گروه علمی: محققان دانشگاه "مکمستر" کانادا به سرپرستی یک محقق ایرانی موفق به تولید یک هیدروژل شدند که از ویروسها ساخته شده است.
باکتریوفاژها" بیشترین تعداد ارگانیسمهای موجود روی زمین را دربرمیگیرند. باکتریوفاژها، ویروسهایی هستند که به باکتریها حمله میکنند و آنها را از بین میبرند. این ویروسها برای باکتریها اختصاصی هستند و نمیتوانند به یوکاریوتها حمله کنند.در همین راستا محققان دانشگاه "مکمستر" کانادا به سرپرستی "زینب حسینی دوست" محقق ایرانی این دانشگاه میزان کافی از این ارگانیسمها را رشد دادهاند تا یک هیدروژل بسازند که خود را التیام میبخشد.این هیدروژل میتواند کاربردهای مهمی در پزشکی و در زمینههای دیگر داشته باشد."زینب حسینیدوست" مهندس شیمی دانشگاه "مکمستر" که سرپرستی این پروژه را بر عهده داشته، باکتریوفاژها را در آزمایشگاه رشد داده و آنها را از محیط کشت استخراج کرده و سپس به بستهبندی آنها در یک فضای محدود پرداخت.
این امر باعث شد که فاژها به طور خودکار به کریستالهای مایع تبدیل شوند. کریستالی که یک افزودنی شیمیایی به آن اضافه شده بود.نتیجه آزمایش، تولید یک هیدروژل شبیه به ژلاتین شد که در زمان بریده شدن خودش را ترمیم میکند.
تنها یک میلیلیتر از این ماده حاوی حدود ۳۰۰ تریلیون فاژ بود.با اصلاح "دیانای"(DNA) این موجودات، ویروسها قادر شدند که انواع مختلفی از باکتریها را مورد حمله قرار دهند. یکی از مهمترین کاربردهای این ژل استفاده از آن در زمینه داروها است که میتوان مانند یک پوشش چسب زخم از آن استفاده کرد.ممکن است این فاژها برای حمله به سلولهای سرطانی هم ساخته شوند.نتایج این پژوهش در مجله "Chemistry of Materials" انتشار یافت.