به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۷ - ۲۲:۰۹
 
۶۴
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ساعت ۱۴:۳۴
کد مطلب : ۳۵۷۳۴
نتوانم از حقوق مردم دفاع کنم، ادامه نخواهم داد

ظريف: اذیت‌​هاي داخل بیشتر از خارج است

گروه سياسي: اگر روزی احساس کنم به هر دلیلی نمی‌توانم از حقوق مردم و از منافع ملی دفاع کنم، حتما ادامه نخواهم داد. محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در مصاحبه با روزنامه جام جم مطالبی مطرح کرد که مهمترین بخش های آن به این شرح است:
ظريف: اذیت‌​هاي داخل بیشتر از خارج است
*سال گذشته این موقع فکر نمي‌کردم (به وزارت خارجه) بروم. اصلا تصوری از این شرایط نداشتم. سال گذشته این وقت‌ها دنبال این بودم که محل سکونتی در شمال درست کنیم و تقریبا تمام وقت را برویم آنجا. چون هوا آلوده بود، مي‌خواستیم برویم در کوه‌ها زندگی کنیم که اواخر زندگی را به نوشتن و این کارها بگذرانم... احساس مي‌کردم دوران بازنشستگی را آنجا بگذرانم (با خنده). البته این بازنشستگی قدری زودرس بود و سال های اول و دومش کمی مشکل بود. سال های بعد از بازگشت از نیویورک را مي‌گویم. آن هم برای کسی که عادت داشت هر روز، ساعت هفت صبح سر کار برود و تا ساعت ۸ و ۹ شب محل کارش را ترک نکند. چنین آدمی باید حداکثر در هفته دو یا سه ساعت کلاس مي‌رفت و بقیه​ اش را به روش دیگری مي‌گذراند، حالا یا با چرخیدن در خیابان‌ها یا متر کردن اضلاع بازار تهران (باخنده)؛ خلاصه، پیش بینی این اوضاع را نداشتم.

* چون انتخابات ریاست جمهوری هم بود، تعدادی از نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری در آن زمان محبت داشتند و پیشنهاد کردند به ستادشان بروم، اما من هیچ کدام از این پیشنهاد‌ها از جمله پیشنهاد دوستان آقای دکتر روحانی را نپذیرفتم، چون خیلی آمادگی نداشتم همکاری کنم و بیشتر به این فکر بودم که چگونه این چند سال باقی مانده از عمر را بگذرانم.

* تا سه روز بعد از انتخابات هم فکر نمي‌کردم چنین چیزی باشد. دکتر روحانی قبلا همیشه لطف داشتند و قبل از انتخابات هم اوایل اسفند یک بار مطرح کرده بودند و بعد از انتخابات هم مطرح کردند، اما من خدمتشان عرض کردم از نظر روحی آمادگی ندارم، ولی اتفاقی که افتاد، این بود که در منزل، هم همسرم و هم فرزندان و عروس و دامادم خیلی اصرار مي‌کردند که اگر توانی داری، در شرایط کنونی با توجه به شور و هیجان این انتخابات که بین مردم است، حق نداری منافع شخصی خودت را ترجیح بدهی. این بود که به معنای واقعی راه فرار نداشتم.

* مي‌رفتم بیرون، دوستان و همکاران سابق تاکید مي‌کردند که نباید از مسئولیت شانه خالی کنی. معمولا در این شرایط به منزل پناه مي‌بردم، اما دیگر منزل پناهگاه خوبی نبود. بنابراین در شرایطی قرار داشتم که این وظیفه سنگین را به عهده گرفتم و حتما این حسن ظن بیش از همه از طرف رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور محترم و نمایندگان مجلس افتخار بنده است و باری بر دوش من.

*خانه شمال را هم گرفتیم، البته به درد خودم هم مي‌خورد. هر موقع که فرصتی دست بدهد، سری مي‌زنیم.

