گروه سیاسی: یك مدرس حوزه در قم دربارهی برگزاری مراسم محرم گفت: «به عنوانی یک روحانی دوست دارم مراسم محرم برگزار شود، اما اکنون با توجه به شرایط به صلاح نیست. متعجب هستم که چرا آقای روحانی گاهی سخنانی را میگویند که به صلاح کشور نیست. دغدغهی رئیس جمهور نباید مراسم عزاداری باشد، به هر حال این مسئله متولی خاص خودش را دارد، دغدغهی رئیس جمهور باید این باشد که جامعه از کرونا خسارت کمتری ببیند و باید در سخنان خود تجدیدنظر کنند.
حجت الاسلام فاضل میبدی روحانی ادامه داد: اگر عزاداری شروع شود، دیگر نمیتوان آن را کنترل کرد، سنتیها و روستاییها ممکن است نتوانند مسائل بهداشتی را رعایت کنند. باید کارشناسها در اینباره نظر بدهند. ۲۰۰ نفر جان باخته در روز شوخی نیست. حتی با رعایت پرتکلها نیز نباید مراسم عزاداری انجام شود، زیرا کنترل از دست میرود. در اسلام یک اصلی است که اگر حفظ جان و سلامتی انسان در تعارض با یکی از احکام شریعت بود، باید آن را تعطیل کرد.مثلا در اسلام زمین غصبی حرام است اما اگر کودکی در حال غرق شدن بود، باید به زمین غصبی رفت و کودک را نجات داد. یا اگر روزه به سلامتی تو ضرر بزند باید آن را کنار بگذارید. همانطور که عبادات دسته جمعی مثل مساجد و نمار جمعهها را تعطیل کردید، این عزاداری محرم که مستحبی است، چرا نباید تعطیل شود؟ این مراسمات چون ازدحام بیشتری دارند، تلفات جانی زیادی هم خواهند داشت، به هر حال در گذشته کرونا را کنترل کردیم و تلفات جانی زیر صد نفر بود. چرا باز هم آمار بالا رفت؟ چون بسیاری از جاها باز شد. بازگشایی مکانهای اقتصادی ضروری است، اما برگزاری مراسمهای عزاداری چه ضرورتی دارد؟ مراسم محرم ضرورت دینی و اجتماعی ندارد و مستحب است.»
میبدی در پایان تاکید کرد: برای دولت باید حفظ جان مردم، بهداشت، سلامتی و محیط زیست در درجهی اول اهمیت باشد. باید به حرف کارشناسها گوش کنید، صرفا چون رئیس جمهوری «روحانی» است، نباید در این مسائل دخالت کنند. آقای روحانی اگر میخواهد روضه بخواند، برود روضهی اقتصاد، فقر و جامعه طبقاتی را بخواند. آقای روحانی این کارها را به متخصصان بسپارد، حتی جامعهشناسها و روانشناسها ورود پیدا کنند، ببینند آیا روستاها قابل کنترل هستند؟ همه که نمیتوانند ماسک بخرند و حتی بعضی نمیدانند ماسک چیست.»