به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۰۲ - ۲۲:۳۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۰۴/۳۰ ساعت ۰۹:۲۹
کد مطلب : ۱۱۱۸۹۶
ورامین یکی خاستگاه های هنرفرش بافی در کشور است

نقشه فرش ورامین ثبت جهانی شد

گروه فرهنگي: رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ورامین از ثبت جهانی نقشه فرش ورامین خبر دادو گفت: نقشه فرش دستباف این شهرستان در سازمان جهانی مالکیت فکری WIPO وابسته به سازمان ملل متحد به ثبت رسید.
نقشه فرش ورامین ثبت جهانی شد
حسن میرزایی  افزود: به استناد نامه مرکز ملی فرش ایران، فرش دستباف ورامین به عنوان برند و استاندارد جهانی مورد اطمینان در اصالت طرح، نقش و کیفیت برای متقاضیان و خریداران خارجی شناخته و ثبت جهانی شده است. وی گفت: ثبت جهانی فرش دستباف ورامین در قالب ثبت نشانه های جغرافیایی با معاهدات بین المللی در سازمان جهانی مالکیت فکری WIPO و با همت و پیگیری های اداره فرش سازمان صنعت، معدن وتجارت استان تهران و همراهی و همکاری مرکز ملی فرش ایران، اداره کل حمایت از مالکیت صنعتی کشور انجام گرفت.
میرزایی افزود: WIPO یکی از 16 آژانس تخصصی سازمان ملل است که برای تشویق خلق آثار خلاقانه در راستای حمایت از مالکیت معنوی در جهان فعالیت دارد و هم اکنون 184 کشور در آن عضو بوده و 24 معاهده بین المللی را مدیریت می کند.
وی تصریح کرد: ورامین یکی خاستگاه های هنرفرش بافی در کشور محسوب می شود که از سالیان دور توانسته علاقمندان بی شماری از سراسر جهان به خود جلب کند و برگزاری چندین نمایشگاه فرش که با همت اتحادیه های فرش دستباف و فرش و موکت و شرکت تعاونی فرش شهید بهشتی برگزار شده بااستقبال بسیار خوب علاقمندان به فرش دستباف همراه شده است.میرزایی گفت: از نقشه های اصیل فرش دستباف ورامین می توان به طرح های مینا خانی یاد کرد که هم اکنون به ثبت آثار ملی ایران نیز رسیده است.رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ورامین از طرح های شاه عباسی، پاشتری، طرح حوضی، طرح ظل السلطان جدید و قدیم ، طرح لچک ترنج و طرح قلم مشکی به عنوان دیگر طرح های مهم فرش ورامین یاد کرد.
میرزایی گفت: قالیبافی در منطقه ورامین پیشینه ای دیرینه دارد و دستبافته های فرش ورامین با قدمت زیادی شامل انواع قالی و گلیم به کشورهایی نظیر آمریکا ، فرانسه ، ایتالیا و آلمان صادر می شود.وی افزود: با همت هنرمندان شهرستان، سالانه بیش از یک هزار متر مربع فرش دستبافت در ورامین تولید می شود که در صورت توجه به آن می توان زمینه توسعه فعالیت و نیز صادرات آن را فراهم کرد.
مرجع : ايرنا