به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۲۰:۴۱
 
۵
تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۰۲/۰۴ ساعت ۱۱:۱۳
کد مطلب : ۱۰۵۶۷۸
مبلغ: ۴۰ کرسی را در دور دوم به‌دست می‌آوریم

برجام‌۲ تلاش برای گشایش سیاست داخلی

گروه سیاسی: عضو شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان گفت: ورود به فضای همدلی و گشایش در سیاست داخلی یا برجام ۲، امری ضروری است.
برجام‌۲ تلاش برای گشایش سیاست داخلی
مرتضی مبلغ با اشاره به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: تکلیف نزدیک به یک چهارم کرسی‌های مجلس به دور دوم افتاده است، لذا دور دوم به جهت تعداد کرسی‌های باقیمانده اهمیت زیادی دارد. اصلاح‌طلبان و شورای عالی سیاستگذاری مقدمات لازم را فراهم می‌کنند تا همچون دور اول انتخاباتی متناسب با شأن مردم پیش رو داشته باشیم.

او افزود: در مرحله اول مشکل اصلاح‌طلبان این بود که به دلیل ردصلاحیت‌های گسترده امکان اینکه ۶۰ کرسی نامزد داشته باشند وجود نداشت، بنابراین ما هم به جهت ضرورت کشور و رد صلاحیت‌های گسترده در فهرست‌های خود برخی از اصولگرایان حامی دولت را قرار دادیم. عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان خاطر نشان کرد: در مرحله دوم نیز در ۷ یا ۸ حوزه انتخابیه کسی نیست که اصلاح‌طلبان بتوانند او را در فهرست خود قرار دهد، اما در مابقی حوزه‌ها تلاش شد داوطلبان مورد حمایت شورای عالی سیاستگذاری مشخص شوند. تعدادی از این افراد‌‌ همان کسانی هستند که در دور اول نیز مورد حمایت ما بودند.

رسانه‌ها مردم را تشویق به حضور در انتخابات کنند
او ادامه داد: در دور دوم فضا همچون دور اول انتخابات نیست. در مرحله اول کل کشور و ابزارهای لازم وارد فرآیند انتخابات شدند اما دور دوم چون شامل بخشی از حوزه‌ها می‌شود، شور انتخاباتی پایین‌تر است؛ اگرچه تلاش می‌کنیم در حوزه‌های مورد نظر نشاط انتخاباتی برقرار باشد. دستگاه‌های ملی نیز می‌توانند در این زمینه نقش مهمی ایفا کنند. نباید در این خصوص اهمال صورت گیرد. رسانه‌ها و تریبون‌های عمومی و چهره‌های برجسته باید مردم را تشویق کنند تا نقش خود را ایفا کرده و افراد مناسبی انتخاب شوند.

مبلغ یادآور شد: به دلیل اینکه برای رسیدن به فهرست واحد فرآیند پیچیده‌ای طی می‌شود در هر حوزه انتخابیه نقطه نظرات میان اصلاح‌طلبان و حامیان دولت گاهی متفاوت است و اینکه از دل همه نظر‌ها اجماع حاصل شود، قدری پیچیده بود. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در مورد پیش‌بینی خود از پیروزی لیست امید در مرحله دوم گفت: شرایط از ۷ اسفند تاکنون تغییر نکرده است. جامعه ما‌‌ همان جامعه هفتم اسفند است. بنابراین‌‌ همان روند مرحله اول در مرحله دوم نیز اتفاق خواهد افتاد. اتفاقا مردم دیگر حوزه‌های انتخابیه با نگاه به آنچه در تهران اتفاق افتاد متوجه شدند که برای تغییر سازنده و گشایش بیشتر اگر مثل مردم تهران عمل کنند نتایج بهتری حاصل خواهد شد.

