گرو سیاسی: معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهوری گفت: به عنوان مسئول در دولت پزشکیان اعلام میکنم که ما خودمان را مداخلهگر نمیدانیم بلکه تسهیلگر کار مردم و خاک پای مردم هستیم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، عبدالکریم حسینزاده در جریان سفر به استان خوزستان در اجتماع مردم مجموعه روستاهای ۱۲ گانه دلی و روستای دلی بختیار شهرستان باغملک اظهار کرد: نگاه صادقانه، چشمان لبریز از محبت و انتظار یک زندگی معمولی از سوی مردم روستاها و اینکه این مردم دچار کمبودها و معضلات نظیر مسأله آب، راه و کمبود خانه بهداشت هستند و در ارتباطات مخابراتی با مشکلاتی مواجهند من را به عنوان مسئول خیلی شرمسار میکند.
وی با اشاره به برخی مشکلات و مطالبات مردم روستاهای دلی از جمله مشکلات در تامین آب، گازرسانی و جادههای مواصلاتی و همچنین نیازمندی به خانه بهداشت و مدرسه افزود: رئیس جمهوری به ما گفته است در سفرهایی که به مناطق مختلف دارید با مردم صادق باشیم و من نیز صادقانه میگویم که حتماً بخشی از مشکلات این منطقه را حل خواهیم کرد؛ بر همین اساس تا جایی که در توانمان باشد، قول شرف میدهیم که نسبت به رفع مشکلات اقدام میکنیم و بخشی از این مشکلات را در سال اول دولت با تامین و تخصیص اعتبار برطرف خواهیم کرد.
حسینزاده با تاکید بر ضرورت شمولیت بیمه برای زنان مناطق روستایی، به تاکید رئیس جمهوری بر حل مسائل و مشکلات زیرساختی در کشور اشاره و اظهار کرد: به لطف خدا به دستور دکتر پزشکیان نهضت و پویشهای مدرسهسازی آغاز شدهاند و حتماً نیز منطقه دلی مشمول این پویش خواهد شد؛ دولت اعتبار و امکان ساخت مدرسه و مرکز بهداشت برای همه روستاهای این منطقه را ندارد اما حتماً یک مدرسه و یک مرکز بهداشت برای این مجموعه روستاها ساخته خواهد شد. همچنین با همکاری با وزارتخانهی ارتباطات و فناوری اطلاعات معضل ارتباطی، اینترنتی و مخابراتی این منطقه برطرف خواهد شد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهوری در پایان با بیان اینکه «امیدوارم کودکان روستایی به جایی برسند که اسباب توسعه ایران شوند»، تاکید کرد: به عنوان مسئول در دولت پزشکیان اعلام میکنم که ما خودمان را مداخلهگر نمیدانیم بلکه تسهیلگر کار مردم و خاک پای مردم منطقه دلی، استان خوزستان و کشور هستیم.
دولت وفاق ملی آمده تا همه آحاد ملت را درگیر مشارکت در توسعه سرزمین کند
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهوری همچنین با حضور در حسینیه بخش قلعه تل شهرستان باغملک در اجتماع مردم این شهرستان با بیان اینکه «سرزمینی موفق است و پیشرفته خواهد بود که مردمان و دولتمردان آن شانه به شانه هم این سرزمین را آباد کنند»، تأکید کرد: این دولت آمده است تا همه آحاد ملت را فارغ از اینکه از کدام قوم است، درگیر مشارکت در توسعه سرزمین کند.
وی با اشاره به طرح مطالباتی از سوی تعدادی از دختران نوجوان اهل باغملک درباره حفظ رشته کوه زاگرس گفت: خیلی کم پیش میآید در جامعهای بروید و دختران آن جامعه مطالبهگر باشند اما امروز چهار نفر از دختران این سرزمین با صدایی رسا مطالبات جمعی جامعه را به گوش ما دولتمندان رساندند؛ خیلی خوشحال شدم و سپاسگزار مادرانی هستم که چنین دخترایی را پرورش میدهند و بزرگ میکنند تا برای سرزمین مفید باشند.
معاون رئیس جمهوری با بیان اینکه «مناطقی در کشور هستند که با انباشت عظیمی از فقر و محرومیت روبرو هستند و باید در مسیر کاهش این محرومیت گام برداریم»، اظهار کرد: این محرومیت یک شبه ایجاد نشده بلکه در طول سالیان بلند به وجود آمده است، اما این عزم در دولت و مجلس وجود دارد که در جهت بهبود معیشت و زیست مردم ایران زمین به ویژه استان خوزستان که استانی تاریخی است و همه به این استان بدهکار هستیم، تلاش کنیم.
حسینزاده عنوان کرد: آقای رئیس جمهوری در تمام مطالباتی که از ما به عنوان اعضای دولت دارند این است که در جمع مردم به عدالت و انصاف رفتار کنیم و صادق باشیم؛ آنچه در همه جلسات دولت رییسجمهور تاکید دارند این است که باید تلاس کنیم تا مردم به لحاظ معیشت، اقتصاد و زیست روزانهشان دچار سختی نشوند و همه اعضای کابینه نیز در این جهت حرکت میکنند که آسایش فکری روحی و روانی را برای مردم فراهم کنند.
معاون رئیسجمهوری گفت: من در مجموعه معاونت توسعه روستایی به همراه مجموعههای دیگر قرار است در یک نظام فکری و ارجاعی برای روستاییها برنامهریزی کنیم تا هم محرومیت را برطرف کنیم و روستاها را توسعه دهیم. در دولت وفاق ملی تمام تلاشمان این است که هنر مان کاهش تعداد افراد تحت پوشش کمیته امداد باشد و راه این اقدام نیز این است که به جای ماهی دادن، ماهیگیری را به مردم این مناطق بیاموزیم و اشتغال پایدار در روستاها ایجاد کنیم. مبنای فکری دولت چهاردهم توسعه زیرساختهای اشتغال و توسعه پایدار اقتصاد برای جامعه است که با همراهی مردم این مهم میسر خواهد شد.
حسینزاده با اشاره به طرح مطالباتی درباره حفظ و نگهداری از زاگرس از سوی مردم شهرستان باغملک نیز گفت: زاگرس، باور و اندیشه ما است که باید آن را حفظ کنیم؛ به دستور رئیس جمهوری سازمان برنامه و بودجه کارگروه و دستیاری ویژهای برای حفظ جنگلهای زاگرس تشکیل دادند و دولت تمام تلاش خود را برای پیشگیری از آتش سوزی و حریق در این منطقه از زاگرس اقدام خواهیم کرد.
معاون رئیسجمهور در ادامه صحبتهای خود عنوان کرد: به لحاظ سیاسی آقای پزشکیان گفت که من صدای بی صدایان هستم؛ این بدان معناست که کسانی که در انتخاباتهای گذشته رای نداده بودند در این دوره بازگردم و در همه کنشهای سیاسی پیش رو حضور داشته باشند؛ این موضوع نیازمند اعتمادسازی و اقدامات مسئولان در این جهت است، باید ارتباط با مردم را برقرار کنیم و مشکلات را برطرف نماییم و دل مردم را به مجموعه نظام و دولت گرم کنیم و این مهم در صورتی محقق خواهد شد که ما دولتمردان با مردم صریح و راستگو باشیم انشاءالله در دولت این مسیر را در پیش گرفتهایم
حسینزاده افزود: صدای بی صدایان همچنین به معنای دیدن کسانی است که دستشان و صدایشان به جایی نمیرسد؛ مردمانی که نتوانستند برخوردار باشند و در حاشیه اقتصاد اشتباه و سیاست ماندهاند و به قدرت دسترسی ندارند.
چیزی که اعتقاد داریم این است که نظام برنامهریزی غلط باعث شده برخی استانها برخوردار و برخی دیگر برخوردار نباشند. آقای دکتر پزشکیان دستور دادهاند که سفرهای استانی در دولت چهاردهم را از استانهای محرومتر آغاز کنیم و حتماً در طول دوره ۴ ساله عمر دولت، تبعیض مثبت درباره این مناطق قائل خواهیم شد. ما اعتقاد داریم که ملت یک چیز میخواهند و آن زندگی آرام و راحت است و دولت نیز یک وظیفه دارد و آن تامین زندگی لبریز از آرامش برای مردم است؛ ما در دولت دکتر پزشکیان قسم یاد کردیم که در راه تامین زیست صادقانه ساعتی آرام ننشینیم.
قول شرف میدهم که اعتبارات مربوط به مسئولیت اجتماعی در شفافترین حالت هزینه شود
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیسجمهوری با اشاره به مسئولیتهای این معاونت در خصوص نظارت بر هزینه کرد اعتبارات مسئولیت اجتماعی دستگاههای مختلف تاکید کرد: قول شرف میدهم که اعتبارات مربوط به مسئولیت اجتماعی در دولت چهاردهم به دستور آقای رئیس جمهوری در شفافترین حالت هزینه خواهد شد.
وی با اشاره به تاکید رئیسجمهوری بر تحقق شعار وفاق ملی گفت: تحقق وفاق ملی یکی از بزرگترین پروژههای فکری است که آقای پزشکیان دستور دادند و در سطوح پایینتر همه ما موظف به انجام هستیم و این موضوع در استان خوزستان نیز به خوبی در دست اقدام است.معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهوری در ادامه عنوان کرد وجدان رئیسجمهوری به قدری بیدار و هوشیار است که اعداد و ارقام را به خوبی میشناسد و نظام توسعه نیافتگی را دقیق احصا میکند و میداند که بین توسعه نیافتگی و توسعه یافتگی استانها چه تفاوتهایی است و مدام اینها را به ما متذکر میشود و افزود: اعتقاد دارم با توجه به شناخت و نگاهی که آقای دکتر پزشکیان دارد گه برگرفته از نهجالبلاغه و قران است، حتماً عدالت و انصاف را در دوران مدیریت خود به عالیترین شکل ممکن اعمال خواهد کرد.
حسینزاده با اشاره به تاکیدات رئیسجمهوری در خصوص وفای به عهد و پرهیز وزرا و اعضای کابینه دولت از بیان وعدههای بی پایه، اظهار کرد: اعتقاد دارم همان مقدار که وجود نفت باعث عدم توسعه یافتگی کلان شده است در استان خوزستان نیز موجب همین موضوع شده است این درحالی است که رهبر معظم انقلاب تاکیدات بسیار زیادی بر اقتصادی مقاومتی داشتهاند و به اعتقاد من اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی غیر نفتی است که در آن از سرمایهها و آنچه در داخل سرزمین وجود دارد، استفاده کنیم. معاون رئیس جمهور، بهرهمندی استان خوزستان از تاریخی سترگ و منابع آبی فراوان و همچنین برخورداری از ساختاری چند فرهنگی را از شاخصهای عنوان کرد که میتوانند ظرفیتی برای سرمایهگذاری جهت توسعههای آتی در استان باشند.
حسینزاده همچنین با اشاره به مسئولیتهای معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم در خصوص نظارت بر هزینه کرد اعتبارات مسئولیت اجتماعی دستگاههای مختلف تاکید کرد: قول شرف میدهم که اعتبارات مربوط به مسئولیت اجتماعی در دولت چهاردهم به دستور آقای رئیس جمهوری در شفافترین حالت هزینه خواهد شد. هزینه کردهای غیرشفاف مسئولیتهای اجتماعی مورد پذیرش رئیس جمهوری نیست و اقای پزشکیان مکرراً در جلسات دولت در این زمینه تاکید کردهاند. این اعتبارات باید کاملاً شفاف و صادقانه و بر مبنای هزینه کرد در مبدأ و سپس در مناطق محروم مصرف شود تا بتوانیم عقب ماندگیهای استانهای محروم را جبران کنیم.
وی همچنین درباره مواجهه استان خوزستان با معضل ریزگردها عنوان کرد: فکر میکنم که برای حل معضل ریزگردها به یک دیپلماسی زیست محیطی نیاز داریم چراکه منبع ۸۰ درصد آن خارج از کشور است و ما باید به عنوان دولت این را بپذیریم مه اگر میخواهی ریزگردها کاهش پیدا کند باید در مبدا انها تفاهم نامه امضا کنیم و در کشورهای منبع ریزگردها سرمایه گذاری کنیم در کنار این اقدامات موظفیم که زیست بوم خود را پایدار نگه داریم.
معاون رئیسجمهور با تأکید بر اینکه مبنای اساسی دولت چهاردهم استفاده از ثروتهای درون سرزمینی و سرمایهگذاری در این زمینه است، اظهار کرد:آقای پزشکیان تأکید دارند که فضاهای آموزشی در سال اول دولت تکمیل شود و ما نیز حتماً پروژهها را با اولویت مناطق محروم اجرایی خواهیم کرد.
حسینزاده با بیان اینکه «در خصوص محرومیت زدایی نگاه صرفاً کالبدی به موضوع ندارم بلکه معتقدم اگر جامعهای ایستا، پایدار و ژنده میخواهیم، باید روی اشتغال جوامع کار کنیم»، تاکید کرد: در همین راستا توانمندسازی و ایجاد اقتصاد پایدار و به فعل رساندن ظرفیتهای بالقوه درون روستایی از برنامههای معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم است. در حوزه اشتغال روستایی در استان خوزستان تمام ظرفیتهای خود را بکار خواهیم گرفت. همچنین به دنبال ایجاد اشتغال هدفمند و پایدار و وصل کردن زنجیره اقتصاد روستایی به ظرفیتهای ملی و فراملی هستیم. احیای واحدهای راکد صنعتی در دستور کار ما قرار دارد و حتماً با مدیریت و راهبری استاندار به واحدهای راکد واقعی را تخصیصهای مناسبی خواهیم داشت.
از خدا میخواهم ما را شرمسار مردم روستاها نکند
وی همچنین با حضور در روستای سوسن شهرستان ایذه با تاکید بر اهمیت حضور مسئولان در میان مردم، اظهار کرد: اگر حکمران دولتمردان نتوانند صدای مردم خود را بشنوند و حتی نتوانند صدای آنها باشند، هیچگاه توسعه، آبادانی، آرامش و صلح شکل نخواهد گرفت.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیسجمهوری اضافه کرد: دولت وفاق ملی میفهمد که تحریمها بر گردههای مردم چه فشارهایی آورده است و میداند که با همه این سختیها حقیقتاً مردم روستاها همچنان سرزمینهای ایران عزیز خود را دوست دارند. من اینجا هستم تا قول دهم تا در مسیر تحقق مطالبات و خواستههای مردم روستاها، به شیوهای جدی و پیگیرانه و مصر حرکت خواهیم کرد و این حضور مردم معنای عملکردی را در قالب خدمات رسانیهای دولت پیدا کند.
حسینزاده با بیان اینکه «از خدا میخواهم که ما را شرمسار مردم روستاها نکند» عنوان کرد: میدانم بسیاری از عزیزان روستایی به دولت چهاردهم دل بستهاند و انتظار دارند که بخش عظیمی از مشکلات حل شود؛ ما در آغاز دولت قول دادهایم که همه انرژی خود را در این زمینه بگذاریم. شهادت میدهم که در همین ایام آقای رئیس جمهوری شخصاً برای حوزههای آموزش، بهداشت و درمان و فضاهای ورزشی جلسات مکرر برگزار میکند تا یک خروجی یا راهکار عملگرایانه حاصل شود.
وی با اشاره به بازدیدهای خود از برخی روستاها و مناطق استان خوزستان طی امروز، گفت: باید خیلی سریعتر و پیگیرانهتر به سمت تحقق خواستهها و مطالبات به حق مردم پیش برویم و فاصلهای که در توسعه یافتگی این استان پیش آمده است را جبران کنیم.
معاون رئیسجمهوری با تأکید بر اینکه رفتار مسئولان در میزان امید که مردم روستاها میتوانند داشته باشند تاثیرگذار است، گفت: اگر چیزی درست نمیشود، بر عهده مسئولان است و ما مسئولان مسئول درست کردن کارها و برطرف کردن مطالبات مردم هستیم. انشاءالله با پیگیریهای مجدانهای که صورت خواهد گرفت این نوید را میدهیم که در دولت چهاردهم فرایند توسعه را به عدالت و تعادل برسانیم؛ باور ما این است که حق مردم از زندگی چیزی بیشتری است که دارند و ما تا به امروز توسعه را در تاریکی پیش بردهایم و خیلی جاها اشتباه کردیم و مردم با انتخابات و با حضورشان پای صندوقهای رای این فرصت را به ما میدهند که اشتباهات خود را اصلاح کنیم و با دعای خیر مردم انشاءالله خواهیم توانست این روندها را به شیوهای درست برنامهریزی کنیم.
حسینزاده ادامه داد: مردم از ما نمیپذیرند وقتی که استانی معدل دسترسی مردمش با چه آب شرب ۲۰ درصد است ما در جایی سرمایهگذاری کنیم که این معدل ۸۰ درصد است؛ ما باید در این خصوص در دولت تنظیمگری کنیم و کاری کنیم که حق به حق دار برسد. مفهوم عدالت مساوات نیست بلکه این است که هر کسی به اندازهای که حقش است و نیاز دارد به مطالبه و ثروت کشور برسد. ثروت عمومی ایران ثروت ملی همه ماست و ما دولتمردان وظیفه داریم که این ثروت را به شیوهای عادلانه توزیع کنیم که همگی طعم توسعه را بچشند.
وی همچنین با اشاره به نقش زنان روستایی در توسعه این مناطق گفت: از تاریخ مردم بختیاری یاد گرفتم که زنان این قوم شیرزن و ایستاده هستند و در کنار مردان خود در همه حالات زندگی کردند، در لحظات مبارزه، مبارزه کردند، در لحظات ایستادگی، ایستادگی کردند و در لحظات زندگی، برای ساختن زندگی تلاش کردند.
معاون رئیسجمهوری همچنین به حضور اقوام مختلف در کنار هم در استان خوزستان اشاره و عنوان کرد: رمز پیروزی و موفقیت ما اصل این است که دست یکدیگر را محکم در بگیریم، همدل باشیم و به همدیگر عشق بورزیم و فارغ از نگاههای قومی، زبانی و مذهبی، به همدیگر صرفاً به عنوان شهروند و ایرانی و هم وطن نگاه کنیم.