حذف گوشت از سفرههای ایرانیها
18 آبان 1403 ساعت 9:49
گروه اقتصادی: افشین دادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک می گوید ما در سال ۱۳۹۸ میزان کالاهای اساسیمان ۸ میلیارد دلار بود، اما الان به ۱۵ میلیارد دلار رسیدهایم و در سال ۱۴۰۴ هم طبق بودجه، به ۱۲ میلیارد دلار کاهش مییابد. دولت چگونه این کاهش را مدیریت میکند که بر روی زندگی مردم اثر نگذارد؟ ملت دولت چهاردهم را برای تحول انتخاب کردند، اگر قرار باشد رویههای دولت رئیسی ادامه داشته باشد، در رویهها تغییری حاصل نشده است.
به گزارش انتخاب، افشین دادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک، درباره نوسانات قیمت گوشت از ابتدای سال تاکنون گفت: «از ابتدا سال قیمت دام زنده سبک از ۳۲۰ هزار تومان به ۲۷۰ هزار تومان رسیده و کاهش قیمت داشتیم. در دام زنده سنگین هم از ۲۲۰ تومان به ۱۹۰ هزار تومان رسیدهایم.»
او افزود: «بین قیمت گوشت و دام زنده یک رابطه منطقی وجود دارد و ۵۰ درصد وزن زنده از لاشه، گوشت برداشت میکنیم. شما اگر قیمت دام را ضربدر ۲ کنید باید به قیمت لاشه برسید. در این مدت قیمت گوشت نه تنها کاهش پیدا نکرده بلکه افزایش هم داشته است.»
او ادامه داد: «یکی از علل مهم قیمت غیرواقعی گوشت، این است که تولیدکننده نمیتواند به صورت مستقیم گوشت را به دست مردم برساند. میادین با فلسفهی عرضهی مستقیم کالا در سال ۵۸ شکل گرفتند، اما دیگر عرضهی مستقیمی وجود ندارد. ما در عرضهی گوشت ۲ بخش داریم، اول تولیدکننده که دام خود را به کشتارگاه تحول میدهد، بخش دوم عوامل توزیع هستند. در بازار گوشت عوامل توزیع تصمیم گیر هستند و قیمت تعیین میکنند. تولیدکننده دیگر نقشی در بازار ندارد.»
کد مطلب: 500012