به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۰۲ - ۱۰:۲۲
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۶/۰۷/۱۰ ساعت ۱۳:۳۶
کد مطلب : ۱۳۷۶۰۳

اعتراض به تعطیلی يك سايت پرطرفدار

گروه هنري- رسانه ها: روزنامه شهروند در گزارشي نوشت: احتمالا بسته شدن سایت تاینی‌موویز در ارتباط با پرونده‌ موسوم به «فعالیت باند فساد و فحشا با استفاده از فضای مجازی» اتفاق افتاده است. در این‌باره باید به نقل از سایت دیجیاتو اضافه کرد که درحال حاضر لینک‌های دانلود و بخش نظرات این وب‌سایت از کار افتاده و صفحه اینستاگرام رسمی آن نیز غیرفعال شده است. تمامی این شواهد ما را بر این می‌دارد که صحبت‌های دادستان تهران را درباره عاملان و ادمین‌های این وب‌سایت بدانیم.
 
درباره تعطیلی این سایت، این روزها شایعات زیادی شنیده می‌شود که البته هیچ‌کدام نه مورد تأیید رسمی قرار گرفت و نه واکنشی داشت. سایت تاینی‌موویز که تا همین یک ماه پیش رتبه بسیار بالای ٢٨ را در بین وب‌سایت‌های داخلی در الکسا داشت؛ سایتی رایگان نبود و اشتراک در آن مستلزم هزینه ماهانه ٤٠٠٠ تومان بود. براساس آمارها و شنیده‌های غیررسمی به نقل از کافه سینما، تاینی‌موویز نزدیک به ماهی ٣٠٠ تا ٤٠٠‌هزار نفر ثبت نام یا تمدید اشتراک داشت که به این معنا می‌تواند باشد که گردش مالی زیادی در این سایت وجود داشت که این را می‌توان مهمترین دلیل حساسیت روی این سایت به شمار آورد.
 
گسترش فعالیت‌های سایت که دوبله اختصاصی برخی آثار را هم شامل است، دلیل دیگر می‌تواند باشد. جالب این‌که گاه حتی صداوسیما نیز از آثار این سایت در برنامه‌های خود استفاده می‌کرد. شکایت شبکه‌ها و سایت‌های پخش آنلاین فیلم‌ از این وب‌سایت که رقیب آنها به شمار می‌رود، دلیل دیگر تعطیلی تاینی‌موویز است که درباره‌اش زیاد سخن گفته می‌شود.
 
مسأله قانون کپی‌رایت هم از حدس و گمان‌های دیگری است که توسط برخی کاربران مطرح می‌شود. مسأله‌ای که کاملا دور از ذهن به نظر می‌رسد، چرا که حداقل تا به امروز، متاسفانه برخلاف قانون جهانی، آرشیو تمامی وب‌سایت‌های رسمی و با مجوز داخلی هم هیچ رگه‌ای از کپی‌رایت در بخش فیلم‌های بین‌المللی خود ندارند. خصوصا این واقعیت که تاینی‌موویز از معدود وب‌سایت‌های دانلود فیلم بود که محصولات داخلی را عرضه نمی‌کرد، شایعه عدم رعایت قانون کپی‌رایت را تا حد زیادی کمرنگ می‌کند.
 
این اتفاق البته بی‌سروصدا نبود و اعتراض‌هایی را باعث شد. کاربران فضای مجازی در اعتراض به تعطیلی این سایت در صفحه اینستاگرام وزیر ارتباطات هشتگ اعتراض گذاشته‌اند. اعتراض‌هایی که واکنش وزیر را نیز موجب شده و او را وادار به نوشتن این نکته کرده که «این سایت فیلتر نشده و وزارت ارتباطات در تعطیلی آن نیز نقشی نداشته است»: اعتراضاتی درخصوص تعطیلی یک سایت در جریان است.
 
این سایت فیلتر نشده و وزارت ارتباطات در تعطیلی آن نیز نقشی نداشته است. هر چند اعتراض و پیگیری مطالبات حق مردم است اما ادبیات پیگیری مطالبات بسیار مهم و اثرگذار است. از خواندن برخی اظهارنظرها شرمسار شدم. در قرآن مسلمانان حتی از فحش دادن به بت‌های کافران منع شده‌اند. رعایت ادب حتما اثرگذاری بیشتری در پیگیری مطالبات دارد...

اما اکنون این سوال پیش می‌آید که این سایت چرا بسته شده؟ به فرض قانونی بودن بسته شدن این سایت که گفته‌های دادستان تهران نیز مبین آن است، چرا بسته شدن آن با وقفه‌ای چندساله همراه بوده است و چرا وزیر آن را کتمان می‌کند؟ این پرسش‌ها را باید پاسخ داد.