به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۱۹ - ۰۱:۱۸
 
۳۶
تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۰۴/۱۱ ساعت ۱۹:۱۶
کد مطلب : ۱۱۰۶۴۸
رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ششم:

پرونده‌ فیش‌ها هم به فراموشی سپرده می‌شود

پرونده‌ فیش‌ها هم به فراموشی سپرده می‌شود
گروه سیاسی: ماجرای فیش‌های حقوقی در حالی همچنان ادامه دارد که فارغ از عملکرد قوه مجریه در قبال این موضوع، تمامی هجمه‌های مخالفان علیه دولت سازماندهی شده حال آنکه در این میان نباید از نقش و البته کوتاهی احتمالی سایر نهاد‌ها نیز گذشت.

مطبوعات و رسانه‌های اصولگرا در روزهای اخیر در حالی موضوع فشارهای فریدون بر رئیس سازمان بازرسی کل کشور برای انتصاب مدیرعامل بانک رفاه (یکی از صاحبان فیش‌های نجومی) را برجسته کردند، که هیچ کس در این میان از مسئولیت رئیس این سازمان صحبتی به میان نیاورد. از سوی دیگر، غلامرضا تاجگردون، رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در نامه‌ای به روحانی، به این موضوع اشاره کرد که علاوه بر لزوم برخورد وی به عنوان رئیس جمهور با مقصر‌ترین وزیر، روسای قوه قضاییه و قوه مقننه نیز باید به ترتیب با رئیس سازمان بازرسی و رئیس دیوان محاسبات برخورد کنند.  ناصر قوامی، رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ششم در گفت‌و‌گو با سایت رویداد۲۴ در مورد مسئولیت پرونده فیش‌های حقوقی و ادعای سازمان بازرسی کشور، گفت: «قطعا اینک تنها دولت مسئول این امر نیست؛ در مرحله اول، مسئولیت این موضوع با قوه قضاییه است، زیرا قوه قضاییه سازمانی به نام سازمان بازرسی کشور دارد که باید بر همه ادارات نظارت و بازرسی‌های دقیق داشته باشد.»

ناصر قوامی در مورد فساد اقتصادی در سازمان‌ها گفت: «اوج گیری فساد در دولت، از زمان احمدی‌نژاد شروع شده و همچنان ادامه دارد و نظارت‌های درست بر این ادارات وجود ندارد، چنانچه اگر سازمان بازرسی کل کشور به درستی به وظایف خود عمل می‌کرد، این اتفاق و البته اتفاقات دیگر مثل پرونده اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی یا پرونده بابک زنجانی یا... رخ نمی‌داد. سازمان بازرسی کل کشور زیر نظر قوه قضاییه است ولی به وظایف خود به درستی عمل نکرده و اگر این سازمان به درستی به وظایف خود عمل می‌کرد، شاید این اتفاقات کمتر رخ می‌داد. در حال حاضر نیز به همین منوال است و فیش‌های حقوقی تنها یک موضوع کوچک آن است و فساد در دستگاه اداری کشور بیش از آن است که به چند فیش حقوقی محدود شود.»

قوامی در مورد نهادهای مسئول در این زمینه گفت: «طبعا قوه قضاییه مسئول اول این موضوع است چرا که سازمان بازرسی کشور زیر نظر قوه قضاییه است و اگر این قوه به دقت به این موضوع توجه می‌کرد، چنین اتفاقاتی رخ نمی‌داد. ما در دوره ششم مجلس تخلفات ۵۰۰ میلیارد تومانی را در بعضی از نهاد‌ها بررسی کردیم و مجلس گزارش آن را تحویل قوه قضاییه داد که البته این قوه هیچ برخوردی نکرد. با توجه به همین موضوع باید به این نکته فکر کرد که اوضاع کشور به کجا خواهد انجامید؟ به بیان دیگر، هیچ یک از تحقیق و تفحص‌هایی که در مجلس ششم انجام گرفت، با برخوردی از سوی قوه قضاییه همراه نشد.» رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ششم ادامه داد: «قطعا اینک تنها دولت مسئول این امر نیست؛ در مرحله اول، مسئولیت این موضوع با قوه قضاییه است، زیرا قوه قضاییه سازمانی به نام سازمان بازرسی کشور دارد که باید بر همه ادارات نظارت و بازرسی‌های دقیق داشته باشد. مقام معظم رهبری نیز در این مورد فرمودند که با دستمال کثیف نمی‌توان شیشه را پاک کرد.»

این فعال سیاسی اصلاح طلب در مورد وظیفه مجلس در این مورد گفت: «مجلس ابزار برخورد ندارد و باید گزارش تهیه کند و در اختیار قوه قضاییه بگذارد. طبعا مجالس هفتم، هشتم و نهم با توجه به اینکه دولت وقت همراه و همگام آن‌ها بوده و معاون اول رئیس جمهور وقت در آن زمان به ۱۵۰ نماینده رشوه می‌دهد، نمایندگان آن چطور می‌توانستند بر این دولت نظارت داشته باشند؟ این‌ها نمایندگانی بودند دولت خودِ آن‌ها را آلوده کرده بود. بنابراین، بنده فکر می‌کنم که مجالس هفتم، هشتم و نهم به عنوان مجالس یک دست اصولگرا به وظایف خود به طور کلی عمل نکردند، علاوه بر اینکه اگر در برخی موارد تحقیق و تفحصی از سوی مجلس وجود داشته، قطعا به دستگاه قضایی منتقل شده و این دستگاه با آن‌ها برخورد نکرده است. در هر صورت مجلس و قوه قضاییه در طول هشت سال دولت احمدی‌نژاد، کارنامه خوبی در این حوزه نداشتند و در دولت روحانی نیز به طور خصوصی به دوستان گفتم که طبعا این دولت نیز مدیران خود را از خارج از کشور نیاورده و مدیران آن از میان همین مدیران آلوده در کشور هستند. وزیری که دارای میلیارد‌ها ثروت و مالک پول و شرکت و کارخانه است، چگونه می‌تواند درست عمل کند و مدیرانش نیز درست باشند؟»

قوامی در مورد ادعای فشار فریدون برای انتصاب مدیرعامل بانک رفاه، گفت: «این عذر سازمان بازرسی مبنی بر تحت فشار بودن برای انتصاب مدیرعامل بانک رفاه، پذیرفته نیست؛ چرا که آن‌ها قاضی و رابط قوه قضاییه هستند و همه می‌دانیم که قوه قضاییه مستقل است. چرا در مورد موضوعاتی که باید با دقت بازرسی کنند، به وظایف خود عمل نکردند. دولت نمی‌تواند هیچ گونه نفوذی بر سازمان بازرسی کل کشور داشته باشد، مگر اینکه این اتفاق با رفاقت بازی و بده و بستان و همکاری رخ دهد؛ یعنی سازمان بازرسی کل کشور چیزی از فریدون خواسته که وی اهدا کرده و بالعکس. بنابراین، عذر سازمان بازرسی پذیرفته نیست.»  وی در مورد سرانجام پرونده‌های فیش‌های حقوقی نیز گفت: «من فکر می‌کنم که این پرونده‌ها نیز مثل پرونده‌های دیگر به فراموشی سپرده می‌شوند و با برکناری چند نفر به پایان می‌رسند، اما چه کسی را جایگزین افراد برکنار شده می‌کنند؟ یک آلوده را برکنار می‌کنند و یک آلوده‌تر را جای او می‌گذارند»

قوامی در مورد رویکرد اصولگرایان در این مورد نیز افزود: «اصولگرایان اگر دلسوز مملکت باشند، باید حقیقت را بگویند. روحانی که مدیران خود را از خارج از کشور نیاورده که در این دوره آلوده شده باشند، بلکه مدیران روحانی،‌‌ همان مدیران احمدی‌نژاد بودند و در این یازده سال هر اتفاقی افتاده، همه مسئول آن هستند. اصولگرا‌ها در حال حاضر سیاسی کاری می‌کنند، اگر دلسوز مملکت هستند، باید قضیه را صادقانه دنبال کنند. این پرونده نیز مانند سرنوشت پرونده‌های دیگر به جایی نمی‌رسد و در این مورد نیز مردم و کشور هستند که ضرر می‌کنند. اصولگرایان اهداف سیاسی خود را دنبال می‌کنند و اگر دلسوز مملکت باشند، باید واقعیت را پیگیری کنند.»

شب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۱ ۱۹:۵۲
افراطی گری منشایی دارد بدون دلیل کسی افراطی نمی شود اگر این فسادها ریشه یابی گردند قطعا کانون آن به افراط گرایان ختم خواهد شد.ولی با توجه به دستوراتی که صادر شده استراتژی در مواجهه با این معضل برخورد موردی برای ماس مالی کردن موضوع است.اما هر انسانی و هر مسئولی شرف داشته باشد نمی تواند اینهمه بدبختی و فلاکت مردم را ببیند و در مقابل فسادهای نجومی سکوت کند. (340247)
1
Romania
۱۳۹۵/۰۴/۱۲ ۱۱:۱۰
لطفا انتخاباتی حرف نزنید .
چطور پیگیری اختلاس 3000 میلیاردی حق است و پیگیری حقوق های نجومی هجمه به دولت؟
بهتر است به جای برچسب زدن به دیگران و افراطی افراطی کردن به درد مردم رسیدگی کنید . چون بدست آوردن رای اعتماد مردم امروز از هر روز دیگری سخت تر است.
اگر عده ای افراطی هستند قطعا شما هم تفریطی هستید. (340304)
مهم نیست
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۱ ۲۰:۰۰
تازه معلوم شده کاسبان تحریم چه کسانی هستند (340248)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۲ ۰۱:۰۸
آقای بذرپاش یک پیشنهاد داد .
اینکه اموال و وضعیّتِ مالی افراد بررّسی بشه تا مشخّص بشه کاسبانِ واقعی تحریم چه کسانی هستند . پیشنهادِ معقولیه .
امّا ظاهراً صلاح نیست که به این پیشنهاد توجّهی بشه و کاسبِ تحریم گویان ترجیح دادند که خیلی آرام و شیک ، از کنارِ این پیشنهاد عبور کنند و به روی خود هم نیاورند ! آخه به نفعشون نیست !
ای لعنت به انسان های دروغ گو و تهمت زن و ریاکار !
بسوزه پدرِ کثیفِ سیاسی بازی ها و شانتاژ بازی ها ! (340278)
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۲ ۱۰:۵۲
دوست محترم، عصبانی نشو. این بازی افشای حقوق های کلان در جواب بازی افشای اختلاس های کلان هست. .... (340303)
مهرداد
Romania
۱۳۹۵/۰۴/۱۲ ۱۳:۲۳
پذرپاش بهتره به این سوال جواب بده که پول روزنامه وطن امروز را از کجا آورده و نتیجه مدیریتش در سایپا با اون حقوق های نجومیش ( شاید ظاهرا رقمش کمتره ولی با احتساب تورم حتی بیشتر از حقوق های نجومی فعلی میشه) چی بوده؟! این یارو از همون اول با رانت به اینجاها رسیده حالا جوری ژست می گیره که باید بگیم مژده باد که گربه عابد شد! آخه کسی که قبل از ۸۴ بقول تاجزاده آه نداشته با ناله سودا کنه چطور یکدفعه ره صد ساله را یک شبه میره و میشه مدیر عامل سایپا؟! با دستمال کثیف نمیشه شیشه را پاک کرد. (340312)
مهربان توسی
Romania
۱۳۹۵/۰۴/۱۲ ۰۲:۱۶
چرا فقط ب اصلاحات و امثال صفدر..گیر میدهند قانون باید برا همه جناح ها یکسان باشه
اما دولت و مجلس قبلی پاکدست بودند؟؟؟
مملکت ما با این همه ثروت کارمند و کارگرش باید درد معیشت و منزلت داشته باشند؟؟؟!!و... (340281)
فردوسی
Romania
۱۳۹۵/۰۴/۱۲ ۰۲:۱۸
اگر دشمنی جناحی و اختلافات نبود اگر رانت و سومدیریت نبود اگر زر زور و تزویر نبود و....
ایران ژاپن اسلامی میشد (340282)
صفدرحسینی!
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۱ ۲۰:۰۹
چه خبره تواین مملکت؟
این همه نهادنظارتی پس چه کار میکنن؟
یه چندنفرمثل حزب کمونیست درچین اعدام کنین.بقیه حساب کارمیاددستشون (340249)
این بود انقلاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۱ ۲۰:۱۲
خانم فاطمه حسینی نماینده اصلاح طلب!!!!تهران دخترآقای صفدرحسینی رییس صندوق توسعه ملی است.
فریدون هم رفیق آقای صدقی است.
خدایا کجاداریم زندگی میکنیم؟ (340250)
11
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۱ ۲۲:۰۵
بعضی ها ایران رو انگور شیرین باغ همسایه می دانند (340262)
همشهری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۱ ۲۳:۵۷