لیست امید حداقل ۴۰ کرسی را بدست می‌آورد
او افزود: در مقایسه با دور اول انتخابات پیش‌بینی ما این است که حداقل ۴۰ کرسی از ۶۹ کرسی باقیمانده از فهرست امید خواهد بود. مبلغ همچنین در خصوص مسائل مطرح شده در مورد ریاست مجلس گفت: هر پدیده‌ای در شرایط خود قابل بحث است. انتخابات تمام نشده است همانطور که قبل از ۷ اسفند نمی‌توانستیم در مورد ریاست مجلس پیش‌بینی کنیم الان هم نمی‌توان حرف زد. طرح برخی مسائل زودرس است و خسارت‌های خود را دارد.

معاون سیاسی وزارت کشور در دولت خاتمی ادامه داد: چند نکته کلیدی وجود دارد؛ اول اینکه بعد از مرحله دوم وضعیت روشن‌تر می‌شود. اصلاح‌طلبان راهبرد اساسی خود را از ابتدا دنبال کردند و این راهبرد تاکنون موفقیت‌آمیز بوده است و آن این بود که مجلسی دور از افراط و غوغاسالاری داشته باشیم. این اتفاق در مرحله اول افتاد. اصلاح‌طلبان اعلام کردند با نگاه به منافع ملی وارد پروژه انتخابات می‌شوند. برای ما ایده‌آل این بود که اکثریت مجلس اصلاح‌طلب باشند، اما مهم‌تر این است که اکثریت مجلس معقول و کارآمد بوده و در راستای حل مشکلات مردم عمل کند که خوشبختانه تاکنون این اتفاق افتاده است.

بحث زودهنگام در مورد ریاست مجلس آینده انحرافی است
عضو شورای عالی سیاستگذاران اصلاح‌طلبان عنوان کرد: در مورد ریاست مجلس هم اعتقاد اصلاح‌طلبان به این است که با تعامل و آشتی مسائل را به پیش ببرند. تقسیم پست‌ها در این میان یک مسئله فرعی است و مهم این است فضایی باشد که در آن همه همدلانه با هم‌افزایی حرکت کنند. غالبا این طور است که گروهی که اکثریت مجلس را داشته باشد ریاست را برعهده می‌گیرد اما این موضوع نیز باید با همدلی پیش برود.

مبلغ بحث در مورد ریاست مجلس آینده را یک موضوع انحرافی برشمرد و گفت: بعد از انتخابات ۷ اسفند تندرو‌ها فعالیت‌های گسترده‌ای به راه انداختند و این هم قابل پیش‌بینی بود. یکی از این فعالیت‌ها طرح مسئله دوگانه اصولگرا-اصلاح‌طلب برای ریاست مجلس و تشدید آن است. آنها می‌خواهند همدلی اصلاح‌طلبان و اصولگرایان معتدل را از بین ببرند. برای همین با تخریب گسترده دولت و تبلیغات دلسرد کننده شایعه‌سازی‌ها و عملیات روانی چونین اقداماتی را انجام می‌دهند. مهم این است که افراد در جناح‌های مختلف به روند گفت‌وگو، تعامل و همدلی خود ادامه بدهند و اسیر رفتارهای تندرو‌ها نشوند.

«ائتلاف امید» بین اصلاح‌طلبان و حامیان دولت بود نه با اصولگرایان
او در پاسخ به این سوال که آیا ائتلاف اصلاح‌طلبان با حامیان دولت در انتخابات آینده شورا‌ها و ریاست جمهوری نیز ادامه خواهد داشت گفت: موضوع ائتلاف باید تعریف روشنی داشته باشد. ائتلاف امید بین اصلاح‌طلبان و حامیان دولت بوده نه با اصولگرایان. اصولگرایان خودشان فهرست‌های جداگانه داشتند. موضوع تعامل و همدلی بین دو جناح مهم است که باید تقویت شود. اصلاح‌طلبان و اصولگرایان دو جناح اصیل کشور هستند و دلسوزان آن‌ها باید بدانند ضمن رقابت با هم بر سر مسائل ملی تعامل و اشتراک نظر داشته باشند.