*همان طوری که رهبری فرمودند، امسال سال حماسه سیاسی و توافق ژنو هم حاصل حماسه سیاسی بود، یعنی امسال مردم با حضور خودشان این فرصت را فراهم کردند که در قالب آن، دنیا به این باور برسد که با فشار نمي‌تواند بین مردم ایران و حاکمیت جدایی بیندازد که آنها بتوانند به اهدافشان برسند و همین باعث شد به فکر تعامل با ایران بیفتند. واقعا امسال سال حماسه سیاسی بود و امیدواریم حماسه اقتصادی هم با یک نگاه درونزای مبتنی بر توانمندی های داخلی ضمن اعتدال و تعامل جهانی بتواند زمینه رقم زدن یک حرکت جدی را در حوزه اقتصاد به نفع معیشت مردم فراهم کند.

*مهم ترین دستاورد وزارت خارجه را شکستن فضای امنیتی که علیه ایران از سوی رژیم صهیونیستی ایجاد شده بود، مي‌دانم. فضای ایران هراسی و به تبع آن شیعه هراسی و به دنبال آن، اسلام هراسی تا حد زیادی شکسته شده و برای همین است که شما مي‌بینید نتانیاهو دست و پا مي‌زند، شیون و داستان سازی مي‌کند یا این قضیه اخیر کشتی را دروغ پردازی مي‌کند. اینها همه به خاطر این است که آن فضای امنیتی که حاصل سال‌ها تلاش و سرمایه گذاری سیاسی بود، شکسته شد و این بزرگ ترین دستاوردی بود که به موجب حضور مردم در انتخابات و به تبع آن سیاست خارجی دولت تدبیر و امید رخ داد.

* امیدوارم هیچ وقت به خاطر مصلحت شخصی یا مصلحت کاری حرف خلاف به مقامات نزده باشم. گزارش عینی داده باشم و در این حوزه بین خودم و خدا و وجدانم راحتم که آنچه را به ذهنم رسیده گفتم، اما ادعا ندارم آنچه فکر مي‌کردم درست بوده. حداقل ادعا دارم آنچه را براساس تحلیل خودم به آن رسیده بودم، با کمال صداقت و صراحت مطرح کردم. البته با توجه به سعه صدر رهبری و ریاست محترم جمهوری کنونی، هزینه ای برای این صراحتم پرداخت نکردم. در دوره گذشته البته این طور نبود، هزینه را به لطف خدا پرداخت کردم و از آن پشیمان نیستم.

* ادعا نمي‌کنم برنامه اقدام مشترک ژنو بی عیب و نقص است. بسیاری از نقدهایی که دیگران دارند، خود ما هم داریم ولی خب نقدها به دلم نمي‌نشیند؛ چرا؟ چون دوستان توجه نمي‌کنند که این یک سند توافق شده است. این یک متن نیست که من به تنهایی تهیه کرده باشم که حالا بیایند به این انتقاد کنند که این جمله را این گونه مي‌نوشتی، قشنگ تر بود. بله حتما قشنگ تر بود، خیلی از جملاتش را اگر نوع دیگری مي‌نوشتیم، زیباتر مي‌شد یا بهتر منافع ما را تامین مي‌کرد، اما خب دوستانی که نقد مي‌کنند باید توجه مي‌فرمودند که اگر کمی هم خودشان را جای طرف مذاکره کننده مي‌گذاشتند، مي‌دیدند این سند را باید با شش کشور به نتیجه مي‌رساندند و من در عین خودباوری و اعتماد به نفس ـ که ناشی از گفتمان اصیل انقلاب اسلامی است ـ اعتقاد دارم که بالاخره آن شش کشور هم باید راضی بشوند که این سند یک سند مشترک بشود. در غیر این صورت اسمش دیگر نمي‌شود «برنامه اقدام مشترک»، چون دیگر «مشترک» نیست. ما فقط روی همین عنوان دو ساعت بحث کردیم و حتی روی تک تک کلمات، مدت‌ها بین خودمان یا با طرف مقابل جلسه داشتیم.

