به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ - ۲۲:۵۴
 
۱۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۵/۱۹ ساعت ۱۱:۳۱
کد مطلب : ۵۰۷۹۷
مالزی از تجارت پالم با ایران سود سرشاری برد

چه‌کسانی پای«پالم»‌ را به کشور باز کردند؟

گروه اقتصادی - رسانه ها: در هفته‌ای که گذشت وزارت بهداشت، به صراحت از مصرف روغن «پالم» که در ماد لبنیاتی در ایران استفاده می شود اعلام نگرانی کرد.در همین خصوص روزنامه شرق در گزارشی به چگونگی واردات این روغن به ایران پرداخت و نوشت:
دامنه  ابراز نگرانی به حدی بود که وزیر بهداشت از وجود روغن «پالم» در برخی صنایع لبنیاتی در کشور ابراز نگرانی کرد و به مردم هشدار داد که از مصرف شیر‌های پرچرب صرف نظر کنند. اما نکته مغفول‌مانده در این رابطه چگونگی واردات روغن «پالم» در کشور است. روغنی که سلامت مردم را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد و در سال گذشته بیش از 500 هزار تن وارد کشور شده است. روغنی که با وجود اسید‌های چرب مضراتش هم‌اکنون در تمامی روغن‌های سرخ‌کردنی در ایران،

شیرینی‌پزی‌ها، شکلات‌سازی‌ها و لبنیات استفاده می‌شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد، مالزی به‌عنوان بزرگ‌ترین صادر‌کننده روغن «پالم» به ایران، سود‌های میلیاردی به جیب زده و بازرگانان ایرانی نیز برای ورود هرچه بیشتر روغن «پالم» به کشور برای مالزیایی‌ها فرش قرمز پهن کرده‌اند. دامنه این تجارت سودده به شکلی است که بازرگانان مالزی به همراه وزیر صنعت‌ومعدن و کشاورزی این کشور در اسفند ماه سال 1392 در همایش و نمایشگاه «تجارت روغن «پالم» (ایران – مالزی)» در سالن همایش‌های صداوسیما به میزبانی انجمن صنفی روغن نباتی ایران شرکت کردند.

همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد نمایندگانی از وزارتخانه‌های بهداشت‌ودرمان، صنعت‌ومعدن و جهادکشاورزی نیز در این جلسه حضور داشتند‌ و بازرگانان مالزی علاوه‌بر معرفی محصولات خود حول محور روغن پالم، رایزنی‌هایی برای افزایش میزان صادرات روغن «پالم» به ایران انجام داده‌اند. گواه این ادعا خبر و گزارش تصویری است که روی سایت «انجمن صنفی روغن نباتی ایران» قرار گرفته است. در خبر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی، به شماره خبر «3536» در تاریخ 03/12/1392 ضمن اعلام «حضور گسترده بازرگانان صنعت روغن نباتی در همایش و نمایشگاه بین‌المللی تجارت روغن «پالم» (ایران- مالزی)» آمده است: «این همایش به میزبانی انجمن روغن نباتی با مشارکت کشور مالزی و با حضور جمع کثیری از مسوولان، مدیران دو کشور و نیز وزیر صنعت‌وکشاورزی مالزی به‌همراه هیات تجاری شامل مدیران عامل شرکت‌های روغنی و مدیران انجمن‌های دولتی و خصوصی مرتبط با روغن و نیز سفیر مالزی برگزار شد.»

همچنین در همایش بین‌المللی تجارت روغن «پالم» (ایران- مالزی) رییس انجمن صنفی روغن نباتی پشت تریبون می‌رود و می‌گوید: «برگزاری این همایش ملی آغاز یک همکاری مشترک بین فعالان بخش تولید روغن دو کشور ایران و مالزی است و می‌تواند موجب استحکام تجارت روغن بین دو کشور شود.» در این همایش همچنین «امرباگلاس اوگا» وزیر صنعت و کشاورزی با قدردانی از انجمن صنفی صنایع روغن‌ نباتی به منظور برگزاری این همایش، این رویداد را بستری برای آشنایی ایران با تنوع و گستردگی روغن‌های مالزی اعلام کرد.

