به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۱ - ۰۹:۵۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۸/۱۶ ساعت ۱۸:۳۹
کد مطلب : ۴۹۹۸۹۹

واکنش چند فعال سیاسی درباره پیروزی ترامپ

واکنش چند فعال سیاسی درباره پیروزی ترامپ
گروه سیاسی: بهرام پارسایی نماینده سابق مجلس در توییتی نوشت: سال ۱۳۹۷ درخواست ترامپ برای مذاکره با ایران رد شد.
‏و برجام سلاخی شد! ‏آن روز دلار ۱۰ هزار تومان و گوشت ۵۰ هزارتومان بود! ‏امروز باز ترامپ رای آورد. ‏دلار ۷۰ هزار و گوشت ۸۰۰ هزار تومان! ‏بیشترین اثر سیاست خارجی بر زندگی مردم است نه مسؤلین! ‏طبق اصل ۵۹ ق.ا حق تصمیم را به مردم واگذارید.



عبدالرضا داوری درباره پیروزی ترامپ و جمهوری‌خواهان: دلم برای پزشکیان سوخت!

بدشانس‌ترین رئیس جمهور تاریخ ایران

عبدالرضا داوری
دولتش که از ابتدا درگیر ترور و موشک و جنگ شده بود، اینک پس از ٧۵ روز، گرفتار ترامپ شده است تا پزشکیان، بدشانس‌ترین رئیس جمهور تاریخ ایران باشد.



شاید، اگر....!
احمد زیدآبادی 
ترامپ تاکنون در مقابل یک زن سفیدپوست و یک زن رنگین‌پوست در انتخابات ریاست‌جمهوری پیروز شده اما از یک مرد سفید کهنسال شکست خورده است.
به نظر می‌رسد محافظه‌کاری در متن جامعۀ آمریکا هنوز به قدری قوی است که آمادگی فرستادن یک زن به کاخ سفید را ندارد.
شاید اگر حزب دمکرات به جای خانم هریس، مردی را در برابر ترامپ می‌گذاشت، شانس پیروزی‌اش از دست نمی‌رفت.
ترامپ در نخستین نطق خود پس از پیروزی اعلام کرده است که به جای برافروختن جنگ‌ها بیشتر در پی خاموش کردن آتش آنهاست. اگر به این وعده وفادار بماند، خبر خوبی بخصوص برای منطقۀ ماست. او قبلاً هم به نتانیاهو پیام داده است که در روز تحلیف ریاست‌جمهوری‌اش نمی‌خواهد صدای غرش سلاح‌ها در نوارغزه شنیده شود. او هر چه باشد تهدیدش اما مثل تهدید بایدن نیست که نتانیاهو بتواند آن را نادیده بگیرد و یا زیرسبیلی رد کند!

ترامپ و ایران؛ در چه شرایطی می‌توان به «رفع مناقشه» امیدوار بود؟
مصطفی فقیهی
حول‌وحوش ۱۱ ماه سخت در پیش است؛ ابتدا بحران و سیر خطرناک تنش‌ها با اسرائیل که اکنون پشت آن به ترامپ گرم شده و سپس احتمال کلید خوردن مکانیزم ماشه ⁩پیش از لغو همیشگی «قطعنامه‌های فصل هفتی شورای امنیت»
‏به نظر می‌رسد لازم است با آموختن از تجربه‌ی ۴ سال اول ترامپ، به سمت گفتگوی مستقیم با آمریکا ⁩پیش رفت.
‏هر چند شخص ترامپ «شاید» مایل به معامله باشد، اما باید دید تیم امنیت ملی، وزارت خارجه و وزارت دفاع او چه کسانی هستند؟ ‏اگر امثال تام کاتن و ریچارد گرنل روی کار آیند، معامله با ترامپ دشوار می‌شود، چندان‌که بولتون⁩ و پومپئو ⁩تلاش‌های بسیاری برای ممانعت از تمایل او برای توافق با ایران کردند.

ایران و پیروزی ترامپ
احمدرضا احمدپور
ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا و تکان بزرگ سیاسی و اقتصادی به جهان وارد شد! به‌نظر می‌رسد با پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، بخش‌هایی از سیاست‌ها و روابط بین‌الملل دگرگون خواهند شد.
    ۱. در جنگ میان اوکراین و روسیه کمک نظامی به اوکراین ازسوی آمریکا به‌پایان رسیده و شرایط به‌نفع پوتین پیش خواهد رفت. پوتین اما معلوم نیست که به‌نفع ایران حرکتی سودمند بردارد و چه‌بسا بر نگاه از بالابه‌پایین به ایران بیفزاید!
        ۲. فشارهای اقتصادی آمریکا علیه چین افزایش خواهد یافت و چه‌بسا روابط چین با ایران نیز در پی این فشار دستخوش تغییرات شود؛
    ۳. در شرایط و روند موجود، باتوجه به رفاقت ترامپ و نتانیاهو، رویکرد اسرائیل علیه ایران خصمانه‌تر و عملیاتی‌تر ‌می‌شود و ایران نیز در دنیا، منزوی‌تر خواهد شد؛
۴. روابط اتحادیه اروپا با آمریکا نیز دچار لرزش و احتمالا در پاره‌ای از سیاست‌ها مانند محیط زیست و حقوق بشر بازنگری یا دچار تنش می‌شود؛
    ۵. بسته به نوع و میزان تغییرات احتمالی سیاست‌های ایران در روابط و ارتباطات بین‌الملل، باتوجه به رابطه دوستانه آمریکا با عربستان و امارات، نگاه اتحادیه اروپا به جزایر سه‌گانه ایران در خلیج فارس و تغییروتحولات مهم اقتصادی در منطقه [ایجاد راه‌ها و گذرگاه‌ها و مناطق تجاری راهبردی تازه اقتصادی پیرامون ایران]، چه‌بسا تمایل و سیاست کشورهای عربی و برخی همسایه‌ها به روابط حسنه با ایران دستخوش تغییر شده و روابط تنش‌زایی رقم بخورد. با وجود همه اتفاقات ناگواری که در پی پیروزی ترامپ و جمهوری‌خواهان آمریکا برای ایران محتمل است، می‌توان جوری دیگر نیز به رویداد نگریست که دراین‌صورت نیاز است تا به سه ویژگی شخصیتی ترامپ توجه کرد:
    ۱. ترامپ همان‌گونه که خود گفته است آغازکننده جنگی نخواهد بود بلکه به جنگ‌ها پایان می‌دهد؛
    ۲. ترامپ شاید سیاستمدار ماهری نباشد؛ اما معامله‌گر قهاری است؛
    ۳. ترامپ زود تصمیم می‌گیرد و زود عمل می‌کند و کلا مرد عمل‌گرایی است تا آرامانگرا.
   باتوجه به این سه ویژگیِ ترامپ، شرایط برای نظام ج.ا.ا می‌تواند بسیار تهدیدآمیز باشد یا بسیار عالی رقم بخورد؛ ازاین‌رو سه فرض در پی را می‌توان درنظر گرفت.
    الف. جمهوری اسلامی ایران بر روند کنونی خود در نگاه به منطقه به‌ویژه در نگاه به روابط و تنش‌ها میان اسرائیل با فلسطینیان و حزب‌الله لبنان و سوریه و یمن و روابط با روسیه که عمدتا به نفع پوتین است، فعالیت‌های هسته‌ای تنش‌زا، سیاست حذف اسرائیل و تنش با غرب پافشاری کند که دراین‌صورت باوجود ریاست‌ ترامپ بر دولت آمریکا، تنش میان ایران با آمریکا و اسرائیل شدیدتر شده و سرنوشتی بسیار بدتر از سرنوشت پرتنش کنونی در انتظار ج.ا.ا و مردم خواهد بود و حتما آمریکای ترامپی با حاکمیت ایران، رویکردی رودررو و بسیار گزنده خواهد داشت؛
    ب. نظام [رهبری]، سیاست نه جنگ نه صلح را دنبال کند اما تنش را در ظاهر کاسته ولی نامحسوس و به‌واسطه قدرت‌های نیابتی خود، بازهم رویکرد خود را نگه‌دارد که در این‌صورت شاید جنگ نشود و شاید شرایط بدتر از این نشود، ولی نظام در درازمدت گرفتار خودسایگی و با تداوم تورم و نابه‌سامانی اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، دچار بحران‌های فرسایشی شده و نارضایتی‌های اجتماعی افزون و آشوب‌های گسترده و درگیری‌های خشونت‌آمیز خیابانی کشور را فرا گرفته و ایران در گردابی مهلک فرو خواهد رفت؛
    پ. نظام با توجه به سه ویژگی ترامپ، سیاست تبدیل بحران به فرصت را پیش گرفته، بر کاهش تنش‌های داخلی و منطقه‌ای خود همت گمارد و برای تنش‌زدایی با غرب به‌ویژه با آمریکا، به دولت دستور مذاکره مستقیم [نه با واسطه] بدهد که با توجه به تمایل ترامپ به ایجاد رابطه با ایران، وی نیز استقبال کرده و باتوجه به حکم شرعی رهبر در منع استفاده از سلاح هسته‌ای، می‌توان هم فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای را ادامه داد، هم با رفع تحریم‌ها در مسیر ثبات اقتصادی و اجتماعی حرکت کرد و این‌گونه جان تازه‌ای به اقتصاد و جامعه بخشید و پس از ده‌هاسال، مردم نیز بتوانند هوای تازه‌ای تنفس کنند. اگر رویکرد سوم [پ] دنبال و عملی شود بخش مهمی از شکاف عمیق میان نظام با مردم نیز ترمیم خواهد شد و سرمایه اجتماعی، روند بهتری را طی خواهد کرد و در یک بازه زمانی تاریخی، حکمرانی خوبی برای مردم به یادگار خواهد ماند.

