گروه سیاسی- رسانهها: روزنامه شرق به نقل از کاظم جلالی (نماینده مجلس) نوشت: زمانی که آقای دکتر روحانی ریاستجمهوری را در سال ٩٢ تحویل میگرفت، معمولا رئیسجمهور سابق بعد از مراسم تنفیذ از بیت مقام معظم رهبری به ریاستجمهوری رفته و آنجا را تحویل میدهد. ظاهرا آنجا آقای احمدینژاد به آقای روحانی میگوید ما که رفتیم، ولی مراقب این دو برادر باش...! او ادامه داد: تا جایی که تحلیل ماست، در ذهن آقای روحانی هم این گفته بیتأثیر نبوده است؛ اگرچه ایشان بعدا متوجه شدند دکتر لاریجانی دنبال این است که به ایشان صادقانه در راستای اداره درست کشور و حل چالشها کمک کند. البته هیچ خانواده و فردی بدون نقص نیست. نقدکردن دستگاه قضا کار سختی نیست. شاید همه نقدهایی به دستگاه قضا داشته باشیم. یا مجلس را میتوان نقد کرد و حتما نقدهایی هم وجود دارد؛ اما قضاوت و برایند من از ١٠ سال حضور دکتر لاریجانی در مجلس، این است که خیلی خوب توانستند مجلس را اداره کنند و با حکمت کار میکنند. بهعنوان رئیس مرکز پژوهشها باید بگویم یکی از مشتریان پروپاقرص ما در خواندن گزارشها، آقای لاریجانیاند. نامهها و گزارشهای ما را خوب میخوانند و حاشیهنویسی میکنند. خیلی روی مسائل کلان کشور وقت میگذارند.
روزنامه وقایعاتفاقیه هم نوشت: پــرونده محمود احـمدینژاد هنوز در «وقت احتیاطی» است. در این میان اما انتقادهای بسیاری به این سکوت جریان اصولگرایی در برابر رفتارهای احمدینژاد وارد شده است. با محمد هاشمی رفسنجانی در این مورد به گفتوگو نشستیم.
نظر شما در خصوص پرونده احمدینژاد و برخورد قوه قضاییه چیست؟
نسبت به این پرونده اطلاعی ندارم و این را باید قوهقضاییه رسیدگی کند اما رفتار احمدینژاد این سوال را به وجود آورده است که آیا ایشان و دوستانشان اعتراف دارند که مجرم هستند و برای فرار از مجازات بست نشستهاند یا به نوعی اعتراض خودشان به نظام جمهوری اسلامی را نشان میدهند یا نظام را قبول ندارند که البته هر کدام باشد چندان مناسب نیست. در بعد شخصی کسی که بست مینشیند قبول دارد که مجرم است و در بعد دیگر حاکم یا هیاتحاکمه را قبول ندارد اما هر کدام را که در نظر بگیریم اثر مطلوبی در جامعه بر جای نمیگذارد.
از نظر سیاسی این اقدام را چطور میبینید؟ در شرایط کنونی کشور چه تحلیلی میتوان از رفتارهای احمدینژاد و اطرافیانش داشت؟
از منظر سیاسی در شرایط فعلی، نظام جمهوری اسلامی را اینگونه زیر سوال بردن درست نیست و این خواست دشمن است. شرایط فعلی چندان مناسب نیست و میبینیم که نظام ما با دشمنان گوناگون روبهرو است که علاقهمند هستند از جهات مختلف نظام را تضعیف کنند. لذا ایجاد دو دستگی، تفرقه یا این نوع رفتارها و بخشی از نظام (قوه قضاییه) را زیر سوال بردن از کسی که متعهد به نظام باشد ، سر نمیزند.
در روزهای کنونی این سوال مطرح است که آیا برخوردی که با احمدینژاد و دوستانشان شده است متناسب با رفتارشان است؟ تصور نمیکنید که در این مورد تبعیضی صورت گرفته است؟
در موارد مشابه اخیر، کسانی بودند که یک دهم این حرفها را نزدند، این نوع جرمها را نداشتند اما رفتاری که نظام حکومتی و قوه قضاییه داشته است به مراتب شدید بوده است.
فکر میکنید این ملایمت ناشی از چیست؟
نمیدانم، این را باید از قوه قضاییه پرسید. اطلاعی ندارم اما اگر مقایسه کنیم حرفها و رفتار ایشان را با دیگرانی که قوه قضاییه با احمدینژاد برخورد کرده است یا مجازات و زندانی شدهاند یا انواع دیگر مجازات اصلا قابل مقایسه نیست. حال چرا و به چه علت برخوردی با ایشان نمیشود، اطلاعی ندارم.