بازرگانان مالزی خطاب به انجمن صنفی روغن نباتی: پالم باعث کاهش بروز بیماری‌های قلبی می‌شود!
ردپای بازرگانان مالزی برای افزایش میزان صادرات روغن «پالم» به ایران، در یکی از جلسات انجمن صنفی روغن نباتی نیز دیده می‌شود. بر اساس خبری به شماره 3566 که در تاریخ 11/12/1392 روی سایت انجمن صنفی روغن نباتی قرار گرفته است، اعلام شده «سمینار مشترک فنی- تخصصی انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران و هیات «پالم» مالزی با حضور فعالان اقتصادی، متخصصان، پژوهشگران در محل انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران برگزار شد.»

خبری با تیتر «مزیت‌های روغن «پالم» به زبان مالزیایی‌ها» که پر از اطلاعات نادرست درباره روغن «پالم» است و نکته بسیار تعجب‌برانگیز در این نشست این است که بازرگانان مالزی ادعا کرده‌اند «پالم» باعث کاهش بروز بیماری‌های قلبی می‌شود!» بر اساس این خبر مهندس محمد قبله، دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران که ریاست جلسه را برعهده داشت، به صراحت اعلام کرده بود که: «مذاکره بر سر تجربیات فعالان صنعت روغن دو کشور و نیز ارایه تجربیات تجار مالزی در زمینه روغن پالم، می‌تواند به ایجاد بستری از فرصت‌ها در صنعت کمک کند.» او در این نشست تاکید کرده بود: «برگزاری نشست‌های تخصصی هدفمند با حضور تجار و بازرگانان دو کشور، زمینه مساعدی را برای معرفی و استفاده بهینه از روغن «پالم» در کشورمان فراهم می‌آورد.»

مدیرمنطقه‌ای هیات بازرگانی «پالم» مالزی: وجود باورهای غلط، ایران را در مصرف «پالم» عقب انداخته!
در ادامه این جلسه اما «فایرس هیدزیر»؛ مدیرمنطقه‌ای هیات بازرگانی «پالم» مالزی به ارایه تجربیات کشورش از به‌کارگیری روغن «پالم» و مزیت‌های آن پرداخت. فایرس با اشاره به اینکه مالزی دومین رتبه تولید و صادرات روغن «پالم» بعد از اندونزی را داراست، گفت: کشورهایی نظیر چین، اتحادیه اروپا، هند، پاکستان، آمریکا، ژاپن و ویتنام مصرف‌کنندگان اصلی روغن «پالم» هستند. وی با بیان اینکه از گیاه «پالم» روغن‌های زیادی تولید می‌شود، افزود: وجود باورهای غلط درخصوص روغن پالم، ایران را از استفاده از این روغن عقب نگه داشته است. این در حالی است که روغن «پالم» با روغن بادام‌زمینی قابل مقایسه است. نکته تعجب‌برانگیز دیگر، اطلاعات نادرستی است که مدیر منطقه‌ای «پالم» مالزی به تجار ایرانی داده است. به طوری‌که فایرس، در این جلسه جایگزینی روغن «پالم» در رژیم غذایی را باعث کاهش بروز بیماری‌های قلبی عنوان کرده و صراحتا گفته: «استفاده از «پالم» اولِیین‌ها هیچ تاثیر منفی‌ای بر سلامت انسان ندارد.»

پای مسوولان دولتی نیز در میان است؟
نکته حایزاهمیت در تجارت مشترک بازرگانان مالزی و انجمن صنفی روغن نباتی، ادعای این انجمن مبنی بر حضور مسوولان دولتی در جلسه‌ای است که منجر به انعقاد تفاهمنامه با بازرگانان مالزی شده است. بر اساس خبری به شماره 3566 که در تاریخ 11/12/1392 روی سایت انجمن صنفی روغن نباتی قرار گرفته است، آمده: «هیات تجاری صنعت روغن مالزی و جمع کثیری از فعالان اقتصادی بخش خصوصی ایران و نیز نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان غذا و دارو، موسسه استاندارد، انیستیتو تحقیقات صنایع غذایی کشور و وزارت جهاد کشاورزی از جمله میهمانان حاضر در جلسه بودند.» برای شفاف‌سازی این ادعا باید منتظر اعلام موضع دولتی‌ها باقی ماند.

