به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۵:۱۰
 
۳
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۷/۱۵ ساعت ۱۳:۳۱
کد مطلب : ۱۷۶۹۲
پس از انواع و اقسام اجناس چيني؛

هروئین چینی هم از راه رسيد!

گروه حوادث:‌ قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: شرایط به گونه‌ای پیش می‌رود که در آینده هروئین در کشور چین تولید شود، همان طور که لابراتوارهای تبدیل تریاک به هروئین در مرزهای مشترک ایران با ترکیه و عراق ایجاد شده‌اند.
هروئین چینی هم از راه رسيد!
طه طاهری در دیدار با معاون دائم دبیرکل کمیسیون ملی مبارزه با مواد مخدر چین، با اشاره به مجاورت دو کشور ایران و چین در کنار بزرگترین منبع تولید مواد مخدر جهان یعنی افغانستان گفت: ایران و چین طی سالیان گذشته، رنج بسیاری را در خصوص تجارت غیرقانونی مواد مخدر و تهدیدات ناشی از آن متحمل شده‌اند.وی افزود: دو کشور برای کاهش آسیب و خسارت‌های وارد شده، باید همان طور که در سایر زمینه‌ها فعالیت‌های مشترک دارند در امر مبارزه با مواد مخدر نیز به راهکار مناسبی رسیده و آن را در قالب یادداشت تفاهم ‌همکاری، اجرایی کنند و به نتیجه مطلوبی برسند.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: نگاهی به 10 سال گذشته نشان می‌دهد که وضعیت تغییر الگوی مصرف از مواد مخدر سنتی به محرک‌ها در هر ۲ کشور شتاب بیشتری پیدا کرده و این در حالی است که تلاش‌های فراوانی از سوی دو کشور برای کم کردن حجم این تهدید چه در بخش تعداد معتادان و چه در بخش تجارت غیرقانونی، تزانزیت و شبکه‌های قاچاق انجام شده است.

طاهری با اظهار نگرانی از وضعیت مواد مخدر صنعتی روانگردان در هر دو کشور گفت: شرایط به گونه‌ای می‌رود که در آینده، هروئین در داخل کشور چین تولید شود، همان طور که طبق گزارشهای موجود، لابراتوارهای تبدیل تریاک به هروئین در مرزهای مشترک ایران با ترکیه و عراق ایجاد شده‌اند.وی در ادامه به مسئله مواد پیش‌ساز تولید هروئین اشاره کرد و افزود: افغانستان صنایع و کارخانجات بزرگ و مدرنی ندارد چه برسد به کارخانجات تولید مواد پیش‌ساز که با این وجود، یک جریان انحرافی در حال شکل‌گیری است؛ چرا که طبق گزارشها به دست آمده طی یک سال گذشته، محموله‌هایی حاوی مواد پیش‌سازی که به افغانستان وارد شده‌اند که همگی تولید چین بوده‌اند.

وی ادامه داد: برای گسترش همکاری‌های دو جانبه باید یادداشت تفاهم همکاری در خصوص تبادل اطلاعات در بخش‌های مبارزه با قاچاق مواد مخدر در افغانستان و کاهش آسیب همچون درمان معتادان، روش‌ها و پروتکل‌های درمانی و چگونگی رفتار با جمعیت سالم جامعه، انجام کار مشترک عملیاتی و اطلاعاتی به‌منظور کنترل دلیوری (ردیابی شبکه‌های قاچاق با هدف شناسایی آنها) توسعه همکاری مشترک در صحنه بین‌المللی و همکاری اطلاعاتی و عملیاتی بر روی قاچاقچیان ایرانی در چین تهیه و به امضاء طرفین برسد.وی ادامه داد: دو کشور چین و ایران در دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) و هیئت بین‌المللی کنترل موادمخدر سازمان ملل (‏INCB‏)‏ مواضع مشترکی دارند که باید در برخی موضع‌گیری‌های سازمان‌ ملل و دفاتر آن، کنار یکدیگر قرار بگیرند.

