به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۵ - ۱۴:۱۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۲/۰۷ ساعت ۱۶:۴۹
کد مطلب : ۲۱۲۵۳۱

تشخیص کروناویروس با گوشی هوشمند

گروه علمی: محققان دانشگاه ایلینوی موفق به ابداع یک افزونه موبایل شده‌اند که می‌تواند تنها ظرف ۳۰ دقیقه وجود کروناویروس جدید و سایر بیماری‌های ویروس و باکتریایی را تشخیص دهد.
تشخیص کروناویروس با گوشی هوشمند
به گزارش ایسنا، اکثر کیت‌های آزمایش ویروس به تکنیک‌های آماده سازی و تجزیه و تحلیل آزمایشگاهی زمان‌بر متکی هستند. به عنوان مثال، حصول نتایج آزمایش‌های مربوط به کروناویروس جدید می‌تواند روزها طول بکشد تا ویروس از نمونه‌های بینی تشخیص داده شود.اکنون محققان یک دستگاه تست ارزان قیمت و مبتنی بر گوشی هوشمند را برای تشخیص بیماری‌های ویروسی و باکتریایی ابداع کرده‌اند که فقط حدود ۳۰ دقیقه زمان می‌برد تا نتایج آزمایش را مشخص کند.این افزونه که به نوعی از لوازم جانبی گوشی‌های هوشمند محسوب می‌شود، تقریبا ۵۰ دلار قیمت خواهد داشت و می‌تواند فشار کنونی روی دوش آزمایشگاه‌ها را در پی شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹ به طور چشمگیری کاهش دهد.نتایج حاصل از این مطالعه جدید که توسط چند موسسه علمی به رهبری دانشگاه ایلینوی در اربانا-شمپین(Illinois at Urbana-Champaign) و سرپرستی "برایان کانینگام" استاد مهندسی برق و کامپیوتر و "رشید بشیر" استاد زیست مهندسی انجام شده در مجله Lab on a Chip منتشر شده است.
"کانینگام" گفت: چالش‌های مرتبط با آزمایش سریع پاتوژن باعث عدم اطمینان زیادی در مورد اینکه کدام افراد باید قرنطینه شوند و بسیاری از معضلات بهداشتی و اقتصادی شده است.

محققان می‌گویند این مطالعه با هدف شناسایی تابلویی از پاتوژن‌های ویروسی و باکتریایی در اسب‌ها شروع شد. عوامل ویروسی و باکتریایی که باعث بیماری‌های شدید تنفسی مشابه با کووید-۱۹ در آنها می‌شود.کانینگام گفت: پاتوژن‌های اسب می‌توانند منجر به بیماری های ویران کننده در جمعیت حیوانات شوند، اما یکی از دلایلی که ما با آنها کار می‌کنیم مربوط به ایمنی است. پاتوژن‌های اسب در مطالعه ما برای انسان بی‌ضرر هستند.محققان می‌گویند، دستگاه آزمایش جدید شامل یک کارتریج کوچک است که حاوی معرف‌های آزمایش و یک درگاه برای قرار دادن نمونه بینی یا نمونه خون روی آن است و کل دستگاه به یک گوشی هوشمند وصل می‌شود.سپس واکنش دهنده‌ها در داخل کارتریج پوسته خارجی پاتوژن را می‌شکافند تا به RNA آن دسترسی پیدا کنند.محققان می‌گویند سپس یک مولکول آغازگر ظرف حدود ۱۰ یا ۱۵ دقیقه ماده ژنتیکی آن را در میلیون‌ها نسخه تقویت و کپی می‌کند. در نهایت بازتاب رنگ فلورسنت سبز به واسطه تاباندن نور چراغ ال‌ای‌دی گوشی توسط دوربین گوشی هوشمند تشخیص داده می‌شود.کانینگام گفت: این تست می‌تواند به سرعت روی مسافرهای هوایی قبل از پرواز، روی افرادی که به پارک می‌روند یا قبل از رویدادهایی مانند کنفرانس یا کنسرت انجام شود. محاسبات ابری از طریق برنامه گوشی‌های هوشمند می‌تواند به سرعت نتیجه آزمایش را برای برگزار کنندگان رویداد یا ماموران کنترل بلیت هواپیما ارسال کند یا اینکه هر شخص در قرنطینه می‌تواند خود را روزانه آزمایش کند، نتایج را به پزشک خود اعلام کند و بداند که چه موقع می‌تواند از خانه خارج شود.
برچسب ها: ویروس کرونا