به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۱:۱۵
 
۱۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۹/۱۶ ساعت ۱۵:۱۰
کد مطلب : ۶۲۶۶۲
مرز جنبش دانشجویی و کار حزبی و سیاسی

احسان‌شریعتی: دانشگاه محل تضارب‌‌آراست

گروه سیاسی: احسان شریعتی با تاکید بر اینکه دانشگاه به عنوان یک نهاد فرهنگی باید مستقل و آزاد باشد، اظهار کرد: مرز مشخصی بین جنبش دانشجویی که باید بتواند از خودش و دانشگاه دفاع کند و کارهای حزبی و سیاسی وجود دارد.
احسان‌شریعتی: دانشگاه محل تضارب‌‌آراست
فرزند دکتر شریعتی در همایش ویژه‌ روز دانشجو که از سوی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب در دانشکده فنی این دانشگاه برگزار ‌شد، گفت: من قصد دارم در این فرصت سخنرانی به نقد درونی جنبش دانشجویی بپردازم. این استاد دانشگاه گفت: دانشگاه محل تضارب آرا است. یعنی همه آرا و عقاید باید آزادانه بتوانند در این نهاد فرهنگی بیان شوند و دانشگاه نسبت به سرنوشت جامعه متعهد باشد. شریعتی با بیان اینکه دانشگاه و کار سیاسی با یکدیگر متفاوت هستند، تصریح کرد: مسائل سیاسی نباید به شکل علنی و حزبی با دانشگاه مطرح باشد و در مقابل دانشگاه نباید نسبت به یک کودتا در کشور بی‌تفاوت باشد.

وی گفت: روز دانشجو روزی است که بر اساس آرمان انقلابی شکل گرفته که تاکید دارد ما باید جامعه‌ای آزاد داشته باشیم.  شریعتی بیان کرد: ما باید بدانیم امروز جنبش دانشجویی چگونه عمل کرده و باید این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم؛ در کشورهای دموکراتیک مرز مشخصی بین جنبش دانشجویی که باید بتواند از خودش و دانشگاه دفاع کند و کارهای حزبی و سیاسی وجود دارد که باید بتوانیم امروز آن را حفظ کنیم. شریعتی، یکی از انحرافات دانشگاه را سیاست‌زدگی نام برد و اضافه کرد: علاوه بر سیاست‌زدگی یکی دیگر از انحرافات دانشگاه این است که آنها به یک زاییده احزاب حاکمیت و قدرت تبدیل شوند. ما مشاهده کردیم که در زمان پیش از انقلاب دانشگاه مستقل بود و دانشجویان مستقلانه و با اراده خود و خودانگیخته تشکلاتی را به وجود می‌آوردند، اما متاسفانه بعد از انقلاب موضوعات به نحو دیگری شد و فعالیت‌های دانشجویی و تشکلات دانشجویی با دریافت بودجه‌هایی از دولت همراه شد در این صورت این تشکل‌ها به بازوهای درونی جناح‌ها تبدیل شده‌اند در حالی‌که این نمی‌تواند یک جنبش واقعی دانشجویی باشد.

وی تاکید کرد: موضوعی که امروز باید مورد بحث واقع شود، این است که جنبش دانشجویی و تشکلات دانشجویی حتی‌المقدور باید از نظر مالی مستقل باشند هر چند که باید از امکانات دانشگاه برای فعالیت‌های خود استفاده کنند. این استاد دانشگاه درباره ضعف تئوریک در جنبش‌های ایرانی گفت: ما مشاهده کردیم که همیشه نوعی ضعف در جنبش‌های ایرانی وجود داشته است و یکی از ضعف‌های تئوریک جنبش دانشجویی امروز کمبود حافظه تاریخی است که ما باید از مباحث گذشته درس بگیریم.

شریعتی بیان کرد: امیدوارم با گشایشی که با آغاز دولت جدید شروع شده است، این موضوع را شاهد باشیم. وی با توجه به جنبش دانشجویی سراسر جهان اظهار کرد: جنبش دانشجویی از دهه 60 در اروپا و امریکا شروع شد و توانست از نظر فرهنگی آن کشور‌ها را تحت تاثیر قرار دهد و امروز هم بسیاری از مسئولان و فعالان سیاسی در این کشور‌ها از‌‌ همان دانشجو‌ها هستند. وی افزود: اما یک مدل دیگر از جنبش دانشجویی در جهان جنبش دانشجویی چین و حادثه تیان‌مین است که شکست خورد. ما باید بتوانیم از این موضوعات درس‌آموزی کنیم. شریعتی گفت: امروز مطالبه و خواسته‌مان این است که دانشگاه به عنوان یک نهاد فرهنگی باید مستقل و آزاد باشد و دانشجو صرفا به شخصی که توقع شغل و نمره دارد، تبدیل نشود، بلکه باید نقش متفکر و روشن‌فکر را ادامه دهد.
مرجع : آنا