محمود صادقی در خصوص مشاجرات صورت گرفته پیرامون پرونده نجفی شهردار سابق تهران، اظهار داشت: بحثی که شاید بتوان نام مشاجره را نیز برآن گذاشت، اکنون بین آقایان کرباسچی و میردامادی پیرامون پرونده نجفی صورت گرفته که بیمورد است. ابعاد قضائی پرونده آقای نجفی هنوز روشن نیست و ابهامات زیادی دارد، دوستان بهتر است به جای مشاجره، سکوت کنند تا در فضایی آرام به این پرونده رسیدگی شود. باید روشن شود که آیا این پرونده صرفا بُعد خانوادگی و شخصی دارد یا ابعاد دیگری را نیز میتوان برای آن متصور بود؟. تصور میکنم بیان چنین مباحثی در عرصه عمومی با این زوایایی که مطرح شده، آسیب فراوانی به اعتماد عمومی میزند. صادقی ادامه داد: آقای کرباسچی میگوید ما از موانع شهردار شدن آقای نجفی اطلاع داشتیم و به همین دلیل مخالف شهردار شدن نجفی بودیم، اما دیگر دوستان میگویند به هیچ وجه چنین موضوعی از سوی آقای کرباسچی مطرح نشده است. آقای کرباسچی اشارهای به اطلاع نمایندگان مجلس از مشکلات آقای نجفی برای تصدی مقام شهرداری تهران داشته است، که من از بعضی نمایندگانی که پیگیر این موضوع بودند، سوال کردم و آنها نیز کاملا اظهار بیاطلاعی کردند.
منافع نهادهای خاص با شهردار شدن نجفی به خطر افتاد
وی افزود: مخالفتهایی که با شهردار شدن نجفی میشد که عمدتا از سوی نهادهای خاص بود که منافعشان با حضور نجفی در شهرداری تهران ممکن بود مورد مخاطره قرار گیرد اما اینکه نجفی برای شهردارشدن واقعا مسالهای داشته یا نه، کسی اطلاعی نداشته است.
کرباسچی اطلاعاتی که در ذهن نگهداشته را ابراز نکرده و اکنون نمیتواند دیگران را مذمت کند
صادقی اظهارداشت: احتمالا آقای کرباسچی در ذهن خود مسائلی را داشتهاند اما وقتی ابراز نکردهاند، نمیتوانند بر اساس این عدم اطلاع، اشخاص را مذمت کنند. اگر نجفی برای شهردار شدن مشکلی داشته، کرباسچی باید همان زمان ابراز میکرد. احتمال اینکه فشارهایی برای مخالفت با شهردار شدن نجفی وجود داشته باشد، را همه میدانستند اما چون این فشارها غیرقانونی بود و شورای شهر اختیار داشت، نجفی به عنوان شهردار انتخاب شد و اگر اعضای شورای شهر از موانع شهردار شدن نجفی مطلع بودند، به این شکل تصمیم نمیگرفتند.
چرا کارگزارانیهای شورای شهر و محسن هاشمی نیز به نجفی رای مثبت دادهاند؟
وی افزود: نکته قابل ذکر این است که نجفی در بین گزینههای شهرداری، ۲۱ رای را کسب کرده است و حتی مهندس محسن هاشمی نیز به نجفی رای داده است. از آنجایی که محسن هاشمی نزدیک ترین فرد به کرباسچی بوده است، رای هاشمی به نجفی نشان میدهد کارگزارانیها نیز به شهردار شدن نجفی رای دادهاند. صادقی ادامه داد: اگر اطلاعاتی در خصوص مشکلات نجفی برای شهردار شدن وجود داشت، کارگزارانیهای شورای شهر باید مخالف میکردند و نجفی رای نمیدادند، به همین جهت میتوان گفت اظهارات آقای کرباسچی به جا نیست. باید منتظر بمانیم تا نتیجه بررسی حقوقی مشخص شود، بعد ببینیم چه کاری میشود انجام داد؟ وی افزود: اگر نجفی مرتکب جرمی شده، باید از نظر حقوقی به سزای عمل خود برسد و فرقی ندارد که ایشان اصلاح طلب است یا خیر؟ برابری عمومی در مقابل قانون همینجا مشخص میشود.
پرونده نجفی در دادسرا شتابزده بررسی شد
صادقی اظهار داشت: اگر نجفی مجرم نبوده است نیز باید در یک فضای کاملا حقوقی بررسی شود، شواهدی را نیز برخی وکلا مطرح کردند و من نیز موضوعی را ذکر کردم اما صرفا احتمال بود و قضاوتی نکردم، انتظار می رود این فرصت داده شود تا وکلا پرونده را مطالعه کنند. عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی گفت: با بعضی از مسئولان قضائی تماس گرفتم و عنوان کردم که دادسرا در بررسی پرونده نجفی و صدور کیفرخواست، شتابزده عمل کرده است و امیدواریم در مرحله دادگاه، با قاضی خوبی که انتخاب شده، به دلیل نواقص احتمالی، پرونده نجفی توسط قاضی دادگاه به دادسرا بازگردانده شود.