آیا باران و سیل فرقی ندارند؟
صادق حسینی فعال رسانه‌ای در حوزه اقتصاد نوشت: اینهایی که مدام میگن هریس و ترامپ فرقی ندارن و دموکراتها هم به برجام برنگشتن و از این حرفها نه اینکه درکی از آمریکا ندارند بلکه متاسفانه درک درستی از مفهوم نسبت و «نسبی بودن» ندارند. مثل آن بنده خدایی که میگفت باران و سیل فرقی با هم ندارند، هر دو آدم را خیس می‌کنند!

صدای پای کسی می‌آید...
سید هاشم فیروزی
آیا متاسفانه آنان که با نصیحت مصلحان بیدار نشدند، از سر اجبار با لگد دشمنشان از خواب برخاسته و به واقعیت دوباره سلام خواهند کرد؟ خداوند خودش کشور را از همه آسیب‌ها محفوظ بدارد.
از اینجای کار به بعد! از این ساعت به بعد هرگونه فعل و انفعال در سطح منطقه با محوریت ایران و اسرائیل در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ فهم می‌شود. همین...
برچسب ها: دونالد ترامپ

۱۴۰۳/۰۸/۱۶ ۲۰:۰۵
بحث اسرائیل وسط هست و اوضاع طوری پیش رفته که الان ایران میخواد به اسرائیل پاسخ بده. و ترامپ هرگز جلوی نتانیاهو رو نخواهد گرفت. بلکه آزاد عمل بیشتری به وی خواهد داد تا با ضربات بسیار کاری به ایران علنا جلوی پاسخگویی ایران را بگیرد
ایران چه به اسرائیل حمله کند و چه حمله نکند فلج خواهد شد
تنها تفاوت در این است که اگر حمله نکند بصورت بخور و نمیر زنده خواهیم ماند
و اگر حمله کند بدون برو برگرد تمام سکوهای نفتی و پالایشگاه ها و نیروگاه های تامین برق ایران مورد هدف قرار خواهد گرفت و فاجعه شروع خواهد شد (444566)
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها