گروه سياسي: يك استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: برخی از افراطیونی که علیه گفتوگوی تلفنی آقای روحانی با اوباما موضع گیری میکنند همانند گرگانی هستند که همیشه آرزوی هوای مه آلود را دارند و منفعت خود را در این میبینند که همچنان تحریمها ادامه یابد تا منافع خودشان همیشه حفظ شود.
دکتر بهرام امیر احمدیان در گفتوگو با ایلنا گفت: مکالمه تلفنی دکتر روحانی با آقای اوباما یک تعارف سیاسی بود و رییس جمهور آمریکا به رسم میهمان نوازی در راه رفتن به فرودگاه با موبایل نماینده ایشان تماس گرفتند و آقای روحانی نیز به اوباما پاسخ داد و این تماس تلفنی نشان از تاثیر گذار بودن شخصیت روحانی در عرصه سیاست بین الملل دارد. پیش از سفر دکتر روحانی به آمریکا مقام معظم رهبری در سخنرانی خود گفت ما برای مذاکره و رابطه با کشورهای دنیا مشکلی نداریم و این سخنان رهبر انقلاب به نحوی چراغ سبزی بود برای آقای روحانی که ایشان نیز با همین راهبرد در این سفر حداکثر استفاده را از فرصت انجام داد و با بسیاری از مقامات کشورهای مختلف دیدار و گفتگو کرد و با صحبت تلفنی نیز که با باراک اوباما داشت مقدمات را برای بهبود رابطه با آمریکا فراهم کرد.
وي افزود: در سیره پیامبر اسلام نیز گفتگو و حتی نرمش با دشمنان بسیار دیده میشود و با مراجعه با آن میتوان فهمید که برای حل و بررسی مشکلات در بسیاری از موارد باید مذاکره کرد تا بتوان به نتیجه رسید و نمیتوان در قرن بیست و یکم به اصطلاح دیواری دور خود بکشیم و به انزوا و گوشه گیری خود ببالیم.
این تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به اینکه وقتی رییس جمهور پیشین و فعلی آمریکا به نامههای احمدینژاد پاسخ نمیداد كسی صدایش در نمیامد، گفت: شخصیت سیاسی روحانی با احمدینژاد بسیار متفاوت است. روحانی یک رجل سیاسی به همان معنا و تعریفی که در قانون اساسی آمده است میباشد و این در حالی بود که احمدینژاد را نمیشد رجل سیاسی نامید.
امیر احمدیان اذعان داشت: افراطیونی که علیه صحبتهای آقای روحانی با اوباما موضع گیری میکنند را میشود در دو گروه قرار داد برخی از اینان همانند گرگانی هستند که همیشه آرزوی هوای مه آلود دارند و منفعت خود را در این میبینند که همچنان تحریمها ادامه یابد تا منافع خودشان همیشه حفظ شود و بخشی دیگر نیز کسانی هستند که این اقدام آقای روحانی را در تقابل با باورها و ارزشهای خود میبینند که میشود گفت آنها ساده لوح هستند.