به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۵ - ۱۸:۳۵
 
۳
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۹/۰۲ ساعت ۱۸:۳۵
کد مطلب : ۱۹۲۴۸۲

قطع اينترنت و نشناختن دوران تازه

قطع اينترنت و نشناختن دوران تازه
گروه سیاسي: همين چند هفته پيش بود كه قطعي اينترنت در پي اعتراضات مردم عراق سوژه مطالب طنزآميز كاربران ايراني شبكه‌هاي اجتماعي را فراهم آورده و حالا ما شهروندان ايران نيز دچار مشكل شده‌ايم.
بيش از يك هفته است كه اينترنت در ايران قطع شده است و مسئولان علت اين تصميم را حفظ امنيت «كشور» دانسته‌اند و با اين توجيه كه اين تصميم، تصميمي امنيتي بوده است از پاسخگويي نسبت به انتقادات پرشمار در اين ارتباط فراري هستند. وزارت ارتباطات نيز كه ظاهرا تنها بر روي كاغذ در اين حوزه مسئوليت دارد ترجيح داده تا با وعده‌هايي نظير اينكه «اينترنت به زودي وصل مي‌شود» و يا «اينترنت به تدريج وصل خواهد شد» از پاسخگويي شفاف درخصوص چرايي اين تصميم و زمان پايان دادن به آن خود را معاف كند.
اگر بخواهيم علت واقعي چنين تصميمي را بدانيم مي‌بايد كمي از دورتر به تصميمات اين چنيني بنگريم. واقعيت آن است كه ريشه اين تصميم‌ها كه در اغلب موارد نيز برچسب امنيتي بر آن مي‌خورد به عدم شناخت و نبود فهم دقيق از مختصات دوران تازه بازمي‌گردد. دوراني كه در آن ديگر اينترنت تنها ابزاري براي سرگرمي و يا جستجوي نيست و علاوه بر و بيشتر از چنين استفاده‌هايي تبديل به مهمترين ابزار براي كسب و كار شده است.
با نگاهي به شاخص‌هاي اقتصادي ايران در يك دهه اخير شاهد هستيم كه كسر قابل توجهي از فعاليت‌هاي اقتصادي به كسب و كارهاي نوپا و يا اصطلاحا استارتاپ‌ها بازمي‌گردد. اقتصاد استارتاپي از مهمترين اركان رونق اقتصادي و ايجاد اشتغال پايدار است. بديهي است كه چنين كسب و كارهايي بدون اينترنت به چه سرنوشتي دچار خواهند شد.
نمي‌توان از يك سو سخن از ضرورت ايجاد اشتغال و رونق گرفتن توليد گفت و از طرفي ديگر در تصميمي متناقض با اين شعارهاي مسئولان شاهد صدمه‌اي جبران‌ناپذير بر بخش بزرگي از اقتصاد ملي باشيم. هنگامي كه مختصات دوران تازه درك نشود و اقتصاد شبكه‌اي و هوشمند جايي در نظام تصميم‌گيري و حكمراني كشور نداشته باشد شاهد خواهيم بود كه به بهانه امنيت، اقتصاد قرباني شده و علتي تازه در دلايل نارضايتي‌هاي موجود افزوده خواهد شد. آنچه از قطع شدن اينترنت و اصرار برخي بر تداوم آن نگران‌كننده‌تر است تصوري كه برخي از شبكه ملي «اطلاعات» دارند، تصوري كه به توهم نزديك است! به نظر مي‌رسد كه نگاهي به ميزان اندك استفاده كسب و كارهاي نوپا براي استفاده از شبكه ملي اطلاعات حتي در شرايطي همچون آنچه اين روزها شاهدش هستيم به روشني عدم كارآيي چنين شبكه‌اي را نشان داده و بيانگر سرمايه‌سوزي بسياري است كه سال‌هاست در اين حوزه رخ داده است.
برچسب ها: قطع اينترنت

mina
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۸/۰۹/۰۲ ۱۹:۲۹
شما چه می گویی؟ نماینده حضرت رهبر فرمودند اینترنت را باز باز نکنید. هر چه قرار باشد ما بدانیم رهبر عزیز و نمایندگانشان برایمان در نماز جمعه خواهند گفت. (364828)
یوسف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۸/۰۹/۰۲ ۲۰:۴۳
دولت با اقداماتش مخصوصاً وقایع اخیر نشون داد مردم و خواسته هاشون براش اصلا اهمیتی نداره.
هیچ امیدی نه به مجلس داریم نه دولت. (364829)
میترا افشاری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۸/۰۹/۰۲ ۲۱:۵۷
تلاش بی نتیجه و کارشناسی نشده ای است برای قطع ارتباط ملت با جهانیان، آن هم در عصر انفجار اطلاعات!
البته عده ای از مردم که شمارشان هم لحظه به لحظه رو به افزایش است، راهش را خیلی وقت است یافته اند؛ و آن هم استفاده از اینترنت ماهواره ای، ولو به قیمتی بسیار ستگین (364830)
۱۳۹۸/۰۹/۰۳ ۰۲:۲۸
خوبه واقعا (364833)
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۸/۰۹/۰۳ ۱۸:۱۷
بخاطر یک تصمیم غلط یعنی افزایش یکدفعه ای قیمت بنزین سهمیه ای بنزین 50 در صد و آزاد 300 در صد در شرایطی بی نهایت نامناسب و خطرناک از نظر اقتصادی و اجتماعی مشکلات بسیار عدیده ای ایجاد شد. اثرات بعدی این تصمیم غلط از جمله تورم افزاینده حاصل از آن در آینده ای نه چندان دور کمرشکن خواهد بود.
همه این کارها برای چیست؟
افزایش حجم نقدینگی با دادن یارانه بنزین!
افزایش فساد حاصل از بنزین دو نرخی!

شاید گفته شود
افزایش درآمد دولت
همان اشتباه دولت احمدی نژاد در هنگام به اصطلاح طرح هدفمند کردن یارانه ها متاسفم (364835)
holo
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۸/۰۹/۰۴ ۲۳:۲۵
گرفتار شدیم جایی که زندگی می کنم اینترنت خانگی نداره تنها راه درآمدم اینترنت بود که به لطف شما اصطلاحطلب ها بسته شد شما مقصر وضع موجود هستید خجالت بکشید و دست از تکرار بردارید لحظه شماری برای وصل شدن اینترنت؟اینه وعده های اصلاحات (364849)
م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۸/۰۹/۰۵ ۰۷:۵۱
کوچکترین کاری ک وزیر بی عرضه میتونست انجام بده و پیش مردم خراب نشه استعفا بود.... ۱۰روز قطع شدن اینترنت اگه دیکتاتوری نیست پس چیه (364851)