به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۰۹:۵۲
 
۷
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۸/۰۵ ساعت ۲۱:۲۹
کد مطلب : ۱۹۱۰۵

بهترین حکم برای مردی که دوباره زنده شد؟

گروه جامعه:​ نیازی به اجرای مجدد این حکم نیست، بلکه باید اقدامات احتیاطی را در خصوص این متهم به عمل آورد تا مجددا مرتکب جرم نشود.
بهترین حکم برای مردی که دوباره زنده شد؟
به گزارش ایگاه اطلاع رسانی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری، یک حقوقدان با بیان اینکه حکم اعدام در مورد قاچاقچی مواد مخدر در بجنورد اجرا شده است، گفت: نیازی به اجرای مجدد این حکم نیست، بلکه باید اقدامات احتیاطی را در خصوص این متهم به عمل آورد تا مجددا مرتکب جرم نشود.

فردی که پس از اجرای حکم زنده مانده دیگر جرمی ندارد که عفو یا اعدام شود
محمد هاشمی گفت: حکم اعدام در خصوص محکوم به اعدام در بجنورد اجرا شده و بر اساس گزارش پزشکی قانونی متهم پس از اجرای حکم به سردخانه منتقل و بعد از آن زنده شده است؛ بنابراین آنچه اتفاق افتاده یک امر کاملا تصادفی بوده است و نیازی به اجرای مجدد حکم اعدام نیست.وی با تاکید بر این که اجرای حکم اعدام در مورد این متهم عادلانه نیست، افزود: برای چنین متهمی که حکم اعدامش صادر و اجرا شده است، اتهامی باقی نمی‌ماند که پس از زنده شدن متهم، مجددا حکم اعدام قابل اجرا باشد.این استاد دانشگاه با تاکید بر این که طبق اصل ۳۶ قانون اساسی، حکم به مجازات و اجرای آن باید تنها از طریق دادگاه صالح و به موجب قانون باشد، گفت: اتهام قاچاقچی مواد مخدر در بجنورد در دادگاه صالح مورد رسیدگی قرار گرفته و این متهم محاکمه و حکم وی اجرا شده است.هاشمی اظهار کرد: از نظر حقوقی و انسانی معتقد به اجرای مجدد حکم اعدام در مورد این متهم نیستم و از آنجا که وی وضعیت اسفناکی دارد؛ باید اقدامات احتیاطی در مورد این متهم به عمل بیاید تا این متهم مجددا مرتکب جرم نشود.این حقوقدان در پاسخ به این سوال که آیا مقامات قضایی می توانند خواستار عدم اجرای مجدد حکم اعدام قاچاقچی بجنوردی شوند؟ گفت: طبق اصل ۱۱۰ قانون اساسی، عفو یا تخفیف‏ مجازات‏ محکومین‏ در حدود موازین‏ اسلامی بر اساس دستور مقام معظم رهبری انجام می شود اما به دلیل این که در مورد این متهم، حکم اعدام اجرا شده است دیگر جرمی باقی نمی‌ماند و نیازی به عفو وی نیست.

زنده ماندن محکوم به معنای اجرا نشدن حکم اعدام است
یک استاد حقوق جزا با اشاره به زنده ماندن یک قاچاقچی مواد مخدر، گفت: زمانی که حکم اعدام صادر می‌شود باید به مرحله اجرا گذاشته شود و اگر محکوم به اعدامی همچنان زنده باشد یعنی حکم اجرا نشده است.ایرج گلدوزیان، گفت: از آنجا که قاچاقچی محکوم به اعدام در بجنورد، پس از اجرای حکم اعدام دوباره زنده شده است، مقامات قضایی می توانند در این زمینه تصمیم بگیرند و خواستار عفو وی شوند.وی اظهار کرد: طبق اصل حاکمیت قانون، زمانی که حکم اعدام صادر می شود باید به مرحله اجرا گذاشته شود و اگر محکوم به اعدامی همچنان زنده باشد یعنی حکم اجرا نشده است.این حقوقدان گفت: در جرایم عمومی مستوجب مجازات اعدام، امکان پیشنهاد عفو متهمان از سوی مقامات قضایی وجود دارد.

میرمحمد صادقی: دلیلی وجود ندارد که اجرای مجدد حکم اعدام منتفی شود
یک حقوقدان گفت: حکم اعدام در مورد قاچاقچی مواد مخدر در بجنورد مجددا باید اجرا شود؛ زیرا این فرد محکوم به مجازات اعدام شده ولی به دلیل استفاده از شیوه نادرست در اعمال این مجازات، حکم وی اجرا نشده است.حسین میرمحمد صادقی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در قانون مجازات اسلامی سال ۱۳۹۲ تصریح شده که اگر قصاص نفس اجرا و تصور شد که متهم مرده است ولی پس از آن مشخص شد که وی نمرده است حق اجرای دوباره قصاص برای اولیای دم وجود دارد و آنها مجددا می‌توانند درخواست اجرای مجازات قصاص را کنند.وی افزود: اجرای مجدد حکم اعدام قاچاقچی بجنوردی نیز بر اساس همین موضوع است و از آنجا که مجازات این متهم اعدام بوده و بنا به دلایلی اجرا نشده، باید مجددا اجرا شود و ملاک ما همان مبنایی است که در مورد قصاص در قانون مجازات اسلامی آمده است؛ البته ناگفته نماند آنچه که در قانون مجازات اسلامی در مورد بحث قصاص آمده، بر اساس فقه است.این استاد دانشگاه با طرح این سوال که چرا در اجرای مجازات‌هایی مانند اعدام و قصاص به شیوه‌های سنتی عمل می‌کنیم که چنین مشکلات و مسایلی (مانند زنده شدن محکومان پس از اعدام) به وجود آید؟، خاطرنشان کرد: در احکام دینی آمده که قصاص باید به سهل‌ترین شیوه انجام شود و از شیوه‌هایی که اذیت و آزار مجرم را در بر دارد خودداری شود. امروزه اجرای حکم مجازات‌های قصاص و اعدام با چوبه دار یکی از شیوه‌هایی است که می‌تواند آزار و اذیت زیادی برای محکومان به وجود آورد، البته این موضوع نیز به نوع اجرای مجازات بستگی دارد.

این حقوقدان افزود: با توجه به موازین فقهی ما می‌توانیم و باید از شیوه‌هایی که جزو سهل‌ترین شیوه‌ها برای اجرای مجازات‌هاست استفاده کنیم. زمانی در دنیا بحث صندلی الکتریکی مطرح بود و امروز حتی به جای آن بحث تزریق سم مطرح شده و مسلما این گونه ابزارها سلب حیات می‌کنند و این گونه تبعات را به دنبال ندارند.میرمحمد صادقی با اشاره به اینکه قاچاقچی مواد مخدر در بجنورد محکوم به سلب حیات شده و سلب حیات به هر دلیلی اتفاق نیفتاده است، تاکید کرد: دلیلی وجود ندارد که اجرای مجدد حکم اعدام منتفی شود.وی افزود: مهم این است که در شیوه اجرای این گونه مجازات‌ها تجدیدنظر کنیم و از شیوه‌هایی استفاده کنیم که محکوم دوباره درد و رنج چوبه دار را تحمل نکند.

این استاد دانشگاه درباره اینکه آیا طبق قاعده درء که «هرگونه شبهه‌ای اعم از موضوعیه یا مصداقیه در رابطه با حدود و تعزیرات منجر به برداشته‌ شدن حکم حد یا تعزیر می‌شود و قاضی حق اجرای مجازات را ندارد»، اعدام مجدد قاچاقچی بجنوردی نباید اجرا شود؟ گفت: در مورد این موضوع هیچ شبهه‌ای وجود ندارد که از مصادیق اعمال قاعده درء باشد. به هر حال فردی محکوم به اعدام شده و به هر دلیلی سلب حیات صورت نگرفته است و شبهه‌ای وجود ندارد که مجازات اجرا نشود.میرمحمد صادقی افزود: اعمال قاعده «احتیاط در نزول دما و فروج» در مورد این متهم وجود ندارد؛ زیرا زمانی که شبهه وجود داشته باشد باید احتیاط کرد ولی ما در مورد این موضوع شبهه‌ای نداریم.وی با طرح این سوال که آیا اساسا اعدام به عنوان مجازات تعزیری قابل اعمال است؟، گفت: پاسخ به این سوال منفی است و اعدام به عنوان مجازات تعزیری قابل اعمال نیست بلکه اعدام فقط به عنوان حد قابل اعمال است؛ بنابراین اگر جرایمی مانند مواد مخدر و … را به عنوان افساد فی‌الارض تلقی کنیم می‌توانیم مجازات اعدام را اجرا کنیم؛ زیرا قانونگذار افساد فی‌الارض را حد دانسته است.میرمحمد صادقی گفت: این موضوع همانند همان چیزی است که در قانون مجازات اسلامی در مورد قصاص آمده است. همانگونه که اگر در زمان اجرای حکم قصاص نفس طناب دار به هر نحوی پاره شد مجددا باید قصاص اجرا شود در مورد اجرای حکم اعدام نیز باید بر اساس همین مبنا عمل کرد و اعدام دوباره اجرا شود.

1001
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۵ ۲۱:۵۲
عاجزانه تقاضا دارم مسئولین مربوطه حکم اعدام فرد ایرانی رو دوباره اجرا نکنند.
اون فرد روزه عرفه اعدام شد،
خدا میدونه تو اون روز عزیز چی بین اون و خدایش رد و بدل شده که...
مطمئنم اون فرد در صورت بخشش متحول میشه و به سمت معنویات کشیده میشه (156087)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۰۰:۵۶
آخه جناب صادقی شما که نمی تونید یه اعدام رو هم درست اجرا کنید تقصیر اون بیچاره چیه؟!؟ (156198)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۰۷:۵۵
یاد اون قاچاقچی روس میفتم که با سلام و صلوات فرستادنش بره خونه. که مساوی تر از منی انگار پیش چشم بسته ی قانون!!! (156241)
afsaneh
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۵ ۲۱:۵۷
اینها همه نشونه ومعجزه است که خدا میخواد به بنده هاش یاداوری کنه قدرت و خواست من از هر قدرت وخواستی بالاتره !!!مسئولین گرامی اینقدر دو دستی به منسب،مال و منال دنیا نچسبین!!! (156092)
سعید
United Kingdom
۱۳۹۲/۰۸/۰۵ ۲۲:۲۹
از جنبه حقوقی کاری ندارم. ولی این اتفاقات نادر به این معنیه که خدا نخواسته اون کشته بشه. به نظر من اگه توبه کنه و تحت کنترل باشه(مثلا با استفاده از دست بند یا پابندهای الکترونیکی) میتونه زنده بمونه و جلوی تباهی خانواده خودش رو بگیره! (156118)
ندا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۵ ۲۲:۳۲
ایشان زجر خودشوکشیده چرا باید وقتی خدا عمر دوباره بهش داده دوباره اعدام بشه این عادلانه نیست (156122)
alireza
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۵ ۲۲:۴۷
بهترین حکم میتونه آزادیش باشه (156138)
۱۳۹۲/۰۸/۰۵ ۲۲:۴۸
حقش نيست ديگه اعدام بشه (156140)
فرداد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۵ ۲۳:۱۶
شیوه نادرست یعنی باید عوض 12 دقیقه مثلا 15 دقیقه روی دار میموند!!!!!!!!مگه میخواید انسان به ماه بفرستید که حتما باید شیوه درست بکار گرفته بشه . بابا ول کنید این اعدامو .تو اکثر جاهای دنیا منسوخ شده . بجای این کارها به فکر تربیت درست انسانها باشید (156154)
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۰۰:۳۳
تو چی میگی؟همه جا اعدام دارند همه جا
به جای طناب دار طور دیگه اعدام می کنند (156182)
هیراد
United Kingdom
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۰۳:۱۹
با چه استنادی میگید همه جا اعدام دارند؟! اکثریت کشورها مجازات اعدام رو لغو کردند و باقی کشورها هم به مرور دارن%D (156219)
۱۳۹۲/۰۸/۰۵ ۲۳:۵۴
نباید احساسی برخورد کرد این اقا با یک کیلو شیشه میدونستید حداقل چند خانواده رو بدبخت میکرد.حداقل باید ابد بخوره! (156168)
سینا صفوی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۰۰:۲۴
نمی دونم چرا استاد میر محمد صادقی دائما سعی بر این دارند که بگویند چون حکم ناقص اجرا شده مثل پاره شدن طناب!! باید دوباره اجرا بشه؟؟؟

استاد عزیز من، حکم اجرا شده، مجری وظیفه شریفشون رو به خوبی انجام دادند و پزشک!! (نمی دونم چرا قدیمها فکر می کردیم که پزشک کسی است که برای حیات انسانها تلاش می کنه) مربوطه گواهی "حسن انجام کار" رو صادر فرمودند!!! -----یعنی حتی اگر قرارداد پیمانکاری هم بود ضمانت نامه طرف رو پس می دادند-----

بابا طرف مرده، با اراده کسی اون بالاها بر گشته ولی از جناب مکارم تا استاد عزیز میر محمد صادقی کسی نمی خواهد این رو باور کنه..... (156178)
مثبت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۰۶ ۰۰:۳۹
هركس منفى داده مشكل داره ؟ توضيح بده چرا (156190)