حضور فعال ایران در نمایشگاه روغن «پالم» در مالزی
دیگر مساله‌ای که تجارت «پالم» در ایران و سوددهی بالای آن را مشخص می‌کند، حضور ایران در کنگره بین‌المللی «پالم» در کشور مالزی در آبان‌ماه 1392 است. بررسی‌ها نشان می‌دهد کنگره بین‌المللی «پالم» با حضور هفت‌هزار شرکت‌کننده از بیش از 50 کشور جهان از جمله در مرکز همایش‌های بین‌المللی شهر کوالالامپور مالزی در آبان‌ماه سال 1392 برگزار شده و چگونگی تجارت این محصول استراتژیک مورد بحث و تبادل‌نظر دست‌اندرکاران تجارت جهانی قرار گرفته بود. بر اساس خبر شماره: 80910694 (3658539) خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، مهدی محمدزاده، قائم‌مقام گروه اقتصادی عرش از ایران در این کنگره بین‌المللی شرکت داشته و در دومین‌روز از این کنگره سخنرانی کرده است.

سلامت مردم یا سود میلیاردی پالم؟
به نظر می‌رسد وزارت بهداشت پس از رسانه‌ای‌کردن مصرف روغن «پالم» در ایران، قصد دارد، کار روغن «پالم» را یکسره کند. روغنی که مضرات آن برای سلامت انسان بر کسی پوشیده نیست اما نکته حایز اهمیت این است که این روغن با توجه به مستندات اشاره‌شده در بالا، به تجارت سوددهی میان بازرگانان ایرانی و مالزیایی، تبدیل شده است. تجارتی که به نظر می‌رسد پای برخی ذی‌نفوذها نیز در میان است. شاید هشداردادن به مردم برای عدم استفاده از مواد غذایی موجود در بازار به‌دلیل استفاده از روغن پالم، راهگشا نباشد و به نظر می‌رسد، دولت با همکاری بین بخشی باید راه‌های ورود این روغن مضر برای سلامتی انسان را مسدود کند.

دین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۵/۱۹ ۱۱:۴۶
احمدی نژادو هم جبهه هاش چه بلایی که سر این مردم نیاوردن (243995)
يكي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۵/۱۹ ۱۱:۴۶
خواهشا نام شركت‌هايي كه روغن پالم استفاده ميكنند را مطرح كنيد، ما اصلا ديگه جرأت خريد لبنيات نداريم. بگيد از چه شركتي خريد نكنيم. (243996)
مطلع
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۵/۱۹ ۱۴:۴۳
تنها لبنیات پرچرب از روغن پالم استفاده نمی کنند
بلکه روغن های نباتی و اکثر روغن های سرخ کردنی روغن پالم دارند
البته روی بسته بندی آن ها این مطلب ذکر شده و دارای مجوز بیمار کردن مردم هستند. (244055)
زاهدان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۵/۱۹ ۱۵:۵۸
خدا شاهده دو روز پيش 10 هزار تومن دادم واسه دو دونه كنسرو لوبيا

