به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ - ۱۲:۳۶
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۲/۲۲ ساعت ۰۹:۵۰
کد مطلب : ۲۱۴۵۶۷
مشکلات بیماران سرطانی در بحران کرونا

۸ میلیون هزینه درمان ماهیانه

گروه جامعه: رئیس انجمن بیماران سرطانی استان خراسان شمالی با بیان اینکه سرطان، پایان زندگی نیست و خیلی‌ها توانسته‌اند با شکست سرطان جشن بهبودی بگیرند، گفت: بیماران سرطانی نیاز به حمایت دارند؛ سرطان هزینه دارد، درد دارد ولی نداری این بیماران درد مضاعفی است بر درد سرطان که تلاش می‌کنیم اجازه ندهیم اینگونه بیماران روند درمان را رها کنند.
۸ میلیون هزینه درمان ماهیانه
به گزارش ایلنا، سیدحمید حریری  درباره مشکلات درمانی بیماران سرطانی استان خراسان شمالی، اظهار داشت: انجمن "عطوفت" بیماران سرطانی در این استان به لحاظ تخصصی یکی از انجمن‌های بنام در ایران است. هرچند خراسان شمالی جزو محروم‌ترین استان‌های کشور به شمار می‌آید ولی در هیات امنای این انجمن 25 پزشک حاذق فوق تخصص و متخصص برای درمان بیماران سرطانی داریم و همچنین در هیات مدیره 4 پزشک فوق تخصص انکولوژی، هماتولوژی و فوق تخصص خون حضور دارند که متاسفانه یکی از پزشکان فوق تخصص‌مان در این زمینه در بحران کرونا به شهادت رسید.

اکثر بیماران سرطانی استان از قشر ضعیف جامعه‌اند
وی با اشاره به اینکه بیش از 3000 بیمار سرطانی تحت حمایت انجمن عطوفت در خراسان شمالی به ثبت رسیده‌اند، افزود: اکثر این بیماران از قشر ضعیف جامعه‌اند که 500 نفر از این بیماران از مددجویان کمیته امام(ره)، 90 بیمار از مددجویان بهزیستی هستند. از 150 کودک سرطانی کمتر از 14 سال نیز 15 نفر یتیم هستند و مابقی نیز زیر خط فقرند. همچنین حدود 1400 زن مبتلا به سرطان داریم که در بین آنها تعدادی بی‌سرپرست هستند.

اکثر بیماران از نقاط دور افتاده استان هستند
حریری با بیان اینکه بیماران سرطانی ما اکثرا از شهرهای دورافتاده استان خراسان شمالی هستند، گفت: این بیماران مجبورند برای درمان به مرکز استان و شهرستان بجنورد مراجعه کنند و کم نیستند زنان بی‌سرپرستی که از روستاهای دورافتاده فاروج مجبورند برای 40 روز پرتو درمانی مسافت زیادی را به بجنورد رفت و آمد کنند.رئیس انجمن سرطان خراسان شمالی: وقتی برای یکی از این بیماران پت اسکن با هزینه 6 میلیون تومان از سوی  پزشک معالج تجویز می‌شود به دلیل فقر مالی دست از ادامه درمان می‌کشد.وی اضافه کرد: 400 بیمار سرطانی تحت حمایت انجمن عطوفت نیاز به رادیوتراپی و پرتودرمانی دارند که اکثرشان از  شهرستان‌های دور ناچارند برای جلسات پرتودرمانی حدود 40 روز تا مرکز استان در رفت و آمد باشند.

نیاز بیماران به همراه سرا در مرکز استان
رئیس انجمن سرطان استان خراسان شمالی تصریح کرد: این رفت و آمدهای بیماران به دلیل نبود "همراه‌سرا" در مرکز استان است. اگر همراه‌سرایی باشد که ما بتوانیم این عزیزان را در آنجا اسکان بدهیم، بیماران مجبور به این همه رفت و آمد با هزینه‌های گزاف نیستند.حریری ادامه داد: این موضوع را با استاندار نیز مطرح کرده‌ایم و درخواست زمینی برای ساختن همراه‌سرا با کمک خیرین کرده‌ایم و هستند خیرینی که تا سقف 200 میلیون حاضر به همکاری با ما بودند ولی به دلیل عدم اختصاص زمین از این اقدام منصرف شدند.حریری: مگر ما به عنوان یک سازمان مردم‌نهاد چقدر می‌توانیم جوابگوی هزینه این بیماران سرطانی عزیز باشیم آنهم در این شرایط بحران کرونا و اقتصادی که منابع مالی‌مان محدود شده است. در حال حاضر فشار مضاعفی هم روی ما و هم روی بیماران است.وی تصریح کرد: همراه سرای بیماران سرطانی باید مستقل باشد چراکه اغلب بیماران به دلیل شیمی‌درمانی سیستم و سطح ایمنی بدن‌شان ضعیف می‌شود و به هیچ عنوان نمی‌توانند با بقیه بیماران در یک اتاق اقامت داشته باشند.

مشکلات بیماران سرطانی در بحران کرونا
وی به مشکلات بیماران سرطانی در شرایط کرونایی در استان خراسان شمالی اشاره کرد و افزود: باتوجه به بحران کرونا رفت و آمد برای این بیماران بسیار مشکل شده و اغلب آنها شرایط دشواری را سپری می‌کنند چراکه نسبت به دیگر بیماران آسیب‌پذیرترند و ممکن است که خود آنها ناقل بیماری کرونا شوند که می‌طلبد توجه ویژه‌ای از سوی مسئولان درمانی نسبت به این بیماران صورت گیرد و این قبیل بیماران تا حد امکان از خانه‌هایشان خارج نشوند.

قطع روند درمان به دلیل فقر مالی
حریری اضافه کرد: بیشترین خدمات پاراکلینیکی را بیماران سرطانی در طول ماه ازجمله سی. تی. اسکن، ام.ار.آی، پزشکی هسته‌ای، پت اسکن، آزمایش، سونوگرافی دریافت می‌کنند و مجبورند بین بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و داروخانه‌ها سرگردان باشند و از سویی هزینه‌های درمانی این بیماری هم بسیار سرسام‌آور است و وقتی از سوی پزشک معالج برای این بیماران پت اسکن با هزینه 6 میلیون تومانی تجویز می‌شود دست از روند درمان می‌کشند.

منابع مالی انجمن محدود شده است
مدیرعامل انجمن سرطان عطوفت خراسان شمالی عنوان کرد: هر چند در این موسسه نهایت تلاش خود را به کار می‌گیریم که بیمار روند درمانش را قطع نکند ولی از سویی حمایت از هزینه‌های درمانی بیش از 3000 بیمار در استان با این هزینه‌های سرسام آور نیز آسان نیست. مگر ما به عنوان یک سازمان مردم نهاد چه اندازه می‌توانیم جوابگوی هزینه این بیماران باشیم، آنهم در این شرایط بحران کرونا و هزینه‌های سرسام‌آور درمانی و منابع مالی محدودی که در اختیار داریم. در حال حاضر فشار مضاعفی هم روی ما و هم بیماران از نظر تامین هزینه‌ها قرار دارد.
وی با بیان اینکه بیماران سرطانی نباید روند درمانی شان قطع شود، افزود: شیمی‌درمانی و پرتودرمانی می‌بایست به صورت پیوسته و مرتب ادامه یابد و قطع نشود ولی متاسفانه این روزها شاهدیم که برخی بیماران به دلیل مشکلات مالی و حتی شیوع کرونا روند درمان را نیمه‌کاره رها می‌کنند.

داروهای میلیونی که برای بیماران فقیر حیاتی‌اند
حریری در بخش دیگری از صحبت‌های خود به مشکلات دارویی این بیماران اشاره کرد و گفت: بسیاری از داروهایی که پزشکان ما تجویز می‌کنند، داروهای خارجی است که هزینه این داروها را دانشگاه علوم پزشکی، سازمان غذا و دارو و بیمه‌ها تقبل نمی‌کنند. قیمت برخی از این داروهای تزریقی 12 میلیون و 500 هزار تومان و در برخی موارد 17 میلیون تومان است که برای بیماران جنبه حیاتی دارد و می‌طلبد مسئولان برای کمک به این بیماران چاره‌ای بیاندیشند.وی ادامه داد: چند روز پیش پزشک معالج برای یکی از بیماران تحت حمایت انجمن 50 عدد قرص با قیمت چند میلیون تجویز کرده بود که بیمار توانایی پرداخت هزینه این داروها را نداشت و اغلب داروهای خارجی در پروتکل دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت و درمان نیست و می‌گویند بیماران از داروهای برند ایرانی استفاده کنند و این مشکلات بار روانی و هزینه‌های هنگفتی برای بیماران و خانواده‌هایشان دارد.حریری: هزینه داروهای برند خارجی را دانشگاه علوم پزشکی، غذا و دارو و بیمه‌ها تقبل نمی‌کنند و هیچ کجا به آن تخفیفی داده نمی‌شود آیا این معضل و مشکل برای بیمار سرطانی نیست؟

کاهش خدمات پاراکلینیکی به بیماران سرطانی به دلیل کرونا
رئیس انجمن سرطان خراسان شمالی گفت: مشکل دیگری که هم اکنون بیماران سرطانی ما با آن دست به گریبان هستند وضعیت بیمارستان‌های با بیماران کرونایی است. در حال حاضر چون بیمارستان‌ها درگیر بیماران کرونایی هستند خدمات پاراکلینیکی به بیماران سرطانی کاهش پیدا کرده و این بیماران نمی‌توانند سی. تی. اسکن‌شان را در بیمارستان یا مرکز درمانی دولتی انجام دهند و ما مجبوریم آنها را به بخش خصوصی ارجاع دهیم و بیماری که هزینه درمان نداشته باشد بخش خصوصی این بیمار را نمی‌پذیرد.

فروش خانه و خوردو برای تامین هزینه درمان
وی ادامه داد: بیماران سرطانی سخت‌ترین بیماری را تحمل، گرانترین داروها را خریداری و به بیشترین خدمات پاراکلینیکی نیازمندند که متاسفانه از سوی مسئولان مورد بی‌مهری و کم‌لطفی قرار گرفته‌اند.به طور مثال پدر و مادری که فرزندشان به این بیماری مبتلا شده آرام و قرار ندارند و نیاز به کمک و یاری دارند. با این وضعیت اقتصادی که یک بیمار سرطانی در طول ماه 8 میلیون تومان هزینه دارد آیا با حقوق‌های 2 میلیونی می‌توانند هزینه درمان را بپردازند؟ کم نیستند بیمارانی که خانه و خوروی‌شان را برای هزینه درمان فروخته‌اند.

بیماران ما اکثرا زیر خط فقرند
حریری بیان کرد: بیماران سرطانی از روستاهای دور افتاده استان به ما مراجعه می‌کنند که زیر خط فقرند. مسئولان برای لحظه‌ای هم که شده خودشان را به جای این عزیزان بگذارند؛ انتقاد من شخص نیست بلکه می‌گویم جامعه باید به فکر اینها باشد. این بیماران متاسفانه جزو بیماران خاص محسوب نمی‌شوند. اینها جزو بیماران صعب‌العلاجی هستند که هزینه‌های سنگین و گزافی برای ادامه درمان می‌پردازند.

بیماران اینجا هم مریض هستند هم فقیر
وی گفت: نهادهای حمایتی کمیته امداد و بهزیستی و سپاه باید به این بیماران کمک کنند و به داد ما برسند چراکه همه ما در این انجمن برای رضای خدا کار می‌کنیم. سرطان هزینه دارد، درد دارد ولی نداری این بیماران نیز دردی مضاعف است بر درد سرطان شان چراکه بیماران ما از طبقه ضعیف جامعه هستند و فقیرند. اینها هم مریض‌اند هم فقیر و 90 درصد اینها زیر خط فقر زندگی می‌کنند.حریری: با این شرایط اقتصادی که یک بیمار سرطانی در طول ماه 8 میلیون تومان هزینه دارد آیا خانواده با حقوق های 2 میلیونی می‌تواند هزینه درمانشان را بپردازند؟رئیس انجمن سرطان استان خراسان شمالی افزود: وقتی اکثر این بیماران مددجویان نهادهایی ازجمله کمیته امداد و بهزیستی هستند کدامیک از آنها می‌توانند پت اسکن را به قیمت 5800 هزار تومان انجام دهند. اگر ما در انجمن هزینه نکنیم که البته این نیز به همت مردم خیر استان است چه کسی به داد این بیماران می‌رسد. روزانه تنها 10 میلیلون تومان برای بیماران دارو خریداری می‌کنیم و به همین دلیل دست یاری به سوی تمامی خیرین کشور برای کمک به بیماران سرطانی استان خراسان شمالی دراز می‌کنیم و اگر صدای ما و صدای مظلومیت این بیماران را می‌شنوند به داد این عزیزان برسند.

مردم و مسئولان بدانند سرطان پایان زندگی نیست
وی عنوان کرد: مردم و مسئولان بدانند سرطان پایان زندگی نیست و فکر نکنند هر کس به این بیماری مبتلا شد، از بین می‌رود. بسیاری از بیماران ما دوره درمان‌شان به پایان رسیده و بهبودی یافته‌اند. 89 بیمار بزرگسال ما کاملا بهبود یافتند و بیماری سرطان را شکست داده‌اند. 30 بیمار جوان زیر 30 سال که مبتلا به سرطان خون بودند پیوند مغز و استخوان شدند و هم اکنون به زندگی عادی خود بازگشتند و اکثر آنها ازدواج کردند. امسال برای کودکان سرطانی مبتلا به تومورهای مغزی و سرطان خون جشن بهبودی گرفتیم. همچنین سال گذشته نیز برای 22 کودک بهبود یافته جشن بهبودی گرفتیم. کلام آخر اینکه بیماران سرطانی بهبود می‌یابند به شرطی که کنارشان باشیم و از نظر روحی و تامین هزینه‌ها از آنها حمایت کنیم