گروه علمی: یک عضو هیات دبیری نشریه بینالمللی تحقیقات مدیریت معاصر (CMR)، با بیان این که زبان بدن یکی از منابع مهم انتقال پیام برای طرف مقابل مذاکره کننده به شمار میرود، گفت: زبان بدن بر خلق و روحیه بیمار تاثیر دارد و عدم توجه به آن ممکن است باعث ایجاد شکست برقراری ارتباط با بیمار شود.
دکتر جمال قمری با اشاره به اینکه آمادگی و هدفمندی یکی از مهمترین ویژگیهای فردی برای هم کلامی با دیگران است، اظهار کرد: مهارت ارتباط، موقعیت شناسی و انتخاب مناسب، نفوذ در ذهن طرف مقابل، فن بیان و هیپتونیزم کلامی، زبان بدن تاثیرگذار، کاریزما و پرهیز از خطاهای مذاکره از دیگر مهارتهای فردی برای مذاکره به شمار می رود که لازم است آموزش آن برای دانشجویان پزشکی جدی گرفته شود.
وی در ادامه غلبه بر موانع ذهنی و مقاومتهای طرف مقابل را اساسی ترین مهارتهای ارتباط فردی (ارتباط دانشجو با بیمار) با کمک مهارت نفوذ دانست و افزود: نتیجه تحقیقات کرت مورتنسون و همکارانش نشان داد بزرگترین ضعف در میان مذاکره کنندگان استفاده از محرکهای نفوذ است.
قمری با تاکید بر اینکه برای مذاکره حرفهای نفوذ و محرک قدرت لازمه کار است، گفت: انسان برای برقراری ارتباط مایل است قدرت انتخاب داشته باشد تا بتواند ارادهاش را به طرف مقابل اعمال کند، اما در مذاکره و ارتباط بین بیمار و پزشک باید تعادل وجود داشته باشد.