به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۱۶ - ۱۵:۰۴
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۵/۱۵ ساعت ۱۲:۱۳
کد مطلب : ۵۰۴۳۳

پالم، همچنان در صدر اخبار امنیت غذایی

گروه سلامت: مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: وزارت بهداشت به طور دائمی بر روی عرضه روغن پالم نظارت دارد و در تلاشیم تا آزمایشگاه هایمان را برای بررسی میزان این روغن در فرآورده های غذایی مجهزتر کنیم.
پالم، همچنان در صدر اخبار امنیت غذایی
به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، «علیرضا دلاوری» در خصوص بحث امنیت غذایی در کشور افزود: در قوانین دائمی و قانون برنامه پنجم توسعه ذکر شده که وزارت بهداشت موظف است در بحث امنیت غذایی جامعه ایفای نقش کند. وی با اشاره به این که تامین غذا و کالری مورد نیاز هر فرد در جامعه و امنیت تغذیه از موارد مهم در بحث امنیت غذایی است، اظهار داشت: از اینرو وزارت بهداشت در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی که یک نهاد تولیتی بین بخشی است، مسئولیت خود را در زمینه امنیت غذایی ایفا می کند و مصوبات متعددی در این زمینه در سالهای اخیر داشته است.

رئیس دبیرخانه سیاستگذاری سلامت تصریح کرد: طی 10 ماه گذشته نیز این شورا فعال بوده و تقریبا هر هفته جلسات متعددی با سازمان ها و دستگاه های دیگر مانند وزارت جهاد کشاورزی، سازمان ملی استاندارد، وزارت صنعت، معدن و تجارت داشته و به مباحث متعددی از جمله امنیت روغن، شیر، بحث آلاینده ها و سمومی که برای گیاهان استفاده می شود، پرداخته است. دلاوری خاطر نشان کرد: شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در مورد سلامت فرآورده های لبنی مصوبات و سیاست نامه هایی داشته که از همکاری های بین بخشی و تفکر جمعی به دست آمده است.

وی گفت: در این سیاست نامه ها بحث امنیت فرآورده های مختلف از جمله شیر و روغن مطرح و به چالش های مربوط به آن پرداخته شده است. دلاوری با بیان این که بر اساس این چالش ها یک سری مصوبات تعیین شده و توسط دولت ابلاغ می شود، افزود: این مصوبات در نهایت توسط ارگان ها و سازمان هایی که زیر مجموعه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی هستند، لازم الاجرا است.

**میزان واردات روغن پالم در سال جاری کمتر خواهد شد
مشاور وزیر بهداشت با اشاره به اینکه تا سال گذشته میزان واردات روغن پالم 50 درصد روغن های مصرفی را تشکیل داده است، ادامه داد: از آنجایی که روغن پالم فاکتوری به نام اسید پالمتیک دارد و این اسید به عنوان یک فاکتور ایجاد کننده تصلب شرایین محسوب می شود و با توجه به این که روغن پالم میزان اسید چرب بالای 50 درصد دارد، روغن مناسبی برای مصرف نیست.

به گفته رئیس دبیرخانه سیاستگذاری سلامت تا سال گذشته وزارت صنعت، معدن و تجارت مسئول واردات این روغن بود و از امسال وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت این کار را به عهده گرفته و خوشبختانه بر اساس مصوبات این وزارتخانه در سال جاری واردات روغن پالم حداکثر 30 درصد نسبت به گذشته اعلام شده است. دلاوری افزود: این یعنی میزان واردات روغن پالم در سال جاری کمتر خواهد شد.

وی با بیان این که وزارت جهاد کشاورزی بنا دارد در طی سال آتی این میزان واردات را به 15 درصد برساند، افزود: این عدد در کشورهای دیگر نیز معقول به شمار می آید و باید به آن برسیم تا بتوانیم روغن های مناسب تر را جایگزین روغن پالم کنیم.

رئیس دبیرخانه سیاستگذاری سلامت تصریح کرد : بر اساس اقداماتی که در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی صورت گرفت و گزارشی که در حضور رییس جمهور ارائه شد، با وزارت جهاد کشاورزی به تفاهم نامه های خوبی در بحث امنیت غذایی رسیدیم ضمن اینکه با این وزارتخانه هر 45 روز یکبار جلسه ای طراحی کرده ایم که در آن جلسه وضعیت مسائل مربوط به امنیت غذایی را پیگیری می کنیم. دلاوری گفت: سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت به طور دائمی بر روی عرضه این روغن نظارت دارد و در تلاشیم آزمایشگاه هایمان را برای بررسی میزان روغن پالم در فرآورده های غذایی مجهزتر کنیم.
مرجع : ایرنا