اگه خدایی دارین بررسی می کنیدیعنی خدا رو ناظر می بینیدو معتقد هستین در قبال خون شهدا و ملت ستمدیده مدیون هستین
یه نگاهی هم به مدیران صندوق ذخیره فرهنگیان بندازید
گزارش های وحشتناکی می رسه
صندوق ذخیره اومده سهام شرکت ایران ارقام رو گرفته - چند ساله -
فقط تشریف ببرین این شرکت و ببینید این آقایان نماینده صندوق چی کار دارن می کنن.
ما فرهنگیان دستمون از همه جا کوتاهست
حق کلام رو گفتم
بسم ا...
یا علی مدد (340270)
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۲ ۱۲:۳۲
من به این نتیجه رسیدم این ها به آخرت و روز حسابرسی اعتقاد ندارن (340309)
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۲ ۰۸:۴۹
با عوض كردن چهار مدير عامل ماست مالي خوهند كردند (340296)
داریوش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۲ ۰۹:۲۰
سلام : نکته مهم این است که این حرکتی خوبی که ایجاد شده اولا به تمام مسئولان درهمه ارگانها وسازمانهای غیردولتی هم گسترش یابد جاییکه نه مالیاتی می دهند ونه گزارش حسابرسی از فیش های حقوقی واموال ودراراییها بعد از دارا شدن پست ومقام ذکر می شود .وهمچنین این حرکت دامنه دار ومستمر باشد.تا شاهد کمتر شدن فسادهای اقتصادی درمملکتی باشیم که سرمایه های عظیمی از بابت فروش نفت وگاز وپتروشیمی ومحصولات معدنی وکشاورزی و.... بدست می آورد وحتی ملت برخی از محصولات عالی کشور خود را نه می توانند بخرند ونه می توانندببینند ... (340299)
ایرانیه از قبل انقلاب مسلمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۲ ۱۱:۵۸
این مملکت با این وضعیت به هیچ جا نخواهد رسید.
یک نماینده میگه اگر نتیجه تحقیق و تفحص را که در مورد بنیاد مستضعفان انجام شده مطرح کنیم مردم شوکه می شن.
نتایجی هم که مطرح شده هیچ کاری براش نکردن. فقط اون دو تا بچه که 70 هزار تومن زور گیری کرده بودن را طی دو هفته پیدا و اعدام کردن. باقی راحت باشن و به کارشون ادامه بدن. همه دارن راست راست می گردن و به ریش این ملت می خندن.... (340306)
پورامینی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۲ ۱۲:۰۷
وجود برخی حقوق های نجومی فوق تصور وشوک اوربود ضریب حقوقی تاهفت برابر وتا حدودی بیشتر برای دانشگاهیان وقضات ونیز پاداش سالانه هیئت های مدیره شرکتها را همواره شنیده بودیم که مورد سوال نیز واقع میشد هر چندخطای فردی قابل انکار نیست ولی از روی سابقه ذهنی مشخصادرمورد برخی مانند اقای صفدر حسینی رئیس صندوق توسعه ملی براحتی قابل هضم وباور نیست و محل تردید وجود دارد (340307)
اسماعیل خلفازاده
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۲ ۱۲:۲۱
فساد ذاتی نظام های اقتصادی بسته دولتی است برای حل آن باید بخش خصوصی و تعاونی بزرگتر و بخش دولتی کوچکتر شود. وجود احزاب و مطبوعات آزاد می تواند باعث شفافیت کار شود. قوه قضائیه باید سالم سازی شده و قانون اجرا گردد. بعد نظارتی مجلس تقویت شود. دولت از مدیران شایسته و توسعه گرا استفاده کند.... (340308)
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۴/۱۲ ۱۲:۴۴
بايد قانون نظام هماهنگ حقوق خدمات كشوري در كشور براي تمام ادارات و وزارت خانه ها و شركت ها اجرا بشه و هيچ كس هم از اجراي اين قانون شانه خالي نكنه ، ولي تا زماني كه برخي وزارت خانه ها و شركت ها مثل وزارت نفت و مجموعه شركت نفت و يا شركت هايي مثل شركت مپنا و امثال ...كه خودشون و خصوص ميدونن ولي در اصل وابسته به دولت هستند و از رانت دولتي استفاده مي كنند به بهانه هاي بي اساس و واهي بخوان از اين قانون مستثني باشند ، نبعيض و بي عدالتي و تبع اون نااميدي و نارضايتي و فساد در كشور ادامه داره. (340310)