يعني با خانواده بسم الله رو كه گفتيم ميخواستم با لقمه اول ببخشيد عذر ميخوام بالا بياريم !!! روغن ماشين استفاده شده بود توش فكر ميكني !!! يعني ديگه جرات نكرديم لقمه دوم رو برداريم و خالي كرديم تو سطل زباله ... كسي هم نيست بررسي كنه كه محتويات اين چي بوده !!! وقتي من ميگم با روغن ماشين درست كرده بودن ! (244089)
پردیس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۵/۱۹ ۱۱:۵۳
با این توصیفی که از روغن پالم شده که کلی ناراحتی های قلبی و عروقی کبدی و کلیه بهمراه دارد در حقیقت یک بمب ناپالم مخرب برای اعضای بدن و نابود کننده سلامتی است, مدیران کلان کشور و مجلس دلواپس بسادگی نباید از آن بگذرند..ضمنا" بخاطر دارم که در دولت قبل مسئولین لبنی کشور میگفتند آنقدر شیر مازاد داریم که در حال صادرات آن هستیم ,اگر اینهمه تولید شیر داریم که معمولا" شیر گاو در حالت عادی دارای چربی بالای 5% است چه نیازی به تزریق چربی بیشتر..سازمان غذا ودارویی در کشور ما استانداردی دارد.. (243997)
زرتشت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۵/۱۹ ۱۲:۱۰
واقعا این کارگره ها چقدر زحمت می کشن و کارهای تخصصی انجام میدن.
آقا به این تاجر ها و مسئولین خواهشن بگین چقدر پول می خوان ما حاضریم بهشون بدیم و اینقد حداقل با جون ما ملت ایران بازی نکنن. (243999)
پندارنیک
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۵/۱۹ ۱۲:۴۰
مسئولین وآقازاده ها ونورچشمی ها ونمایندگان وازما بهتران که واسشون فرق نمیکنه توی شیر روغن موتور بریزندیا روغن پالم یا روغن ترمز یا وایتکس وریکا وآت وآشغال های دیگه چون که مایحتاج روزانه خودرا با جیب ملت وهزینه ی بیت المال از دبی وترکیه وغیره با سرویس های هوایی با سلامت کامل دریافت میکنن گورمرده ی ملت که چه میخورنداونا دلواپس حجاب وتفکیک جنسیتی واستیضاح وزیر وساپورت زنان وشادی کردن مردم وغیره هستند (244011)
امید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۵/۱۹ ۱۲:۴۳
مجلس محترم بجای دلواپسی های سیاسی کمی هم دلواپس جان و سلامت جامعه باشند که هیچ نظارتی بر وضعیت محیط زیست و بهداشت مردم نداشته است (244014)
فربد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۵/۱۹ ۱۳:۳۰
لطف کنید اول تحقیق کنید بعد مطلب را روی سایت بزارید. شما هم دارید روی موج به وجود اومده سواری می کنید. پالم به خودی خود هیچ موردی نداره. مثل خیلی از مواد دیگه هم مفیده و هم ضرر هایی داره.
این دلیل نمیشه که کلا واردات پالم را زیر سوال ببرید.
وزیر بهداشت هم از اضافه شدن روغن پالم به شیر ابراز نگرانی کرده. چه ربطی به مواد خوراکی و غیر خوراکی دیگه داره.
خود پالم فوق العاده مفیده و هیچ ضرری نداره. جو الکی ندید (244027)
زاهدان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۵/۱۹ ۱۵:۵۹
همه روغن هاي پالم رو بديم به آقا فربد بخورده !!!
حاضري بخوري؟ (244090)
لبو فروش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۵/۱۹ ۱۶:۱۱
احتمالا شما یکی از وارد کنندگان پالم نیستید؟ (244092)
جزایری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۵/۱۹ ۱۶:۱۸
من و بابام!!! خب مثل روز روشنه طرف آقایی یا آقا زاده ای!! بوده (244096)
يم هموطن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۵/۱۹ ۱۸:۲۰
تا آنجايي كه حضور ذهن دارم از قديم الايام و متوالي واردات مواد غذايي روغن پالم ناخالص به مقداري كمتر وارد و با روغن تصفيه نشده وارداتي در اختيار كارخانه هاي روغن سازي قرار ميگرفت تا پس از تصفيه با هم تركيب و روغن نباتي توليد و در معرض عرضه و فروش قرار ميگرفت و براي همين هم روغنهاي نباتي ارزان قيمت بود و از قديم مخاطرات خود را از حيث سلامت دارا بود و اين موضوع جديد نيست كه تازه كشف شده باشد . اساسا روغن پالم در دنيا روغني ارزان قيمت است و طبيعتا غير سلامت براي مصارف انساني . (244121)
یک ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۵/۱۹ ۲۱:۲۱
اشکال نداره با تفکیک جنسیتی این مشکل هم حل میشه (244162)