به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۱ - ۲۱:۳۵
 
۴
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۴/۲۹ ساعت ۱۵:۲۹
کد مطلب : ۱۳۸۶۲

حجاریان: روحانی کار دشواری در پيش دارد

گروه سياسي- رسانه‌ها: سعید حجاریان، فعال و نظریه‌پرداز سیاسی اصلاح‌طلب، اعتقاد دارد میزان ایستادگی حسن روحانی، رئیس‌جمهوری منتخب بر اهداف و برنامه‌های اعلامی خود به انسجام و توان پایگاه اجتماعی دولت آینده بستگی دارد.
حجاریان: روحانی کار دشواری در پيش دارد
به گزارش ایسنا به نقل از آسمان، حجاریان توضیح داد: اهمیت پایگاه اجتماعی را می‌توان با مثال خرمن بر باد دادن توصیف کرد. هنگامی که خرمن را بر باد می‌دهند، دانه‌های گندم که سنگین‌ترند، می‌مانند و دانه‌های پوک و کاه به باد می‌رود. یک دولت یا جنبش اجتماعی هم اگر نتواند پایگاه اجتماعی خود را جذب، حفظ و سازماندهی کند، در برابر فشار‌های بیرونی و نیرو‌های سیاسی و اجتماعی رقیب دچار بحران می‌شود.

وی از حسن روحانی به عنوان «شخصیتی نخبه‌گرا» یاد کرد و گفت: به دلیل همین نخبه‌گرایی است که او در حلقه اصلی یارانش، صرفا افراد محدودی دارد و تیم،‌کادر و حزب مشخصی ندارد. لذا باید با ابزار‌های تعاملی و کارت‌های دیگر خود بازی کند. البته روحانی «چانه‌زن» خوبی است اما مشکل او به این برمی‌گردد که ابزار‌های فشار از پایین را در اختیار ندارد.

حجاریان با بیان اینکه «خاتمی نسبت به روحانی پشتوانه حزبی و اجتماعی منسجم‌تری داشت و با همین پایگاه اجتماعی هم به حمایت از روحانی پرداخت»، تاکید کرد: روحانی باید بداند آرای او متعلق به هاشمی و خاتمی بوده است. بداند از کجا رای آورده، چه کسی برایش رای جمع کرده و کدام مردم و به چه دلیل و برای چه اهداف و برنامه‌هایی به او رای دادند. اگر او این مسائل را درک کند، به‌رغم همه فشار‌ها و فضا‌سازی‌ها پای شعار‌های خود خواهد ایستاد.

این فعال سیاسی شاخص جبهه اصلاحات با بیان اینکه «مهم‌ترین چالش‌های پیش‌ روی روحانی سیاسی است»، توضیح داد: او حتی اگر بخواهد صرفا مسائل اقتصادی همچون کاهش تورم و افزایش اشتغال را محقق کند، انجام این امر مقدمات سیاسی دارد. او باید به پیش‌نیاز‌های این امور توجه کند. مثلا آنطور که خود آقای روحانی گفته‌اند قرار است افرادی که بدون بلیت وارد اتوبوس دولت شده‌اند از آن پیاده شوند. این، امری ضروری و به معنی خارج کردن نیرو‌های اضافی و ناکار‌آمد از دستگاه دولت است که صرفا برای رانت‌ها و منافع خاص وارد آن شده‌اند. بدیهی است پیاده کردن این افراد از ماشین دولت، هزینه و تبعات سیاسی دارد و همچون دوره اصلاحات، چرخه بحران‌سازی مخالفان را فعال می‌کند و باعث دردسر خواهد شد.

وی درباره دلایل حملات و هشدار‌های پیاپی محافلی چون کیهان به روحانی و تلاش آنها برای دور نگاه داشتن رئیس‌جمهور منتخب از اصلاح‌طلبان گفت: این مطلب آتش تهیه برای اقدامات بعدی است. موضوع اصلی‌تر از کیهان، نوع برخورد نهاد‌هایی است که وارد عرصه اقتصاد شده‌اند و دولت آینده با آنها مواجه خواهد شد. ضمن آنکه تعریف روحانی از موقعیت دولت خود به عنوان «جریان اعتدال» آن را در جایگاهی قرار می‌دهد که از یک‌سو اصولگرایان و از سویی اصلاح‌طلبان می‌خواهند آن را به سمت خود بکشند. البته، عموم اصلاح‌طلبان و به‌ویژه احزاب و جریان‌هایی مانند مشارکت اعلام کرده‌اند سهمی از دولت آینده نمی‌خواهند و تنها خواستشان از روحانی پایبندی به پیشبرد شعار‌ها و و برنامه‌های اعلامی است.

حجاریان با تاکید بر اینکه «روحانی کار دشواری دارد»، اظهار کرد: برخورد با جریان‌های رانتی درون دولت و دیگر نهاد‌ها نیاز به تیم قوی، وزارت اطلاعات قوی و نیز همکاری جدی قوه‌ قضائیه و مجلس دارد.

