گروه بین الملل: نجیب میقاتی، نخستوزیر موقت لبنان که به دمشق، پایتخت سوریه سفر کرد، در یک نشست خبری مشترک با احمد الشرع، رهبر گروه حاکم بر سوریه، اعلام کرد که دو کشور برای تأمین امنیت مرزهای زمینی و تعیین خطوط مرزی زمینی و دریایی با یکدیگر همکاری خواهند کرد.
سفر میقاتی نخستین سفر دیپلماتیک در سطح نخست وزیر لبنان به دمشق از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ محسوب میشود.
سفر نخست وزیر لبنان در حالی انجام میشود که این دو کشور همسایه پس از سقوط اسد به دنبال بهبود روابط خود هستند.
این دیدار چند روز پس از آن انجام شد که نمایندگان لبنان، ژوزف عون، فرمانده ارتش این کشور را به عنوان رئیسجمهور انتخاب کردند و به بیش از دو سال خلأ ریاستجمهوری پایان دادند.
بنبست میان بلوکهای موافق و مخالف حزبالله در پارلمان لبنان باعث شده بود که بیش از دوازده مورد تلاش برای پر کردن این خلأ و انتخاب رئیس جمهوری ناکام بماند. اما نهایتا ژوزف عون به عنوان رئیس جمهور انتخاب گردید.
سوریه به مدت سه دهه قدرت غالب و نیرومندترین بازیگر خارجی در لبنان بود و تحت حاکمیت خاندان اسد، نیروهای خود را در این کشور حفظ کرده بود. اما در سال ۲۰۰۵ تحت فشارهای بینالمللی پس از ترور رفیق حریری، نخستوزیر پیشین لبنان، سوریه نیروهای خود را از لبنان خارج کرد.
خنثی شدن نقشه داعش برای بمبگذاری در زینبیه
رسانههای دولتی سوریه نوشتند که مقامات اطلاعاتی دولت جدید این کشور نقشه گروه داعش برای انفجار بمب در حرم زینبیه، زیارتگاه شیعیان در حومه دمشق را خنثی کردهاند.
خبرگزاری دولتی سانا به نقل از یک مقام ناشناس در سرویس اطلاعات کشور گزارش داد که اعضای شبکه داعش که این حمله را برنامهریزی کرده بودند، بازداشت شدهاند. این مقام اعلام کرد که سرویس اطلاعاتی «تمام توان خود را برای مقابله با هرگونه تلاش برای هدف قرار دادن مردم سوریه در تمامی طیفهایشان به کار گرفته است.»
منطقه سیده زینب پیشتر نیز هدف حملات داعش به زائران شیعه قرار گرفته بود. داعش که تفسیری افراطی از اسلام سنی دارد، شیعیان را کافر میداند.
سال ۲۰۲۳، در روز تاسوعا یک موتور سیکلت بمبگذاریشده در حرم سیده زینب منفجر شد که این انفجار به کشته شدن حداقل شش نفر و زخمی شدن دهها نفر دیگر انجامید.
اعلام خبر خنثی شدن این حمله به نظر میرسد تلاشی دیگر از سوی رهبران جدید کشور برای اطمینان دادن به اقلیتهای مذهبی باشد.