مبلغ با بیان اینکه ائتلاف میان اصلاح‌طلبان و حامیان دولت در شکل‌گیری مجلس دهم دنبال می‌شود و در آینده نیز ادامه خواهد داشت، گفت: البته این به معنای حذف رقابت‌ها نیست. به معنی این است که ما از شرایط گذشته که مبتنی بر رقابت مخرب بود وارد یک فرآیند هم‌افزایی بشویم و به تعامل برسیم.

در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ از روحانی حمایت می‌کنیم
وی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ عنوان کرد: قطعا اصلاح‌طلبان ضمن تعامل با نیروهای حامی دولت از آقای روحانی حمایت خواهند کرد و طبیعتا آقای روحانی نیز یکی از نامزدهای ریاست جمهوری سال ۹۶ خواهد بود که مورد حمایت حامیان دولت و اصلاح‌طلبان قرار می‌گیرد. این مسئله پیچیدگی خاصی ندارد و تکلیف ما روشن است.

منافع عده‌ای با لغو تحریم‌ها به خطر افتاده است
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در مورد حمله اخیر تندرو‌ها به موضوع برجام گفت: این مسئله موضوع جدیدی نیست. از ابتدای مذاکرات نیز تندرو‌ها همواره به مذاکرات حمله می‌کردند. زمانی روزنامه‌های زنجیره‌ای آنها می‌گفتند غیرممکن است مذاکرات به نتیجه برسد، اما امروز به جای عذرخواهی به حمله‌های خود ادامه می‌دهد. البته بعد از انتخابات ۷ اسفند این حمله‌ها تشدید شده است. عقل سلیم به ما می‌گوید این رفتار‌ها تنها می‌تواند برای این باشد که برخی از آن‌ها منافعی از کنار تحریم‌ها داشته‌اند که این منافع امروز به خطر افتاده است، بنابراین دلیل عمده هجمه‌های آن‌ها به خطر افتادن منافع یک عده در شرایط غیرتحریم است.

مردم تندرو‌ها را به انزوا می‌کشانند
او افزود: در این میان ناکامی تندرو‌ها در انتخابات و «نه» بزرگ مردم به آنها، تندرو‌ها را وادار به تشدید اقدامات خود کرده است. متاسفانه افراطیون استعداد اینکه از خطاهای خود درس بگیرند را ندارند و خیلی بدوی واکنش نشان می‌دهند. امروز هم اگرچه سرو صدای زیادی ایجاد کرده‌اند اما مردم هم اعتنا نخواهند کرد و تندرو‌ها را به انزوا می‌کشانند.

اقدامات صداوسیما علیه دولت یازدهم تازگی ندارد
مبلغ به هجمه‌های صداوسیما علیه برجام و دولت اشاره کرد و گفت: این اقدامات صداوسیما نیز تازگی ندارد. عجیب این است که دست‌اندرکاران صداوسیما هنوز متوجه نیستند که مردم به خوبی گرایش‌ها را می‌فه‌مند اما آن‌ها با ذهنیت خود به مردم نگاه می‌کنند. دست‌اندرکاران صداوسیما ۸ سال از سیاست‌های غلطی دفاع کردند که آسیب‌های تاریخی به ملت زد و سال‌ها طول می‌کشد تا بتوان آن‌ها را حل کرد. یکی از همین آسیب‌ها موضوع یارانه‌هاست که‌‌ همان موقع نیز برای همه بدیهی بود که چه مصیبتی را بر سر مردم خواهد آورد. علاوه بر این شاهد بودیم که صداوسیما چقدر با دفاع از این سیاست تلاش کرد اشکال‌های آن را توجیه کند، اما همین عده امروز دلسوز مردم شده‌اند و علیه دولتی که درصدد حل‌وفصل مشکلات گذشته است، اقدام کند.

نفوذ ماهواره‌‌ها به دلیل عملکرد جناحی صداوسیماست
او گفت: آنها هر روز یک مسئله و مشکل را مطرح می‌کنند و به گونه‌ای عمل می‌کنند که گویی همه مشکلات متعلق به این دولت بوده است. تجربه نشان داده است اقدامات صداوسیما در افکار عمومی آثار معکوس دارد. مردم به خوبی متوجه هستند، اما باعث تعجب است که با این رفتار مردم را از رسانه‌ای که باید بی‌طرف و ملی باشد دور می‌اندازند؛ یکی از دلایل گسترده نفوذ ماهواره‌ها همین رفتار دست‌اندرکاران صداوسیماست.

سوءاستفاده از اظهارات سیف، غیراخلاقی بود
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب به سوءاستفاده برخی از اظهارات اخیر رئیس کل بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: آقای سیف این صحبت‌ها را در یک محفل بین‌المللی و خطاب به طرف‌های غربی گفته است تا آن‌ها بهتر فرآیند برجام را دنبال کنند و بیشتر به اجرای مراحل مختلف برجام تن بدهند، اما بهره‌برداری نادرست از این صحبت‌ها که از سوی مخالفان برجام صورت گرفت، غیراخلاقی است و بهانه‌ای جدید برای افراطیون ایجاد کرده است.

برجام‌ ۲ تلاش برای گشایش سیاست داخلی است
مبلغ در مورد دنبال کردن برجام‌های ۲ و ۳ گفت: این مسئله دو معنی می‌تواند داشته باشد یکی اینکه آمریکا می‌خواهد بیاید در کشور با مقاصد نامشروع فعالیت‌هایی داشته باشد که این مورد قبول هیچکس نیست اما در معنای دوم ما می‌خواهیم فضای گفت‌وگو، آشتی و تلطیف در سیاست داخلی بین جناح‌ها حاکم شود که این اعتقاد همه مسئولان کشور است. مخلوط کردن این‌ها و سوءاستفاده از این برداشت‌ها کاملا غیراخلاقی و غیرانسانی است. تندرو‌ها به خاطر اهداف غلط خود این برداشت‌های غیراخلاقی را مطرح می‌کنند در حالی که خودشان هم می‌دانند ورود به فضای همدلی و گشایش در سیاست داخلی یا برجام دو، امری ضروری است.

رفتار شورای نگهبان نسبت به منتخب سوم اصفهان، بدعت انتخاباتی بود
او درخصوص موضع شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان درخصوص معرفی آجودانی به عنوان جایگزین مینو خالقی در اصفهان گفت: موضع شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان در این خصوص این است که هیچ گونه تجویز قانونی برای عمل شورای نگهبان وجود ندارد و این اقدام یک امر جدید و بدعت انتخاباتی است که هیچ‌گاه سابقه نداشته است که بعد از انتخابات یک نفر رد صلاحیت شود.

نظر اصلاح‌طلبان نسبت به انتخابات اصفهان تغییر نکرده است
مبلغ خاطرنشان کرد: قانون هم صراحتا می‌گوید اگر بعد از انتخابات در مورد فردی اسناد جدیدی پیدا شد باید این موضوع به مجلس ارجاع داده شود. شورای نگهبان این اختیار را ندارد که بعد از انتخابات فردی را ردصلاحیت کند؛ مهم‌تر اینکه اگر به هر دلیل یک نفر در یک حوزه حذف می‌شود، جدا از درست یا غلط بودن این کار فردی که پس از آن یک چهارم آرا را داشته باشد، باید جایگزین وی شود، در غیر این‌صورت باید به مرحله دوم برود که در این خصوص هم طرح انتخابات میان‌دوره‌ای فقط دراین صورت ممکن است که کل آرای حوزه انتخابیه مورد نظر باطل اعلام شود، بنابراین این اقدام شورای نگهبان هم بدعت جدیدی است که شورای نگهبان باید در مورد آن پاسخگو باشد.
مرجع : ایلنا