به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۱۴:۵۷
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۸/۱۸ ساعت ۰۹:۴۹
کد مطلب : ۵۰۰۰۱۲

حذف گوشت از سفره‌های ایرانی‌ها

حذف گوشت از سفره‌های ایرانی‌ها
گروه اقتصادی: افشین دادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک می گوید ما در سال ۱۳۹۸ میزان کالا‌های اساسی‌مان ۸ میلیارد دلار بود، اما الان به ۱۵ میلیارد دلار رسیده‌ایم و در سال ۱۴۰۴ هم طبق بودجه، به ۱۲ میلیارد دلار کاهش می‌یابد. دولت چگونه این کاهش را مدیریت می‌کند که بر روی زندگی مردم اثر نگذارد؟ ملت دولت چهاردهم را برای تحول انتخاب کردند، اگر قرار باشد رویه‌های دولت رئیسی ادامه داشته باشد، در رویه‌ها تغییری حاصل نشده است.

به گزارش انتخاب، افشین دادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک، درباره‌ نوسانات قیمت گوشت از ابتدای سال تاکنون  گفت: «از ابتدا سال قیمت دام زنده سبک از ۳۲۰ هزار تومان به ۲۷۰ هزار تومان رسیده و کاهش قیمت داشتیم. در دام زنده سنگین هم از ۲۲۰ تومان به ۱۹۰ هزار تومان رسیده‌ایم.»
او افزود: «بین قیمت گوشت و دام زنده یک رابطه منطقی وجود دارد و ۵۰ درصد وزن زنده از لاشه، گوشت برداشت می‌کنیم. شما اگر قیمت دام را ضربدر ۲ کنید باید به قیمت لاشه برسید. در این مدت قیمت گوشت نه تنها کاهش پیدا نکرده بلکه افزایش هم داشته است.»

او ادامه داد: «یکی از علل مهم قیمت غیرواقعی گوشت، این است که تولیدکننده نمی‌تواند به صورت مستقیم گوشت را به دست مردم برساند. میادین با فلسفه‌ی عرضه‌ی مستقیم کالا در سال ۵۸ شکل گرفتند، اما دیگر عرضه‌ی مستقیمی وجود ندارد. ما در عرضه‌ی گوشت ۲ بخش داریم، اول تولیدکننده که دام خود را به کشتارگاه تحول می‌دهد، بخش دوم عوامل توزیع هستند. در بازار گوشت عوامل توزیع تصمیم گیر هستند و قیمت تعیین می‌کنند. تولیدکننده دیگر نقشی در بازار ندارد.»
 

او در رابطه با علت افزایش واردات اظهار داشت: «به نظر من در این بازار کسانی هستند که بازار را راهبری می‌کنند. این افراد بازار را پرتنش نگه می‌دارند. وقتی قیمت گوشت زیاد شد به مقامات می‌گویند ببینید گوشت چقدر شده است. رئیس جمهور و معاون اول نمی‌خواهند معیشت مردم در خطر بیفتد و از آنها راهکار می‌خواهند، این افراد می‌گویند راهکار کاهش قیمت واردات است. مسئول مربوطه هم دستور واردات با حجم بالا می‌دهد. سال گذشته در شش ماهه اول ۳۲ هزار تن و امسال ۱۲۶ هزار تن واردات گوشت داشته‌ایم.»
 
وی درباره میزان مصرف گوشت بیان کرد: «براساس محاسبات ما در پایان ۱۴۰۲، طبق آمار کشتاردام و میزان واردات در سایت گمرک، میزان سرانه‌ی کشور حدود ۷ کیلو با جمعیت ۸۵ میلیون نفر بوده است. در سال ۱۴۰۱ با وجود صادرات دام، مصرف سرانه ۷.۶ کیلوگرم بوده است.»

مدیرعامل اتحادیه دام سبک، درباره قیمت تمام شده گوشت گفت: «مشکل ما در بخش تولید، مشکل فنی نیست. مسأله‌ی ما مسأله‌ی تقاضاست. قیمت دام زنده با توجه به اتفاقاتی که از سال ۹۸ به بعد افتاده، به ناچار و خارج از اختیار تولیدکننده بالا برده است. در نتیجه ما قیمت تمام شده دام سبکمان حدود ۲۷۰ هزار تومان است، اگر این عدد را دو برابر کنید، ۵۴۰ هزار تومان می‌شود. اگر آن را قطعه‌بندی کنیم و هزینه‌ی حمل و نقل را اضافه کنید، به ۶۵۰ هزار تومان می‌رسیم. مسأله این است که مردم توان خرید همین ۶۵۰ هزار تومان را ندارند؛ بنابراین مشکل ما مشکل تولید نیست، بلکه مسأله‌ی تقاضا داریم. اگر متولیان کشور بخواهند کاری انجام دهند، باید توان خرید مردم را بالا ببرند و به خانوار کمک کنند تا گوشت مورد نیاز را تأمین کنند.»

دادرس در رابطه با حذف گوشت قرمز از سفره ایرانی‌ها گفت:  «اتفاق بدی که افتاده این است که از سال ۹۸ به این سمت، جهت‌گیری سیاست دولت حذف گوشت قرمز و جایگزینی گوشت مرغ بوده است. گوشت قرمز آهن و اسیدامینه‌های ضروری دارد و در سلامت انسان تأثیرات مثبتی دارند. حذف گوشت قرمز از سفره‌ی مردم تبعات بدی بر جامعه گذاشته است. سهمی که گوشت قرمز در اشتغال دارد هم قابل توجه است. ما در سال ۱۳۹۸ میزان کالا‌های اساسی‌مان ۸ میلیارد دلار بود، اما الان به ۱۵ میلیارد دلار رسیده‌ایم و در سال ۱۴۰۴ هم طبق بودجه، به ۱۲ میلیارد دلار کاهش می‌یابد. دولت چگونه این کاهش را مدیریت می‌کند که بر روی زندگی مردم اثر نگذارد؟ ملت دولت چهاردهم را برای تحول انتخاب کردند، اگر قرار باشد رویه‌های دولت رئیسی ادامه داشته باشد، در رویه‌ها تغییری حاصل نشده است.»
برچسب ها: گرانی گوشت قرمز
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها