گروه بین الملل: نخستین پرواز بینالمللی از فرودگاه دمشق پس از سرنگونی حکومت اسد انجام و یک هواپیما پایتخت سوریه را به مقصد شارجه در کشور امارات عربی متحده ترک کرد.
انیس فلوح مدیر فرودگاه بینالمللی دمشق با بیان این مطلب اضافه کرد که پروازهای دوحه- دمشق نیز سازماندهی میشوند تا این فرودگاه به تدریج به روند عادی خود بازگردد. این مقام سوری همچنین ابراز امیدواری کرد که فرودگاه دمشق بتواند از هواپیماها و شرکتهای بینالمللی بیشتری میزبانی کند.
پیشتر اشهد الصلیبی رئیس هیئت حمل و نقل هوایی اداره هوانوردی کشوری سوریه اعلام کرده بود که پروازهای بینالمللی فرودگاه دمشق از روز هفتم ژانویه از سر گرفته خواهد شد. او همچنین تاکید کرده بود که این فرودگاه ظرفیت پذیرش پروازهایی از سراسر جهان را دارد. در نخستین پرواز بینالمللی از زمان سقوط اسد یک هواپیمای شرکت هواپیمایی ملی سوریه از دمشق به سمت شارجه پرواز کرد.
در همین حال خبرگزاری دولتی سانا سوریه اعلام کرد که این کشور بهزودی دو کشتی تولید برق از ترکیه و قطر دریافت خواهد کرد تا به تقویت تأمین انرژی در این کشور کمک کند. بر اساس این گزارش، این اقدام به دلیل آسیبهای وارد شده به زیرساختهای برق در دوران حکومت بشار اسد انجام میشود.
خالد ابو دای، مدیرکل مؤسسه عمومی انتقال و توزیع برق، به سانا گفت که این دو کشتی در مجموع ۸۰۰ مگاوات برق تولید خواهند کرد، اما جزئیاتی درباره مدت زمان این تأمین ارائه نکرد.
ابو دای در ادامه بدون اینکه اشارهای به زمان دقیق ورود این کشتیها به سوریه داشته باشد، افزود: «میزان خسارت وارد شده به نیروگاههای تولید، ایستگاههای تبدیل و خطوط انتقال برق در دوران رژیم پیشین بسیار زیاد است. ما در تلاش هستیم تا این زیرساختها را بازسازی کنیم و بتوانیم برق را بهطور مؤثر منتقل کنیم.»
آمریکا روز دوشنبه یک معافیت موقت ششماهه برای معاملات با نهادهای دولتی سوریه پس از پایان حکومت اسد صادر کرد تا جریان کمکهای بشردوستانه به این کشور افزایش یابد.
این معافیت شامل برخی از معاملات انرژی و انتقالات مالی شخصی به سوریه تا ۷ ژوئیه است، اما هیچکدام از تحریمها را لغو نمیکند.
سوریه با کمبود شدید برق مواجه است و در بیشتر مناطق، برق دولتی تنها دو تا سه ساعت در روز در دسترس است. دولت موقت سوریه اعلام کرده که قصد دارد طی دو ماه آینده میزان برقرسانی را به هشت ساعت در روز افزایش دهد.