گروه اقتصادی: اهالی " مال ملا " یکی از روستاهای کهگیلویه وبویراحمد با شناخت و آگاهی کامل فعالیت های اقتصادی خود را از سایر مشاغل به بازار بورس کشانیدند به طوری که از پیرزن و پیرمرد80ساله گرفته تا دختر بچه 8ساله در کارگزاری های مختلف سرمایه گذاری کردند.صبح زاگرس در همین خصوص نوشت: ساکنین روستای مال ملا از توابع بخش مرکزی شهرستان لنده در استان کهگیلویه و بویراحمد چند سالی است که با دعوت چند نفر از جوانان روستا اقدام به سرمایه گذاری در کارگزاری های مختلف در بورس کردند که در این مدت هرکدام با سرمایه گذاری های که داشته است توانستند به سودهای سرشاری دست پیدا کنند.
آغاز این حکایت از ۱۲ سال پیش
محمدی از اهالی این روستا سالهای آخر خدمتش را در یکی از بانکهای لنده می گذراند، درآمد کارمندی زندگی خوبی برایش فراهم کرده بود، اما با بزرگتر شدن بچهها دغدغه او برای آینده فرزندانش بیشتر شد به همین دلیل به توصیه یکی از همکارانش اندک پس اندازی که در سالها خدمت ذخیره کرده بود را وارد بازار بورس کرد.
او از بورس و فعالیت در آن چیزی نمی دانست به همین دلیل همکارش برای او سبد گردانی میکرد، مدتی نگذشت که درآمد بورس وارد زندگی محمدی شد.وضع از آنچه بود بهتر و بهتر و پچ پچ فامیل و نزدیکان هم برای افزایش درآمد محمدی بیشتر و بیشتر شد.محمدی پس از مدتی به بهانه تحصیل فرزندانش تصمیم به ترک دیار گرفت، اما پیش از آن راز تغییر زندگی اش را برای تعدادی از بستگان نزدیک از جمله عمو زادههایش تعریف کرد.
جعفر محمدی دهیار روستای مال ملا گفت: مردم روستای مال ملا از گندم و جویی که خودشان کشت کرده اند نان میپزند. مردم این روستا در کنار فعالیت های روز مره خود هر کدام دارای کد بورسی هستند که به همت برخی از جوانان روستا سهام های مختلف آگاهی و نسبت به خرید انان اقدام می کنند.دهیار روستای مال ملا تصریح کرد: بیشتر کسانی که روزی مخالف فعالیت در بورس بودند خودشان امروز به بازار بورس پیوستند. یکی از جالب ترین مباحث در بحث بورس پرداخت خمس و زکات ماحصل درامد از جانب بورس توسط ساکینن روستا است. یکی از جالب ترین اتفاقاتی که در حوزه بورس در سطح روستا صورت گرفته است حضور دختر بچه 9ساله در باین بازار با سرمایه گذاری پنج میلیون تومانی بود که امروز آن سرمایه ناچیز وی به بیش از 150میلیون تومان رسیده است.
دهیار روستای مال ملا گفت: انچه برای ساکنین این روستا به یک چالش اصلی تبدیل شده است بحث عدم پوشش اینترنت در روستا است که افراد این روستا به ناچار برای دسترسی به اینترنت چهار کیلومتر را روزانه طی می کنند تا به اینترنت دسترسی داشته باشند که انتظار داریم این معضل توسط مسئولان هرچه سریعتر برطرف شود. سرعت لاک پشتی اینترنت از گلایههای به حق مردم این روستا است چرا که برای استفاده از بستههای اینترنت ناچاراً هزینههای پرداخت می کنند که به واسطه سرعت کم اینترنت بستههای آنان با کمترین استفاده هدر می رود.وی ادامه داد: با وجود پیگیریهای مستمر شورای اسلامی و دهیاری روستای مال ملا از مسئولان منطقه و شهرستان میخواهیم این موضوع را پیگیری کنند. دریکی دوماهه گذشته حضور کشاورزان و بازنشستگانی که سهام عدالت داشتند در بورس مشهود بود به گونه ای که ۲۰ درصد آنها خواهان دریافت پول و ۸۰ درصد دیگر خریدار سهام از دیگران بودند.مردم شهرستان لنده، به خاطر فعالیت بورسی مردم روستایِ مال مُلا آنها را به شوخی وال استریتی می نامند.(وال استریت (به انگلیسی: Wall Street) خیابان معروفی در محلهٔ منهتن نیویورک در ایالات متحده آمریکا است).روستای مال ملا در فاصله 4کیلومتری لنده و دارای 750نفر جمعیت است که عمده فعالیت ساکنین این روستا کشاورزی و دامداری است.