به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۲۶ - ۰۰:۲۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۰/۲۵ ساعت ۰۹:۰۵
کد مطلب : ۵۱۰۳۷۲

واعظ مهدوی: 46 درصد دختران در سیستان و بلوچستان به‌دلیل نبود دبیرستان، ترک تحصیل می‌کنند

واعظ مهدوی: 46 درصد دختران در سیستان و بلوچستان به‌دلیل نبود دبیرستان، ترک تحصیل می‌کنند
گروه جامعه:  دکتر محمدرضا واعظ مهدوی، استاد دانشگاه و مدیر عامل بنیاد هاسب، در نشست «نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی و پرورشی با مشارکت مردم» که با حضور رییس جمهور در چابهار برگزار شد، با بیان اینکه به دلیل ارتباطات و نزدیکی کاری که با دکتر پزشکیان داشته ام، شهادت می دهم که دغدغه های عدالت خواهانه ایشان، همیشگی و جامع است، خاطرنشان کرد: تحقق عدالت اجتماعی از یک مفهوم، تا زمانی که بخواهد اجرا شود، در قالب شاخصهای توسعه قابل بررسی است.

به گزارش جماران؛باید نابرابری های در شاخص ها را کاهش دهیم و شاخصها را به سمت همگن شدن و کاهش نابرابریها حرکت دهیم. یکی از شاخصهای مهم، سرانه آموزشی است. میانگین سرانه آموزشی در کشور 5.8 متر مربع است، این رقم در سیستان و بلوچستان 3.6 متر مربع است که با میانگین کشوری که آن هم وضع ایده آلی نیست، فاصله دارد. در واقع حدود ۲.۲ متر مربع با میانگین کشوری فاصله داریم.
 
وی افزود: اگر این رقم را در 840 دانش آموز این استان ضرب کنیم، بالغ بر 2 میلیون متر بنا می شود که با قیمتهای امروز 40 هزار میلیارد تومان هزینه را شامل می شود. در واقع ما نیاز به تزریق 40 هزار میلیارد تومان تزریق اعتبار داریم تا به میانگین کشوری نزدیک شویم. تقریبا همه امکاناتی که دولت، خیرین، بنیادها و نهادی مختلف به طور سالانه روی هم می گذارند، حدود هزار میلیارد تومان است. یعنی با وضع موجود، 40 سال دیگر می توانیم به میانگین کشوری برسیم. این در حالی است که 60 هزار دانش آموز نسبت به سال گذشته اضافه ثبت نام کردند. اگر میانگین هر کلاس را 30 دانش آموز در نظر بگیریم، 2 هزار کلاس برای پوشش این جمعیت اضافه ای که اکنون به دلیل هرم جمعیتی اضافه شده نیاز داریم.
 
واعظ مهدوی با بیان اینکه کل تعداد کلاسهایی که در ابتدای مهر توسط خدمات ارزشمند اداره نوسازی، خیرین و بنیادهای مختلف جمع شده ، 800 کلاس را تحویل داده ایم و تا انتهای سال هم می توانیم 700 کلاس دیگر تحویل دهیم، گفت: بر این اساس، 500 کلاس از جمعیت افزایش یابنده عقب هستیم. یعنی نه تنها شاخص به سمت میانگین بهبود پیدا نمی کند، بلکه افت هم می کند.

اکنون در سیستان و بلوچستان، تقریبا 46درصد دختران به دلیل نبود دبیرستان، در پایان دبستان ترک تحصیل می کنند. یکی از ضرورتهایی که وجود دارد، مدارس شبانه روزی است، ما برای 92 مدرسه شبانه روزی جایابی کرده ایم که این 92 مدرسه، شامل حدود 51 مدرسه شبانه روزی دخترانه و 41 مدرسه شبانه روزی پسرانه است تا دانش آموزان در مناطقی که با مدرسه فاصله دارند، بتوانند در مدارس شبانه روزی اقامت کنند و درس بخوانند.

وی یادآورشد: به طور متوسط، با قیمتهای موجود امروز، هر مدرسه حدود 20 هزار میلیارد تومان هزینه را شامل می شود. یعنی ما فقط 2 هزار میلیارد تومان برای تکمیل مدارس شبانه روزیمان لازم داریم. بنابراین این کار، احتیاج به همکاری همه نهادها و مجموعه ها دارد و ما راه حلهایی را هم براساس تجاربمان پیش بینی کرده ایم و می توانیم این پیش بینی ها را ارائه کنیم.
 
واعظ مهدوی با بیان اینکه اولین مدرسه ای که ساختیم، با قیمت 40 میلیون تومان ساخته شد اما اکنون برای ساخت همان مدرسه به 2 میلیارد تومان نیاز داریم، اضافه کرد: برآوردهای موجود نشان می دهد بخش مهمی از هزینه های دولت، خیرین و سایرین صرف این افزایش قیمت ها می شود. در فاصله سالهای 90 تا 1400 بالغ 150 میلیارد دلار، بار مالی دولت در اثر افزایش هزینه طرح های عمرانی بوده است. خیرین هم با این موضوع گرفتار هستند و با این حال برای انجام وظایفمان تلاش می کنیم.
 
واعظ مهدوی به حضور فعال مجموعه های خیرین که برخی از آنها حدود 150 مدرسه ساخته اند، اشاره کرد و با تاکید براینکه رساندن شاخصهای توسعه استان سیستان و بلوچستان به میانگین کشوری، احتیاج به توجه ویژه ای دارد، گفت: رفع این مساله نیاز به اجرای آن طرحی دارد که آقای رئیس جمهور هم قبلا گفته بود که ما هر چه داریم، ابتدا برای مناطق محروم اختصاص می دهیم. اگر این استراتژی محقق شود، در حوزه های مختلف، مانند بهداشت و سلامت می توانیم اقدامات مهمی را پیش ببریم.
** ارسال نظر برای اين مطلب در تاريخ ۱۴۰۳-۱۱-۰۲ ۰۹:۰۱ بسته می شود. **
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *

پربيننده‎ترين مطالب و خبرها