به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۱۸ - ۱۹:۱۵
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۰۷/۱۶ ساعت ۰۹:۳۹
کد مطلب : ۱۱۷۹۸۱

موافقت رسمی شورای امنیت با «گوترس»

گروه بین الملل: شورای امنیت سازمان ملل در یک نشست غیر علنی با صدور قطعنامه ای رسما آنتونیو گوترس نخست وزیر سابق پرتغال را بعنوان جانشین بان کی مون دبیر کل فعلی سازمان ملل به مجمع عمومی این سازمان معرفی کرد.
موافقت رسمی شورای امنیت با «گوترس»
اعضای شورای امنیت سازمان ملل که روز چهارشنبه در پی رای گیری های غیر رسمی خود در سه ماه گذشته سر انجام بر سر معرفی آنتونیوگوترس نخست وزیر سابق کشور پرتغال و کمیسر عالی پناهندگان این سازمان بعنوان جانشین بان کی مون به توافق رسیده بودند، صبح پنجشنبه در یک نشست غیر علنی رسما با صدور قطعنامه ای او را بعنوان دبیر کل بعدی این سازمان به مجمع عمومی معرفی کردند.

در این مرحله قطعیت انتخاب گوترس به این مقام منوط به رای قاطع 193 کشور عضو مجمع عمومی سازمان ملل خواهد بود که به احتمال زیاد فردا جمعه نشستی به همین منظور برگزار خواهد کرد.

گرچه چنین احتمالی در این مرحله بعید به نظر می رسد اما در صورتی که حتی یکی از کشورهای عضو مجمع عمومی در این رای گیری ها با انتخاب نامزد پیشنهادی شورای امنیت مخالفت کند، شور و بررسی ها در مورد نامزد های این مقام از سرگرفته خواهد شد و بار دیگر نامزد پیشنهادی شورا از طریق قطعنامه تازه ای به مجمع عمومی فرستاده خواهد شد.

در جریان انتخاب دبیر کلی سازمان ملل متحد 13 نفر از شخصیت های سیاسی جهان و مقامات فعلی سازمان ملل خود را نامزد این سمت کرده بودند که سه نفر از آن ها بتدریج انصراف دادند و شورای امنیت در نشست های پی در پی خود در طول 3 ماه گذشته به بحث و بررسی در مورد 10 نامزد باقی مانده پرداخت.

این 10 نفر شامل هلن کلارک نخست وزیر سابق نیوزیلند، کریستینا جورجیوا کمیسر همکاری های بین المللی اتحادیه اروپا از کشور بلغارستان، آنتونیو گوترس از پرتغال، ووک یرمیچ از صربستان، میر اسلاو یاژچاک از اسلواکی، دانیلو تورک از اسلوانیا، سوزانا مالکورا از آرژانتین، ایرینا بوکووا مدیر کل یونسکو از کشور بلغارستان، ناتالیا گرمن از کشور مولداوی و سرحان کریم از کشور مقدونیه بودند.

روال انتخابات دبیر کلی سازمان ملل به دلیل ابهامات عدیده و عدم شفافیت و شمول ،همواره از سوی گروه های اجتماعی و سازمان های مردم نهاد جهان از جمله گروه 'کمپین یک نفر برای 7 میلیارد نفر' و گروه موسوم به 'الدرز' یا 'ریش سفیدان' که نلسون ماندلا رهبر فقید افریقای جنوبی بنیانگذار آن بود، مورد انتقاد قرار گرفته است.

از نظر این نهادها منوط دانستن سرنوشت رهبری تشکیلاتی که نمایندگی بیش از 7 میلیارد نفر مردم جهان را بعهده دارد به تصمیم و نظر نمایندگان 5 عضو دائمی شورای امنیت، یکی از بزرگترین ضعف های این نهاد بین المللی و سرسپردگی آن در مقابل نفوذ قدرت های بزرگ جهان است.
مرجع : ایرنا