۱۳۹۲/۰۴/۲۹ ۱۵:۳۹
"روحانی باید بداند آرای او متعلق به هاشمی و خاتمی بوده است"
این یه توهین به رئیس جمهور منتخب نیست؟ از دید حجاریان
یعنی خودش(روحانی) هیچ نبود! (93280)
۱۳۹۲/۰۴/۲۹ ۱۵:۴۳
دلیا اصلی رای آوردن روحانی مطالبه اقتصادی مردم و موج ایجاد شده توسط آقای هاشمی بوده که مردم فکر کردند هاشمی میتونه ارزانی بیاره
روزنامه جهوری اسلامی نزدیک به
آیت الله هاشمی رفسنجانی:
"سران جریان اصلاح‌طلب دولت روحانی را به منزله پلی برای عبور به قدرت می‌دانند"
جناب حجاریان رای اصلاح طلبان 7 درصد بود که به خاطر این موضوع عارف کنار کشید خاتمی چه تاثیری در پیروزی روحانی داشت؟ (93285)
صالح
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۴/۲۹ ۲۳:۴۳
7 درصد؟ اگه ارای اصلاح طلبان 7 درصد بوده پس چطور در انتخابات شورای شهر تهران اقایان اصولگرا عقب مانده اند؟ یعنی اصولگرایان 7 درصد رای هم نداشته اند؟ یا اینکه مشاکرت زیر 10 درصد بوده؟ بهتره بجای تکرار تخیلات روزنامه کیهان، کمی فکر کنید و بعد حرف بزنید... دوم خردادی ها مجموعه ای از مردم کشور ما را تشکیل می دهند که دارای طرز فکر مخصوص به خود بوده و مانند بقیه سلایق فکری، براحتی از اصول و مواضع خود بر نمی گردند. (93484)
مجید
۱۳۹۲/۰۴/۳۰ ۰۰:۲۶
به نظر شما چرا اصلاح طلبها نامزدشان را بیرون کشیدند؟ و حالا مجبورند چشم به دست آقای روحانی داشته باشند؟ چرا آقای عارف تا پایان ادامه نداد ؟ آقای خاتمی موجی را که در حمایت از معاون اول خود ایجاد کرده بود ادامه نداد؟ (93503)
۱۳۹۲/۰۴/۳۰ ۰۳:۲۸
چون اگه اصلاح طلب مي بود كارشكني ها خيلي بيشتر مي شد . (93533)
۱۳۹۲/۰۴/۳۰ ۰۰:۲۷
آمار شهر تهران قابل توسعه به تمام کشور نیست دوست من. (93504)
۱۳۹۲/۰۴/۳۰ ۰۰:۴۳
جواب صالح:
18 نفر از اعضای شواری شهر در لیست های مختلف اصولگرایان بودند و 13 نفر اصلاح طلب
در ضمن به نظر من انتخابات از منظر اکثریت مردم ایران یعنی انتخابات ریاست جمهوری و بعد از آن مجلس
پس شورا از درجه اهمیت پایینی برخورداره (93506)
۱۳۹۲/۰۴/۳۰ ۰۳:۲۱
خیلی جالبه . تمام نامزدهای رای آور اصطلاح طلب رو رد صلاحیت می کنند بعدش ... رو را برم! (93532)
۱۳۹۲/۰۴/۳۰ ۰۳:۱۷
معلومه کیهان زیاد میخونی (93531)
علی
۱۳۹۲/۰۴/۲۹ ۱۶:۱۷
باید تاکید کرد که نه تنها آنهایی که اتوبوسی آمدند باید اتوبوسی هم بروند، بلکه باید حواسمان باشد کسی هم خود را به جای مسافر اتوبوس جدبد جا نزند! یعنی از در جلو پیاده نشه و بره دوباره از در عقبی سوار شه!

همین ها بعد از مدتی ادعای مالکیت اتوبوس جدید را هم خواهند کرد!

لطفا مراقب کنارِ دستی های خود باشید و "بلیط" قبلی آنها را چک کنید. (93322)
مهربان توسی
۱۳۹۲/۰۴/۲۹ ۱۷:۵۷
موافقم اقا سعید (93379)
۱۳۹۲/۰۴/۲۹ ۱۸:۵۵
خداوند کمکش کند. (93403)
۱۳۹۲/۰۴/۲۹ ۱۹:۲۸
درود بر حجاریان باهاش موافقم. (93419)
یه جوون ایرونی
۱۳۹۲/۰۴/۲۹ ۲۲:۲۶
کاش میشد آقای حجاریان روزنامه منتشر میکردن. (93463)
۱۳۹۲/۰۴/۳۰ ۰۱:۳۳
سلام تحلیلهای حجاریان منطقی تره ولی به نظر من باید بزاریم آقای روحانی با همان شعار اعتدالش بتونه از این موانع عبور کنند چون اینگونه اظهار نظرها زمانی که اقتدارگرایان از قدرت پیاده نشدند میتنونه اونها را در مواجه با آقای روحانی و استفاده از ابزارهاشون جریتر کنه (93515)