* فکر نمي‌کنم در نقدهایی که بیان شده، موردی را دوستان مطرح کرده باشند که به ذهن خود ما نرسیده باشد. البته بعضی موارد به نظر من ناشی از بی اطلاعی است. گاهی دوستان مواردی را پیشنهاد مي‌کنند که اگر همان جمله ای که مي‌گویند در سند آمده بود، یقین دارم که به احتمال نه صد درصد بلکه هزار درصد، همین دوستانی که الان نقد مي‌کنند و مي‌گویند چرا این نیامده، به همان انتقاد مي‌کردند. بعضی مواردی که ترجیح مي‌دادند در سند بیاید و الان انتقاد مي‌کنند، اگر بود، آن وقت من احوالتان را مي‌پرسیدم که دوستان چه حالی پیدا مي‌کردند.اما خیلی دیگر از موارد به ذهن ما هم رسیده، شاید خیلی عباراتی بهتر از آنچه مي‌گویند ما در متن پیشنهادی خودمان یا در طول مذاکرات مطرح کردیم، خب نتوانستیم بگیریم، همان طور که طرف مقابل خیلی نکاتی را مطرح کرد و نتوانست بگیرد.

*مشکلی که ما از نظر ابعاد تبلیغی داشتیم، این بود که کاخ سفید به محض آن که توافق انجام شد سندی دروغی را به اسم فکت شیت به فارسی و انگلیسی منتشر کرد، اما ما چون متعهد بودیم که به مردممان دروغ نگوییم حتی صبر کردیم ترجمه سند بعد از توافق انجام شود چون احساس کردیم در طول توافق ممکن است متن تغییر کند. بنابراین نمي‌خواستیم سندی را در اختیار مردم قرار دهیم که ذره ای با واقعیت فاصله داشته باشد. به همین دلیل ساعت ۵ / ۳ صبح که سند امضا شد، ساعت ۹ صبح ـ ۵ / ۱۱ صبح به وقت تهران ـ سند را به طور کامل ترجمه کردیم، اما متاسفانه برخی دوستان داخلی عجله کردند و ترجمه کاخ سفید از فکت شیت خودش را منتشر کردند. دو هفته بعد، جمله اول سرمقاله واشنگتن پست این بود که مشخصه بارز فکت شیت کاخ سفید، این است که آنها مواردی را که مي‌خواسته اند، اما نتوانستند در توافق ژنو بگنجانند در قالب فکت شیت منتشر کرده اند. خب اگر این باشد، نشان مي‌دهد که آنها حتما مشکلی با متن توافق داشتند که آن را منتشر نکردند، اما ما آنقدر با این متن راحت بودیم که اصل توافقنامه را منتشر کردیم.

*آنها مجبور شدند اول یک متن دیگری بدهند و بعد از دو سه هفته اوباما برود در سابان سنتر ـ که یک مرکز صهیونیستی است ـ بگوید ما غنی سازی را پذیرفتیم یا خانم شرمن برود در سرزمین های اشغالی مصاحبه کند و بگوید ما پذیرفتیم، خانم مرکل هم در سرزمین های اشغالی بگوید غنی سازی ایران ادامه پیدا مي‌کند. این نشان مي‌دهد که باید بپذیریم با همه روحیه سلطه طلبی، آمریکا قدر قدرت نیست. این برای من خیلی مهم است که دوستان ما، بخصوص نخبگان سیاسی حرفی را که ما عمری است مي‌زنیم و با آن به دنیا آمده ایم که مي‌گوییم «لاموثر فی الوجود الا الله» یعنی ما تنها قدر قدرت عالم را خدا مي‌دانیم نعوذبالله به آمریکا اطلاق نکنند یعنی فکر نکنیم اگر آمریکا چیزی را پذیرفت، حتما به نفعش بوده است. اگر واقعا این طور بود، از روز اول مي‌آمد عین سند را بیرون مي‌داد.

*آمریکایی‌ها مي‌خواستند غنی سازی را به هزار شرط موکول کنند، اما اجازه ندادیم. گفتیم غنی سازی در ایران هست و درباره چارچوبش فقط بحث مي‌کنیم و درباره اصل غنی سازی بحث نخواهیم کرد. البته من در شرایط فعلی که مذاکره ادامه دارد، وارد جزئیات نمي‌شوم ولی بالاخره این مذاکره یا موفق مي‌شود یا نمي‌شود دیگر، آن وقت یک روزی من مي‌آیم سندهایی را که قبل از مذاکره بوده یعنی تا ساعت یک و نیم و دو بعد از نیمه شب هنگام امضای توافق و مواردی را که آمریکایی‌ها اصرار مي‌کردند در سند گنجانده شود، اما در توافق نیامده در میان عموم مردم مطرح مي‌کنم.