طاهری تصریح کرد: به طور مثال دو کشور نباید اجازه دهند که مصرف مواد مخدر و کشت آن قانونی شود، همچنین بعضی اروپایی‌ها به دنبال آن هستند که مواد مخدر به ابزار سیاسی تبدیل شود و سران بزرگ مواد مخدر مجازات نشوند، در این امر ما نباید اجازه دهیم که مجازات بازدارنده سران مواد مخدر به ابزار ضد حقوق بشری تبدیل شود.وی بر برقراری رابطه ایران و چین در مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد و گفت: اگر مسئولان مربوطه ایران و چین در بحث مواد مخدر ارتباط مستقیم و بدون واسطه برقرار کنند، همه مسائل مشترک دو کشور در این حوزه حل و فصل خواهد شد، همان طور که ایران با انجام تبادل اطلاعات با ۳ کشور مالزی، تایلند و اندونزی توانست تقریباً ترانزیت مواد مخدر صنعتی را از طریق پروازها به صفر برساند.

وی در ادامه با تأکید بر ارتباط مستقیم مسئولان مبارزه با مواد مخدر دو کشور در حوزه عملیاتی بیان داشت: اگر لازم باشد افسران ویژه مواد مخدر ایران و چین در دو کشور مستقر خواهند شد تا به صورت روزانه با یکدیگر و همچنین مسئولان نظامی و قضایی در ارتباط باشند، ایران نیز به زودی هیئتی متشکل از پلیس، قوه قضاییه و کارشناسان تبادل اطلاعات به چین می‌فرستد تا در حوزه عملیاتی همکاری خود را آغاز کند.طاهری افزود: ایران آماده هر گونه همکاری متقابل در مبارزه با مواد مخدر با کشور چین است و امیدواریم ظرف یک ماه آینده یادداشت تفاهم همکاری در بحث مبارزه با مواد مخدر به امضاء طرفین برسد.
مرجع : روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر

فرداد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۷/۱۵ ۱۳:۵۴
من به اکثر کشورهای همسایه خودمان مثل عراق و ترکیه و اذربایجان سفر کرده ام در هیچکدام از ان کشورها نه معتاد دیدم نه مواد و تحقیق که کردم دیدم در انجا حکومتهایشان بر عکس ما عزم جدی برای مبارزه با مواد مخدر دارند من یقین دارم اگر حکومت اراده واقعی داشته باشد میتواند به مقدار زیادی جلوی ورود و توزیع مواد مخدر را بگیرد (142954)
۱۳۹۲/۰۷/۱۵ ۱۶:۰۱
داخل تور توریستی که نمیبرن مناطق فقیر و معتادا رو نشونتون بدن .وگرنه معتاد و مواد همه جای دنیا هست.اصلا میدونی سالانه چند تا پاسدار مرزی و مامور مواد مخدر توی این راه شهید میشن؟قبول دارم که باید قاچاق نباشه ولی مرغ همسایه همیشه غهز نیست.کاش با کشورای دیگه ای مقایسه کرده بودید. (143095)
فرداد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۷/۱۵ ۱۸:۵۸
تو تور توریستی چیه! من 6 ماه تو ترکیه بودم 2ماه تو عراق بودم 1 ماه تو اذربایجان اکثر شهراشون رو هم گشتم و هر جور جایی هم بگی رفتم از کافه بگیر تا کنار دریا از خود اوناجایی ها که معتادی ندیدم فقط هر کی رو هم دیدم دنبال مواد هستش اونا هم ایرانی بودن و میگفتن پیدا نمیشه جالب اینه که فاصله کشور ما با اونا فقط یک سیم خارداره ولی اینور وفور نعمت اونور قحطی مواد . . . . (143213)
داود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۷/۱۵ ۱۴:۰۲
آیا هیچ کس در فکر این هست که میزان دسترسی به مواد مخدر خیلی راحت هست (142960)
afsaneh
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۷/۱۵ ۱۴:۳۲
اگر هروئينشونم مثل داروهاشون باشه نگران نباشيد اتفاقي نمي افته (142982)
پزشکپور
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۷/۱۵ ۲۱:۳۵
مبارکه همین کم داشتیم (143341)
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۷/۱۵ ۲۱:۳۶
اقا با دلار می فروشند یا با ریال بی ارزش (143343)