روزنامه بهار- محمدآزاد جلالی زاده:
الف» پدیدهیتروریسم و امرترور که در عصر کنونی حیات بشری به جد دامن گستر شده و چتر منحوسش را بر فراز بسیاری از مناطق دنیا افراشته، فارغ از همهی حاشیهها و اینکه چه کسی و کجا و چرا انجامش دهد، به راستی امری به شدت ناروا، وحشیانه، ناانسانی و ضد بشری ست و اساس اشترور در هر کجای این زمین فسون زده که باشد محکوم و مذموم است و ایرانی و غیر ایرانی نمیشناسد.
ب» حملهیتروریستی بهت آور و عجیب به دو مکان مهم در ایران، یعنی حرم امام و مجلس شورای اسلامی که مسامحتاَ میتوان گفت نماد دو بال اسلامیت و جمهوریت نظام هستند، نگاه همگان را به سمت ایران -- این امنترین سرزمین در خاورمیانه --چرخاند و ایران را در صدر خبرهای دنیا نشاند و این خبر چنان عجیب و غریب و غیرقابل باور بود که رسانههای کشوری چون انگلیس، این موضوع را بالاتر از بحث انتخابات در این کشور قرار دادند.
ج» امنیت ایران در خاورمیانهی به شدت مغشوش و ناامن محصول بسیاری از امور کیفی و کمی، پیدا و پنهان هستند و تمام این عوامل به صورت سندروم گونه در این مهم، دخیل هستند، از نگاه استراتژیک رهبری و تلاشها و ایثارگریهای شبانه روزی نیروهای نظامی، انتظامی و امنیت گرفته تا تلاشهای قوای سه گانه و حضور مردم و نیز ایدهی کیفی مردمسالاری دینی و. . . همه در ایجاد امنیت در داخل مرزهای ایران مهم بوده و حذف هر یک از اینها نه تنها بی انصافیست بلکه نادیده انگاشتن واقعیتها در تحلیل و برآورد و عملیات کردن امور سیاسی و اجتماعی ست.
د» ایران از آنِ همه ایرانی هاست، خوشیها و ناخوشیها و جنگها و صلحها و امنیت و ناامنیها در این مُلک متعلق به هر آنکس است که خود را ایرانی میپندارد، به عنوان مثالی واضح و مبرهن در هنگامهی جنگ تحمیلی همه به دفاع از ناموس میهن پرداختند و فارغ از رنگ و نژاد و قبیله همه با رمز «ایرانی بودن» ، هر آنچه در توان داشتند در طبق اخلاص گذاشتند و چنان کردند که ملتی مظلوم هشت سال در برابر منابع انسانی و نظامی قدرتهای جهان ایستادند.
ه» در برابر تروریسم از هر نوعش اعم از داعش و جیش العدل و. . . میتوان ایستاد و مقابله کرد اما به یک شرط اساسی و آن شرط بنیادین وحدت ملی همگانی گروهها و افراد در ایران است. وحدت همگانی ست که به هنگامهی هر نوع تهدیدتروریستی یا غیرتروریستی باعث میشود که امنیت و آرامش در همهی حوزهها بر صدر دیگر خواستهها رود و همه برای آن بجنگند و تفرقه و تشتتها نتواند خللی در این موضوع وارد نماید.
و» به نظر میرسد بعد از عملیاتتروریستی، برخی سهواً یا عامداً در داخل کشور برآنند که این امر امنیتی و مربوط به منافع ملی و امنیتی عمومی را وسیلهای قرار دهند برای پبشبرد اهداف جناحی و گروهی و با حمله به جناح مقابل و یا مخالفان فکری و نظری خویش ماهی نامبارک خویش از این آب گل آلود بستانند و به این فکر نمیکنند که داعش و داعشیان از هر نوعش نه چپ و راست و اصلاح طلب و اصولگرا برایشان مهم است و نه شیعه و اهل سنت و اقلیتهای دیگر ایرانی ونه قومیتهای ایرانی، و تنها و تنها به ایجاد یک ایران ضعیف و پاره و وپاره میاندیشند.
ز» بایست برای ایجاد ایرانی آزاد و امن و توسعه یافته و پایدار به سمت اتحاد و یکپارچگی برای مبارزه با تروریسم رفت و این حاصل نمیشود مگر آنکه که همهی افراد ایرانی که دلشان برای ایران و ایرانی میتپد فارغ از رنگ و نژاد و قبیله و مذهب و قومیت را ایرانی و شهروند ایران دانسته و در همهی حوزههای کمی و کیفی «ایرانی بودن» را در او تقویت نماییم.