به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۷ - ۰۲:۱۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ ساعت ۲۳:۵۸
کد مطلب : ۵۰۳۰۰۷

 وعده مسکو  برای گسترش روابط با کابل

 وعده مسکو  برای گسترش روابط با کابل
گروه بین الملل: سرگئی شویگو، دبیر شورای امنیت روسیه و سیاستمدار بانفوذ این کشور  به رهبران طالبان افغانستان اعلام کرد که مسکو خواهان کمک به برقراری صلح پایدار در این کشور است.
خبرگزاری‌های روسی این خبر را گزارش داده‌اند. شویگو که پیش‌تر وزیر دفاع روسیه بوده است، همچنین گفت ایالات متحده باید به دلیل سال‌ها حضور نظامی در افغانستان، نقش اصلی را در بازسازی این کشور ایفا کند.
 رهبران طالبان از شویگو خواسته‌اند که به کاهش فشار تحریم‌های ایالات متحده علیه دولت کابل کمک کند. شویگو در رأس یک هیئت روسی، با مقامات عالی‌رتبه افغانستان از جمله معاونان نخست‌وزیر و وزرای دفاع و کشور در کابل دیدار و گفتگو کرد.
وی گفت: «مایلم آمادگی خود را برای ایجاد گفتگوی سیاسی سازنده بین کشورهای‌مان تأیید کنم و یکی از اهداف ما ارائه محرک برای روند سازش میان افغان‌هاست.»
حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ باعث شد رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین به سمت آسیا و سایر کشورهای غیرغربی متمایل شود، زیرا به گفته کرملین، ایالات متحده و متحدان اروپایی‌اش عملاً یک محاصره اقتصادی علیه روسیه اعمال کرده‌اند. روسیه اعلام کرد که در صورت استقرار موشک‌های کوتاه‌برد و میان‌برد ایالات متحده در آسیا، احتمال استقرار موشک‌های مشابه در این منطقه را بررسی خواهد کرد.شویگو تأکید کرد که ایالات متحده، باید وظیفه کمک به بازسازی این کشور را بر عهده بگیرد و گفت: «باز هم موضوع آمریکا مطرح است که همه را می‌چاپد.»
وی افزود: «صحبت از بازگرداندن دارایی‌ها و منابع مالی‌ای است که متعلق به افغان‌هاست و به نظر می‌رسد آمریکا قصد بازگرداندن آن‌ها را ندارد، همان‌طور که در دیگر کشورها مانند لیبی و سوریه عمل کرده است. به نظر من، آمریکا باید اصلی‌ترین طرفی باشد که در بازسازی افغانستان سرمایه‌گذاری می‌کند.»
آمریکا پس از ۲۰ سال حضور نظامی در افغانستان، در سال ۲۰۲۱ نیروهایش را به‌طور شتاب‌زده از این کشور خارج کرد.
عبدالغنی برادر، معاون نخست‌وزیر افغانستان در امور اقتصادی، به شویگو گفت که دولت طالبان به کمک مسکو برای کاهش فشار تحریم‌های غرب نیاز دارد. او گفت: «ما تلاش کرده‌ایم شرایطی برای افزایش صادرات کالاهای افغانستان و رشد سرمایه‌گذاری خارجی ایجاد کنیم.»به گفته او، ایالات متحده و کشورهای غربی پس از تصرف قدرت توسط طالبان در سال ۲۰۲۱، فشارهایی از جمله با مسدود کردن دارایی‌ها و اعمال ممنوعیت‌های سفر علیه رهبران طالبان وارد کرده‌اند. وی افزود: «ما در این زمینه منتظر کمک فدراسیون روسیه برای خنثی کردن این فشارها هستیم.»
روسیه میراث‌دار ۹ سال حضور شوروی پیشین در افغانستان (از ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۷) است. اتحاد جماهیر شوروی در آن زمان برای حمایت از یک دولت طرفدار مسکو و مقابله با چریک‌های ضدکمونیست در افغانستان وارد جنگ شد. حدود ۱۵ هزار سرباز شوروی در آن جنگ کشته شدند.
ماه گذشته وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که تصمیمی برای حذف طالبان از لیست سازمان‌های تروریستی گرفته شده، اما لازم است رویه‌های قانونی لازم اجرا شود.
شویگو همکاری در استخراج معادن را به‌عنوان نمونه‌ای از پیشنهادات همکاری اقتصادی مطرح کرد. آلکسی اوورچوک، معاون نخست‌وزیر روسیه، به مقامات طالبان اعلام کرد که روسیه خواهان مشارکت در پروژه احداث راه‌آهن افغانستان است.

 
برچسب ها: روسیه
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها