به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۰۹:۴۹
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۶/۱۱/۰۹ ساعت ۱۹:۰۴
کد مطلب : ۱۴۲۶۲۷
یك مدرس و محقق دینی:

نماز جمعه را به پایگاه حزبی و جناحی تبدیل کردیم

گروه سیاسی: یك مدرس و محقق دینی گفت: پرهیز از ورود به مسایل اختلافی و جناحی در نماز جمعه ضروری است زیرا ورود به این مسائل و موضع گیری به نفع یک طرف، رنجش خاطر گروهی از نمازگزاران را به دنبال داشته و موجب ترک نماز جمعه خواهد شد. امام جمعه به منزله پدر معنوی همه اقشار مردم با سلائق گوناگون است.
نماز جمعه را به پایگاه حزبی و جناحی تبدیل کردیم
حجت الاسلام و المسلمین سیدجواد ورعی درباره اینکه تا به امروز چه اندازه به نماز جمعه مطلوب انقلاب و امام نزدیک شده ایم، اظهار کرد: ما نه تنها به نماز جمعه مطلوب و مورد نظر امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی نزدیک نشدیم، بلکه روز به روز از آن فاصله گرفتیم. البته این مسئله علل و عوامل مختلفی دارد ولی به نظر من مهمترین عامل آن این است که این “پایگاه ملی و دینی” را به “پایگاه حزبی و جناحی” تبدیل کرده ایم. بارها گفته و نوشته ام که برخی از نهادها در جمهوری اسلامی، نهادهای ملی اند که به همه مردم با سلایق مختلف تعلق دارند. نماز جمعه هم از همین موارد است. باید نگاه ما به این پایگاه” نگاه ملی باشد که به همگان تعلق دارد. ستاد نماز جمعه، امام جمعه و همه کسانی که در اقامه این نماز دخیلند باید چنین نگاهی به نماز جمعه داشته باشند. بدون تغییر نگرش، نمی توان امیدی به بهبودی وضعیت نماز جمعه ها و حضور پرشور همه اقشار جامعه، مثل دهه اول انقلاب را داشت.

او درباره نقاط قوت و ضعف نماز جمعه های فعلی به ویژه در شهرهای بزرگ، گفت: نقاط قوت نماز جمعه مربوط به ماهیت این فریضه هفتگی و همگانی مربوط می شود. هدفی که شارع مقدس از تشریع این فریضه عبادی و سیاسی داشته، نقطه قوت آن است. اجتماع هفتگی، دیدار مومنان با یکدیگر در فضایی معنوی، آشنایی عموم مردم به ویژه جوانان و نوجوانان با معارف عقیدتی، اخلاقی و فقهی، و مسایل روز سیاسی، و وحدت و یکپارچگی مردم همگی از دستاوردهای برگزاری نماز جمعه است که البته با وضعیت کنونی کمتر تامین می شود. ورعی برای دستیابی به برکات این فریضه رعایت چند اصل اساسی را ضروری دانست و تصریح کرد: اول، ائمه جمعه باید شخصیت های فراجناحی و موجه نزد همه اقشار مردم در شهرها و شهرستانها باشند. افرادی که نماد یک جناح و دسته سیاسی اند، تنها علاقمندان همان جناح سیاسی را جذب خواهند کرد.

دوم، شخصیت های اخلاقی و معنوی، و در عین حال آگاه به مسایل سیاسی و اهل تحلیل باشند، نه اینکه مطالبی را برای آنان به صورت سراسری ارسال کنند و آنها هم روخوانی کنند. شخصیتی که رفتار و کردارش، سلوکش، سخن گفتن و سکوتش آموزنده باشد حتی اگر با زبان به اخلاق و معنویت دعوت نکند. سوم، مطالبی که ارائه می دهند، هم از نظر سطح علمی و هم از نظر نوع مطلب برای همگان قابل استفاده باشد. امروز سطح آگاهی های عمومی، سیاسی و دینی افزایش پیدا کرده، ایراد خطبه با تکیه بر آموخته های قدیمی و بدون مطالعه جاذبه ندارد. چهارم، پرهیز از ورود به مسایل اختلافی و جناحی. زیرا ورود به این مسائل و موضع گیری به نفع یک طرف، رنجش خاطر گروهی از نمازگزاران را به دنبال داشته و موجب ترک نماز جمعه خواهد شد. امام جمعه به منزله پدر معنوی همه اقشار مردم با سلائق گوناگون است. مثل پدر خانواده که همه فرزندان را با رفتار خویش و بدون تبعیض اداره می کند.

۱۳۹۶/۱۱/۰۹ ۲۰:۵۴
بهترین رییس جمهور کسی هست که چتر و پرچمش همه گروههای اجتماعی را در بر بگیرد ... به خصوص در این شکاف‌ها عمیق ایجاد شده توسط اشتباهات خودمان و استکبار... (357881)
۱۳۹۶/۱۱/۰۹ ۲۱:۰۵
اصلاحات در اصلاحات یا انقلاب در اصلاحات برای ۹۸ و ۱۴۰۰ باید شکل بگیرد..

انقلاب در اصلاحات یعنی در سال ۹۷ مثلا عده ای از شورای هماهنگی اصلاحات و اعضا دولت یا مجلس به مخالفت از نحوه عملکرد دولت یا بقیه مسئولان ( نه حرکت‌های ساختار شکنانه مجلسی ششمی ! ) با احترام و دلسوزی استعفا دهند و بیانیه ای را برای گشودن فصلی نو در اصلاحات در چارچوب انقلاب و نظام و امام و رهبری و شورای نگهبان اعلام کنند

نو اصلاح طلبی باید مردمی.. فراگیر.. نخبگانی ... ملی.. اسلامی.. باشد (357882)
۱۳۹۶/۱۱/۰۹ ۲۱:۰۶
دولت و مجلس با این فرمونی که میرن مجلس و دولت بعدی پیروزش دکتر قالیباف یا جلیلی و دکتر رییسی هست (357883)
غلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶/۱۱/۱۰ ۰۰:۱۵
یک ضرب المثل در میان اهالی محترم کرد وجود دارد که میگویند > اش انقدر شور بود که خان هم فهمید . این اقا تازه فهمیده ما نزدیک چهل سال است به نماز جمعه میرویم وتنها چیزی که اموختیم نفوذ احزاب بر امام جمعه ها وانها زبان گویای این احزاب اند فرقی نمی کند چپ یا راست اصولگرا ویا اصلاح طلب . اما بیشتر اصولگراها ویا به قولی راستها بر نماز جمعه ها حاکم بودند و هستند .به همین خاطر نماز جمعه صرفا برای گذران وقت ودیدین دوستان قدیمی و صحبت از خاطره ها و درد دلها ست (357888)
۱۳۹۶/۱۱/۱۰ ۰۱:۵۷
اصولگرایان صداوسیمایی چون بیشتر با هنرمندان و فضلا و علما در ارتباط هستند عقایدشان کمی روشنتر از سایر هم تیمی و هم جناحی ها هست نمونش آقایان لاریجانی و ضرغامی و... (357890)
۱۳۹۶/۱۱/۱۰ ۰۴:۳۷
روحانی نتوانست وزن سیاسی هاشمی داخل حاکمیت را برای تکنوکرات ها بدست آورد .. او نه رییس مجمع هست و نه امام جمعه تهران...

خاتمی باز هاشمی را تا پایان کار داشت

او هم پایان ریاستش احمدی نژاد دیگری میشود مگر با آقایان علی لاریجانی و آیت الله آملی لاریجانی همیار باشد (357891)
۱۳۹۶/۱۱/۱۰ ۰۴:۴۲
بودجه ۹۷ می‌توانست خلع برنامه ای دولت در ۴ سال گذشته رو پر کنه که با رد کلیاتش به مشکل میخوریم (357892)
مهربان توسی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶/۱۱/۱۰ ۰۷:۳۲
متاسفانه همینطوره و تریبون سیاسی نمازجمعه در اختیار اصولگرایان است
اما
پارلمان اصلاحات یا شورای عالی اصلاحات و...فقط شفافیت و صداقت و ملاک تخصص و تعهد به جمهوری اسلامی و خواسته های مردم و با مدیریت سید خندان و محبوب اصلاحات انشاا... (357893)