به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۵ - ۱۸:۳۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۱/۰۸ ساعت ۰۰:۰۱
کد مطلب : ۲۰۶۸۷۴
نتایج تحقیق جدید پژوهشگران چینی و استرالیایی:‌  

مورچه‌خوارها (پانگولین‌) و خفاش، حامل ویروس‌ کرونا هستند

نگروه بین‌الملل: نتایج یک تحقیق جدید پژوهشگران چینی و استرالیایی درباره منشا کووید ۱۹ تایید کرده‌ است که حیوانات موسوم به مورچه‌خوار (پانگولین‌) در چین، حامل ویروس‌هایی هستند که ارتباط نزدیکی با ویروس کرونا دارند.
مورچه‌خوارها (پانگولین‌) و خفاش، حامل ویروس‌ کرونا هستند
بنا به مقاله، پنگولین‌هایی که از مالزی به چین قاچاق و در سبزه بازار ووهان فروخته می‌شدند بطور قطع عامل انتقال ویروس به انسان بوده‌اند. یک گروه از محققان بین‌المللی اعلام کرده‌اند که فروش حیوانات باید در بازارهای حیوانات وحشی اکیدا ممنوع شود تا خطرات اپیدمی‌های مشابه در آینده کمتر شود. پانگولین‌ها پستانداران مورچه‌خوار و پولک‌داری هستند که اغلب قربانی قاچاق حیوانات می‌شوند و برای استفاده خوراکی یا استفاده در طب سنتی به طور غیرقانونی به فروش می‌رسند. تصور می‌شود که خفاش‌ها منشاء اصلی ویروس کرونا هستند ولی گونه‌های دیگر حیوانات در انتقال این ویروس به انسان نقش دارند. در برخی از مناطق چین، این جانوران به عنوان خوراك مورد استفاده قرار می‌گیرد! در تازه‌ترین مقاله‌ای که در نشریه علمی نیچر به چاپ رسیده، محققان بر اساس اطلاعات ژنتیکی اعلام کرده‌اند که «تماس با این حیوانات باید با احتیاط زیادی همراه باشد و فروش آنها در بازارهای مرطوب باید اکیدا ممنوع شود.» این محققان ادامه داده‌اند که افزایش نظارت بر پانگولین‌ها در حیات وحش چین و جنوب شرق آسیا برای فهم نقش آنها در گسترش ویروس کرونا و همچنین خطر انتقال به انسان در آینده ضروری است.

بهمن‌ماه گذشته، هم کارشناسان سلامت گفته بودند: منشا اصلی کروناویروس جدید، خفاش‌ها هستند، اما احتمالا این ویروس از طریق یک میزبان، که یک گونه جانوری دیگر است به انسان‌ها منتقل می‌شود. شیوع کروناویروس کشنده در چین ممکن است از خفاش‌ها به انسان و از طریق قاچاق غیر قانونی پانگولین‌ها رخ دهد. پانگولین‌ها تنها گونه‌های پستاندار فلس‌دار هستند که در برخی کشور‌های آسیایی کاربرد خوراکی و دارویی دارند. پانگولین‌ها پستاندارانی هستند که به میزان بالایی در کشور‌های آسیایی قاچاق می‌شوند و این درحالیست که طبق قوانین بین‌المللی شکار آن‌ها غیرقانونی است.
متخصصان در بررسی‌های خود مشاهده کردند توالی ژنوم‌های گونه جدید کروناویروس گرفته شده از پانگولین‌ها ۹۹ درصد با موارد مشاهده شده در افراد مبتلا به کروناویروس شباهت دارد.

درس‌های مبارزه با کرونا در ووهان؛
مردم جهان چه مدتی باید در قرنطینه دوام بیاورند؟

در همین حال، دولت چین قصد دارد پس از ۱۰۸ روز قرنطینه شهر ووهان(خاستگاه ویروس کرونا) را لغو و محدودیت‌های عمومی در استان هوبئی را از ۸ آوریل آینده کاهش دهد، با توجه به این که بسیاری از کشورهای درگیر شیوع ویروس کرونا نیز همچون چین محدودیت‌های عمومی وسیعی وضع کرده‌اند، این سوال مطرح است که آیا مردم سایر نقاط جهان نیز باید به همین میزان در قرنطینه بمانند؟
نتایج تحقیقات منتشر شده در نشریه سلامت عمومی لانسِت نشان می‌دهد که بازگشایی مدارس و کسب و کار در ماه آوریل می‌تواند موجب ایجاد موج دوم شیوع ویروس کرونا شود؛ موجی که تا ماه اکتبر نقطه اوج دوم خود را تجربه می‌کند ولی برای بازسازی توان نظام بهداشت و درمان زمان کافی فراهم خواهد کرد. اما اگر قوانین قرنطینه در شهر ووهان در مارس(ماه جاری) لغو شود، این احتمال وجود دارد که موج دوم فراگیری بیماری مووید-۱۹ در اواخر ماه اوت به اوج خود برسد.
بنابراین شدت و زمان احتمالی وقوع موج دوم سرایت گسترده ویروس کرونا اصلی‌ترین عاملی است که برنامه زمانبندی دولت‌ها را برای لغو قوانین سخت‌گیرانه عمومی، تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. البته کیشا پرم، محقق ارشد مدرسه بهداشت لندن، معتقد است که الگوی شیوع بیماری کووید-۱۹ لزوما در سایر نقاط جهان تکرار نخواهد شد و عوامل متعددی آن را تغییر خواهد داد. اما داده‌های حاصل از تجربه قرنطینه ووهان نشان می‌دهد که اقدامات انجام شده برای کاهش ارتباطات اجتماعی نه تنها می‌تواند شیب صعود منحنی ابتلا به ویروس کرونا را به صفر برساند بلکه موج‌های بعدی شیوع این ویروس را نیز به تاخیر می‌اندازد. البته خانم پریم با اشاره به تبعات اجتماعی و اقتصادی قرنطینه تاکید می‌کند که اگر کشوری فاقد اقتصادی پیشروست، به طور قطع توان حمایت لازم از نظام بهداشت و درمان خود را در دوره قرنطینه نخواهد داشت.
بر همین اساس، تیم کلبورن، استادیار دانشگاه یوسی‌ال در بریتانیا تاکید دارد که مطابق یافته‌های موجود، هر دولت و کشوری باید راه قرنطینه کارآمد خود را پیدا کرده و اعمال کند والا فعلا روش دیگری برای مقابله با شیوع این ویروس وجود ندارد. مقامات چینی اعلام کرده‌اند كه از ۸ آوریل آینده قرنطینه شهر ووهان را لغو و به تدریج محدودیت‌های عمومی وضع شده در سرتاسر استان هوبئی را كاهش خواهند داد. قرنطینه شهر ووهان به عنوان خاستگاه ویروس کرونا از ۲۳ ژانویه گذشته آغاز شده است.