*من کم گلایه مي‌کنم. گلایه هایی هم که هست، محدود است به حوزه انصاف و منافع ملی. یعنی توقعم از دوستان این است که منافع ملی را در نقدشان رعایت کنند. من یک مثال مي‌زنم، بعد تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.

*نقد به توافق ژنو از نظر ما محل شکایت نیست، اما اگر شما توافق ژنو را تعبیری کنید که به نفع دشمن شود، مثلا بگویید در توافقنامه، اصل غنی سازی در ایران پذیرفته نشده یا این اصل را که غنی سازی باید در ایران انجام شود زیر سوال ببرید یا بگویید ایران مجبور است به موضوعات موشکی بپردازد، خب اینها هم دروغ است و هم تشویش افکارعمومی و هم مي‌تواند برای طرف مذاکرات مستند شود.

*درباره انصاف در نقد فقط خدا تصمیم مي‌گیرد اما درباره منافع ملی، دستگاه هایی هستند که تصمیم گیرنده اند، ضمن این که طرح برخی موارد جرم است. برخی ادعاهایی که در مجلس شد که خیلی هایش هم دروغ بود، براساس سندهای به کلی سری بود. یک فرد نمي‌تواند بگوید که سند به کلی سری از نظر من محرمانه نیست. حرف محرمانه و سند محرمانه را کسی که صادر مي‌کند یا نقل مي‌کند، تعیین مي‌کند که محرمانه است. دوستان ما مي‌گویند تو مي‌آیی کمیسیون حرف مي‌زنی، ما تشخیص مي‌دهیم که محرمانه هست یا نیست اما این حرف، خلاف قانونی است که خود مجلس مصوب کرده است. کسی که مي‌گوید، باید تعیین کند محرمانه است یا نه، نه آن که شنونده است. کسی که مي‌شنود ممکن است هیچ حرفی در عالم برایش محرمانه نباشد.

*آن که بیشتر اذیت مي‌کند، داخل است. چرا؟ چون شما وقتی با خارجی‌ها مذاکره مي‌کنید، توقع صداقت ندارید، توقع دوستی ندارید، اما از داخلی توقع دارید. برای همین است که من در مواجهه با خارجی‌ها خیلی عصبانی نمي‌شوم. ممکن است محکم و تند برخورد کنم، اما عصبانی نمي‌شوم چون توقع هر رفتاری را از آنها دارم، اما در مقابل داخلی عصبانی مي‌شوم، ناراحت مي‌شوم چون از داخلی توقع ندارم. روحیه و گارد شما (به قول بوکسورها) در داخل، به یک شکل است و در مقابل خارجی‌ها به شکل دیگر. البته ما با کسی بوکس بازی نمي‌کنیم. (با خنده)

*من معمولا لبخند به لب دارم اما بعضی وقت‌ها برای این که قیافه عصبانی یا در حال فکر هم داشته باشم و هر از گاهی نشان دهیم برای خرق عادت هم که شده فکر مي‌کنیم (با خنده)، ممکن است لبخند نزنم. ولی در جایی ممکن است لبخندی نیاز باشد و جایی هم نه، بنابراین باید به تفسیرهای رسانه ای دقت کرد ـ چون شما به همه رفتار ما یک تفسیر رسانه ای داده اید (با خنده) ـ تا تفسیر جدیدی از نخندیدن ما داده نشود.

*آستانه تحملم در داخل دروغ است و در خارج، منافع ملی.

*اگر روزی احساس کنم به هر دلیلی نمي‌توانم از حقوق مردم و از منافع ملی دفاع کنم، حتما ادامه نخواهم داد. شرایط و برنامه‌ها را هم به گونه ای تنظیم کرده ام که برای این کار مشکلی ندارم. امیدوارم خدا کمک کند که حتی یک روز بیشتر از آنچه احساس مي‌کنم مفیدم، ادامه ندهم.

حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۱۶:۰۸
وزیر دلسوز و کاردان (212793)
مرادی
Switzerland
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۲۱:۲۷
من موندم اگر همین فردا اعلام کنند تندروها در سیاست ایران جایی ندارند رژیم صهیونیستی با پاس طلایی چه کسانی آبشارش را برمنافع ملی ایران ومردم وارد کنه؟ (212873)
هموطن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۱۶:۱۱
درود بر راد مردان با شرف ایران زمین. دعای تک تک مردمان سرزمین پارس بدرقه راه کسانی باد که به مردم، آیین و فرهنگ این خاک خدمت می کنند. درود بر عزت و آبروی مردان با صلابت مذاکرات ایران ما. (212795)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۱۶:۱۱
درود بر ظریف دراین 7ماه انصافا ظریف عملکرد خوبی داشته و توانسته است ایران را از انزوا در آورد
تندروها میخواهند انتقام 24خرداد را از وزیران کلیدی مثل ظریف را بگیرند (212796)
یه ایرونی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۱۶:۳۲
اقای ظریف خواهشا از اصولگرا ها توقع صداقت نداشته باشید.شما ادم منطقی هستید می توانید از موضع گیری داخلی ها مواضع خارجی ها رو حدس بزنید چرا که منافع هر دوی این طیف در تحریم ها و قاچاق و... هست. به امید سرفرازی ایران عزیزمان (212803)
ج.د
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۱۶:۳۲
آقاي ظريف: اين ها با مردم سر جنگ دارند. شما كار خودت را با دلگرمي دنبال كن. هميشه به اكثريت فكر كن. (212804)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۱۶:۳۷
در ایران سابقه ندارد کسی بدلیل آنکه بهتر از او وجود دارد یا آنکه تحت فشار قدرت های پس پرده قرار دارد و . . . از قدرت کنار برود ولی اینکه همیشه این مطلب را به رخ بکشند بوده . (212805)
ايرا..
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۱۶:۳۹
جناب قرائتي : براي خنده، يه كم زوده!!!!! فعلا مردم نسخه گريه تان را مصرف ميكنند. (212806)
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۱۶:۵۹
مخالفان سیاست خارجی دولت بلنگوهای بزرگی دردست دارند (212808)
يوسف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۱۶:۵۹
خدا شما را براي كشور و نظام و مردم حفظ كند
احسنت بر شما فرزندصالح ايران (212809)
خرم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۱۷:۰۰
ضمن تایید سخنان آقای ظریف در خصوص پیجیدگی وتخصصی بودن مذاکرات ایران و1+5. معتقدم که انتقادات داخلی یا از ناآگاهی مطلق و احساسات است ویااز روی اغراض صرفا" شخصی ومنافع سیاسی وگروهی . اقتدارگریان بعداز سال8 که نمی خواهند از سکوی اقتدارشان که بجز حیف ومیل بیت المال وسختی برای اکثریت مردم سودی عاید مملکت نشده پایین بیایند چون آنرا پایان عمرسیاسیشان میدانند . به هرحال گذشت زمان وتاریخ به قضاوت نهایی خواهد نشست سره از ناسره راحکایت خواهد کرد. (212810)
فاطمه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۱۷:۰۲
بیکاری - بی پولی - قرض - بدهکاری- اقساط بانک - بهره بانکی- پدر مریض - نداشتن مال - نداشتن زمین - نداشتن ماشین - مسیر چند کیلومتری پیاده - پراید کیلویی چند آخه؟ همه چی ؟ خسته شدم از اینا؟ پس کی به...
بقیه کجاست؟ تحریم و انرژی هسته ای ؟ (212811)
ميم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۱۷:۰۶
.. و باز هم دم شما گرم. (212812)
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۱۷:۰۸
وظیفه ملت است که با بهره گیری از تئوری فشار از پائین چانه زنی در بالا کسانی را که جلوی تحقق اهداف انتخاب دولت تدبیر و امید ایستاده اند (عده قلیل اما دارای قدرت نامشروع که دلالان و بهره بردان اصلی تحریم هستند )را سر جای خود بنشانند (212813)
مازيار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۱۷:۱۳
پاينده باشي و پيروز (212814)
نا شناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۱۷:۱۳
جناب ظریف
بابت کار انجام شده تا اینجا ، بجز عده افراطی که هدفشان نیز بر همه عیان بقیه مردم حقیقتا قدر دان تلاش خالصانه ومدبرانه وماهرانه شما هستند
حیف است این همه توجه وقدر دانی را ، انمهم از طرف همه طیف های جامعه از روستایی ، شهری ، کارگر وکارمند ، با سواد وبی سواد وکم سواد ودانشمند اساتید
این سرمایه کمی نسیت انرا با مشتی ایراد واشکال بی اساس مقایسه نکنید
-
با توکل به خدا یاری وحمایت مردم ، پیش بسوی اهداف عالی دولت تدبیر امید
خدا یارو ونگهدارتان (212815)
ن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۱۷:۲۹
یک سیاستمدار فقط بایدبه منافع ملی فکر کند مانند ایشان نه مانند بعضی دوستان (212819)
عمورسول
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۱۷:۳۶
انصاف جزیی از مروت و جوانمردی است که در کشور ما بالاخص سیاست رو به زوال و فراموشی است
دکترجون خسته نباشی بخاطر این مردم صبور باش و پابرجا (212820)
آرمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۱۸:۰۵
بزرگ مردان این سرزمین از قائم مقام فراهانی و امیر کبیر عزیز بگیر تا مصدق و خاتمی و حالا دکتر ظریف همیشه از طرف عده ای مورد مخالفت و حتی حذف قرار گرففتند ولی آنچه در قلب مردمان این دیار نقش بسته نام بزرگان است....
آقای ظریف عزیز ما دشواریهای شما رو درک میکنیم و با شما هستیم......بایست چون تمام سرو قامتان تاریخ ایران پرشکوه... (212823)
علي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۱۸:۰۹
آقاي ظريف ميدانند عزت ملي با خون به دست آمده كه الان دارند با قهقهه آنرا به باد ميدهند؟! تحريم ها كه كم نشد هيچ هر روز با توهين هاي غربي به كشور توهين ميشود
الان هم كه آقاي ظريف كم آورده داره زمزمه هاي كناره‌گيري ميكنه (212825)
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۲۳:۲۲
دوست داری دایم بزنیم به سر و کله خود و گریه کنیم؟ تا کی برادر من؟ اینهمه گریه کردیم کجا را گرفتیم جز آنکه روز به روز افسرده تر شدیم و فرزندانمون یا از تئوری های فلسفی ما فراری شدند و یا اینکه از خود ما پدران افسرده تر شدند؟ (212897)
منصور احمدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۱۸:۴۴
متاسفانه عده قلیلی در مجلس و دیگر ارگانهای دولتی و غیره بدون ملاحظات ملی موجب اشفتگی اذهان عمومی و موجب هدر رفت و اتلاف کوششهای دولت میگردند و این افراد لیاقت همون رفتارهای احمدی نزاد رو دارند که نه به موقع به مجلس میامدند و نه زیر بار قانون میرفتند و به دادکاهها هم اهمیتی نمیدادند ولی ملت فهیم ایران با صبرو شکیبایی خود باید اذهان عمومی را متوجه محلس اینده بکنند تا از ورود افراد انحضار طلب و سوء استفاده گر از بیت المال مثل کوچیکزاده ها و مهرداد بریزو بپاش ها که یکشبه به دولت قبل ومجلس فعلی راه ... (212832)
جزیرتی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۱۸:۵۷
جناب ظریف تومو بینی و آنها پیچش موووو.
همین کی که ما ملت پشتت هستیم کافیه دوست داریم (212834)
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۱۹:۰۴
لطفا تیتر رو درست کنید.... دکتر ظریف گفتند تحمل بداخلاقی داخلی سخت تر از بداخلاقی خارجی هاست...
این بنده ی خدا همین الان هم از طرف افراطیان در فشار است دیگه حرف های خودش رو عوض نکنید.... (212837)
عبداله
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۱۹:۳۶
با سلام
آقای ظریف خداوند به پیامبر فرمود نزدیک است که خود را هلاک کنی وظیفه تو ابلاغ است پس به استناد از همین کلام خدا شما فقط مردم راه آگاه کن .دوم اینکه بسیاری از اینها قوم لجبازی هستند که بغیر از منافع خود به هیچ نمی اندیشند در طول 8 سال گذشته به طرق مختلف آنقدر دزیده اند که الان هم به یاری خدا دارند رسوا می شوند و هم دیگر مثل سابق نمی توانند ذزدی کنند و جایزه دزدی هم بگیرند.وکلام آخر مردم شعور دارند و می بینند مخالفان چه کسانی هستند 1-جناب نتانیهو و اصحاب 2- جناب شریعتمداری و اصحاب 3آل سعود (212845)
سعید1
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۱۹:۴۱
سه گروه قدر امثال ظریف را نمی دانند.غارتگران چپاولگر ،ابلهان ووابستگان به حزب لیکود.گروه چهارمی هم وجود ندارد.سومی بیگانه است اما دو گروه اول در داخل جا خوش کرده اند.نخبه کشی کارشان است.نخبگان باشند اینها بساط غارت ندارند. دکانشان تعطیل است.اگر دکتر ظریف دید مقاومت بی فایده است کنار بکشد بهتر است.البته با اطلاع مردم .شتر سواری دولا دولا نمی شود.ظریف نباشد ببینیم کشور چه شرایطی پیدا می کند وادامه تحریم ها تا کی می تواند جیب عده ای را پر کند؟! ببنیم نفت در برابر غذا هم توفیقی برایشان می آورد؟ (212847)
علی قلی زاده
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۲۰:۲۱
آقای ظریف یکی از وزرای قوی جمهوری اسلامی در طول تاریخ این نظام بوده و هستند امیدوارم نمایندگان منافع ملت را در نظر داشته و با حس تاریخی این شرایط در قدرتمندی نظام و وزارتخارجه خوب عمل کنند. (212856)
یار خراسانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۲۰:۳۳
اقای ظریف چقدر میخوای در مقابل دولتهایی که به مسولین به مردم توهین میکنن کوتاه بیای گریه های چند سال قبلت که مذاکرات به اون شکل تمام.کردید یادت بیاد . بعد داخل کشور کسی انتقاد کنه امثال سایت بهار به عنوان افراطی میخوانید بزرگترین سرمایه عزت نفس یکم.داشته باشید (212859)
اسپادان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۲۲:۴۹
خودت فهمیدی چی گفتی؟ (212889)
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۲۳:۲۶
"یار" عزیز! اونی که با ادبیات چاله میدانی اش و به دلیل جهل مرکبش از دیپلماسی جهانی مملکت را بر باد داد و همه را با ما دشمن کرد از یاد برده ای؟ هیچوقت اون آقا را به باد انتقاد گرفته ای؟ عزت ما اون موقع لگد مال شد. بگذار ظریف و ظریف ها ظریفانه بازسازیش کنند. (212899)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۲۱:۱۲
بی شک این مردم ،این نسل ،نسلهای آینده و کشور به مرد لایقی مثل شما نیاز داره جای شما قلبهای ایرانیان است.ما از افراطیون انتظار بیشتر از این نداریم.خسته نباشی خداقوت... (212868)
رضا
United States
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۲۱:۳۱
اقتدار گرایان منافعشان در تحریم ملت می باشد آن ها با تحریم های پیش آمده میلیاردها تومان به جیب زدند بنابراین برایشان گران تمام می شود که این ملت در رفاه و آسایش باشند آسایش ملت مساوی است با کم شدن درامد آن ها بنابر این با دولت اعتدال و مردم دوست مخالفت خواهند کرد خداوند شر این دنیا دوستان مزور را از سر ما کم کند (212874)
مهدی
Anonymous Proxy
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۲۱:۳۵
متاسفانه گروه های فشار از سعه صدر دولت کمال سوء استفاده رو می کنن ، متاسفانه نکته مهم حمایت اهرم های اصلی قدرت در ایران از این گروه هاست که عملا دولت رو بی دفاع می کنه اینجاست که مردم باید وارد صحنه حمایت از دولت بشن (212875)
ونوس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ ۲۳:۲۷
درود بر مردان خندان ودلسوز سرزمینم آقای خاتمی آقای ظریف خدا قوت دوستون داریم (212900)