
•    در روزهای اولیه بعد از جراحی سعی کنید استراحت کافی داشته باشید و فشار به زخم های خود وارد نکنید. به همین دلیل توصیه ما به شما این است که در روزها و هفته های اول پس از جراحی از فردی برای انجام کارهای روزمره کمک بگیرید.
•    اغلب بیماران پس از گذشت 2 الی 4 هفته توانایی انجام فعالیت های عادی و روزانه را خواهند داشت.
•    سیگار را به طور کامل ترک کنید و اگر قادر به انجام این کار نیستید حداقل تا دو ماه بعد از عمل اسلیو سیگار نکشید.



هزینه عمل اسلیو معده چقدر است؟
هزینه عمل اسلیو معده با توجه به عوامل مختلفی اعم از تخصص جراح، بیمارستانی که عمل انجام می دهید، وزن شما و ... می تواند متفاوت باشد. اما به طور کلی هزینه عمل اسلیو معده در سال 1403 بیش از 50 میلیون تومان است.
 
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها