گروه فرهنگ و هنر: یک مدرس دانشگاه و پژوهشگر حوزه رسانههای اجتماعی برخورد با تکنولوژیهای ارتباطی را مثبت نمیداند و معتقد است که اگرچه با آمدن اپلیکیشنهایی نظیر وایبر مخابرات از نظر اقتصادی ضررهای هنگفتی را متحمل شده است اما باید به کاربر آموزش استفاده مثبت از این نرمافزارها داده شود نه اینکه اپلیکشنها را فیلتر کرد.
دکتر احسان پوری بیان کرد: قطعا مخابرات از لحاظ اقتصادی با آمدن یکسری از اپلیکیشها ضرر کرده است و امروزه خیلی از پیامها و ارتباطات از طریق وایبر و امثال آن صورت میگیرد که استفاده از هر کدام مبتنی بر استفاده از اینترنت است و هزینه خیلی کمی را برای مخاطب دارد که از نظر اقتصادی ضرر هنگفتی به سیستم ارتباطی ما وارد کرده است اما آیا ما جایگزینی برای این ابزار ارتباطی داریم؟ وی افزود: اگر ما امروز وایبر را فیلتر کنیم، جایگزین آن چه ابزاری را می خواهیم ارائه دهیم؟ آیا هدف بستن این تکنولوژی است یا نظارت بر این فضا؟ شاید نظارت موردی نداشته باشد اما قطعا فیلتر کردن تبعات خودش را خواهد داشت.
این مدرس دانشگاه بیان کرد: اگر اینترنت پر سرعت در اختیار داشته باشیم و اپلیکیشنی نیز داشته باشیم که کار وایبر را انجام دهد، مطمئنا گرایش به سمت آن بیشتر خواهد بود. وی تاکید کرد: یک گزینه و پیشنهاد دیگر به کاربرمان بدهیم و سپس وایبر را از او بگیریم. اگر امروز وایبر را بگیریم و گزینه و جایگزین دیگری هم نداشته باشیم انواع تکنولوژی ها و اپلیکیشن های دیگری وجود دارند که از وایبر قویتر و بهتر است و جای آن را میتوانند بگیرند.
دکتر پوری معتقد است: قطعا برخورد خوب نیست، تاکنون با هر مورد برخورد کردیم نتیجه معکوس گرفتیم، از ویدئو، ماهواره و شبکههای اجتماعی گرفته تا اپلیکیشنهای مبتنی بر موبایل. ما تاکنون از برخوردهای قهرآمیز جواب مثبتی نگرفتهایم که بخواهیم ادامه دهیم. وی اظهار کرد: متاسفانه ضعفی که در حال حاضروجود دارد بیشتر در بحث آموزش است، ما آموزش استفاده از این ابزار را نیز به کاربرمان نمی دهیم. به جای اینکه بیاییم برخورد کنیم، آموزش دهیم، چرا که بیشتر جواب میدهد.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: ابزارهای ارتباطی به خودی خود خوب یا بد نیستند بلکه نوع استفاده و کاربر است که خوب و بد بودن آنها را تعریف می کند. ما باید در جهت منافع و مصالح خود آموزش دهیم و استفاده مثبت را ترویج و تبلیغ کنیم. تکنولوژی هم فرصت است و هم تهدید. به همان اندازه که میتواند خوبی داشته باشد میتواند بدی هم داشته باشد. پوری در بخش دیگری از گفتوگوی خود درباره تاثیرات نرم افزارهای ارتباطی گفت: تکنولوژیهای نوین ارتباطی روی جریانهای رسانهای تاثیر مثبت داشته و باعث شده که حرکت و جریان ارتباطات تند تر شود؛ ضمن اینکه تسهیلکننده ارتباطات نیز هستند. شبکههای اجتماعی نیز وقتی در فضای مجازی به وجود آمدند، این امکانات را فراهم کردند. او افزود: شبکههای اجتماعی یا اپلیکیشنهای اجتماعی مبتنی بر موبایل مثل وایبر و امثال آن، باعث شدند که ارتباطات از این تکنولوژی همراه استفاده بیشتری کند و ارتباطات شبکهای و اجتماعی توسط این وسیله ارتباطی نیز شکل بگیرد؛ بنابراین این ابزارها تسهیلگر فضای ارتباطی بودند.
پوری همچنین در پایان عنوان کرد: تکنولوژی ارتباطی یک ابزار است، حال به نوع مصرف و استفاده کننده بستگی دارد که از این ابزار چگونه استفاده کند. توسط این اپلیکیشنهای ارتباطی، میتوان امکان تماس صوتی و تصویری داشت و انواع محتوا را منتقل کرد، و این موارد قطعا حرکات مثبتی است، فقط باید یادمان باشد که اینها ابزار هستند و بسته به نوع مصرف و استفاده کننده می توان برای آن کاربری تعریف کرد.