به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۵ - ۱۸:۳۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۵/۲۳ ساعت ۱۲:۲۹
کد مطلب : ۲۲۷۲۵۵
واکنش‌های تند به تصمیم ستاد کرونا درباره کنکور

فشار زیاد به داوطلبان کنکور با تصمیم‌های متناقض

فشار زیاد به داوطلبان کنکور با تصمیم‌های متناقض
گروه جامعه: پس از چندین روز کش و قوس و اختلاف نظر و بیانیه‌های پر تناقض بلاخره ستاد ملی کرونا اعلام کرد که کنکور سراسری در زمان مقرر یعنی آخر مرداد ماه برگزار می‌شود. این در حالی است که دوشنبه شب وزرای بهداشت و علوم از تعویق کنکور سراسری خبر داده بودند.
نحوه برگزاری کنکور را می‌توان نمونه عالی برای ارزیابی سیاست‌ها، تصمیم گیری‌ها و عملکرد دولت در بحران کرونا دانست، ملغمه‌ای از تناقض، بی‌برنامه‌گی، اظهار نظر‌های آشفته و غیر مسئولانه و در نهایت پمپاژ فشار روانی به جامعه.
پس از چند هفته بحث و تبادل نظر عصر سه‌شنبه موضوع زمان برگزاری کنکور سراسری در ستاد ملی کرونا مطرح شد و بنا بر بیانیه مشترک وزیران علوم و بهداشت، اعضای ستاد با هر تغییری در زمان برگزاری کنکور مخالفت کردند.این در حالی است که وزارت‌های علوم و بهداشت تعویق یک ماهه برگزاری کنکور سراسری را پیشنهاد داده بودند. حتی وزیر علوم تعویق کنکور را به صورت قطعی اعلام کرده بود. این تصمیم روز دوشنبه در جلسه مشترک وزارت علوم و بهداشت و با تعدادی از نمایندگان مجلس و همچنین رییس سازمان سنجش اتخاذ شده بود. در نهایت قرار بود برای آماده کردن شرایط و اجرای دقیق پروتکل‌های بهداشتی ستاد ملی مقابله با کرونا در این‌باره تصمیم بگیرد.
در همین رابطه سعید نمکی وزیر بهداشت دوشنبه شب در پستی اینستاگرامی ضمن تاکید بر سخت‌تر شدن پروتکل‌های بهداشتی برگزاری کنکور نوشت: "وزیر محترم علوم و رییس سازمان سنجش اعلام کردند که اجرای پروتکل‌های سختگیرانه در این زمان باقیمانده میسر نیست، مگر این دستورالعمل‌ها برای برگزاری آزمون سراسری تغییر کند. "
نمکی تاکید کرد که "در این جلسه اعلام کردم به عنوان وزیر بهداشت و متولی سلامت این کشور، قطعا سلامت فرزندانمان برای ما در اولویت است و از این پروتکل‌های سختگیرانه کوتاه نخواهم آمد که ریسس محترم کمیسیون‌های آموزش و بهداشت نیز در این مورد کاملا همراه و موافق بودند. "
وزیر بهداشت اینگونه اعلام کرد که عدم عقب‌نشینی‌اش نسبت به اجرای پروتکل‌های بهداشتی باعث شد که زمان برگزاری کنکور به تعویق بیافتد. پس از آن نیز وزیر علوم با صدور اطلاعیه‌ای تعویق کنکور را تائید کرد و قرارشد این موضوع در ستادکرونا بررسی شود.با توجه به موافقت دو وزیر با تعویق کنکور انتظار می‌رفت ستاد ملی مبارزه با کرونا هم با این تصمیم موافقت کند، اما این اتفاق رخ نداد و ستاد ملی کرونا با تعوق آن مخالفت کرد. احتمالا شخص رییس جمهور نظر دو وزیر را وتو کرده است.برگزارکنندگان کنکور بر اساس پروتکل قبلی وزارت بهداشت فاصله صندلی‌ها را یک متر و ۶۰ سانتی متر تعیین کردند، اما ده روز مانده به کنکور فاصله را به "حداقل دو متر" افزایش دادند.اما مقام‌های سازمان سنجش و وزارت علوم گفتند وقت کافی ندارند که پروتکل‌های جدید از جمله افزایش فاصله صندلی‌ها را اجرا کنند و درخواست تعویق کنکور را کردند.ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش از نگرانی درباره لو رفتن سوا‌ل‌ها صحبت کرد و گفت این سازمان آمادگی کامل برگزاری کنکور سراسری کارشناسی را مانند پروتکل‌های کارشناسی ارشد داشته، اما وزارت بهداشت قبول نکرده است.او گفت پروتکل جدید وزارت بهداشت ده روز مانده به برگزاری کنکور سراسری مثل "تغییر قواعد بازی در حین بازی" است.
به گفته رئیس سازمان سنجش، در شرایط جدید، این سازمان باید برای برگزاری کنکور حوزه‌های جدید ایجاد کند و نیروی انسانی قابل اعتماد آموزش دهد. مشکل دیگر، مسئله حفاظت از سوالات و امکان لو رفتن آن‌ها است.خدایی افزود تعویق کنکور در حالی مطرح شد که همه فرایند‌های اجرایی از قبیل چاپ و بسته بندی سوالات بر اساس حوزه‌ها انجام شده و سوالات در مرحله اعزام به حوزه‌ها بودند.او با بیان اینکه سوالات کنکور همچنان در قرنطینه سازمان سنجش قرار دارد گفت: "قرار بود طبق روال توزیع سوالات به این صورت باشد که ۴۸ ساعت قبل از برگزاری کنکور، دفترچه‌های سوال در ۳۹۲ شهر کشور توزیع شوند، اما در صورت فاصله‌گذاری بیشتر و افزایش حوزه‌ها، امکان لو رفتن سوالات آزمون سراسری وجود داشت."
پس از برگزاری آزمون کنکور دکتری و کارشناسی ارشد انتقادات زیادی از عدم رعایت پروتکل‌های صورت گرفت، حتی محمدباقر قالیباف رییس مجلس خواستار تعویق برگزاری کنکور سراری شد و از نحوه برگزاری کنکور دکتری انتقاد کرد.با این حال وزیر بهداشت ضمن ابراز رضایت از نحوه برگزاری کنکور دکتری گفته بود موارد "بسیار اندک از مشکلات و نارسایی‌ها هم وجود داشته و به جز چهار پنج مورد، مابقی موارد فوق‌العاده خوب بوده است."
با این وجود با تصمیم قطعی ستاد کرونا قرار است کنکور در چهار روز ۲۹ مرداد تا اول شهریور ماه برگزار شود.
تصمیم ستاد کرونا مبنی بر برگزاری کنکور واکنش‌های زیادی را در پی داشت است. این واکنش ها از دو زاویه بوده است. نمایندئگان مجلس به رییس جمهور انتقاد کردند. در صحن علنی مجلس تذکر‌های زیادی به روحانی داده شد. علیرضا سلیمی نماینده محلات و دلیجان با اشاره به اینکه روحانی به خاطر توصیه ستاد کرونا در جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی صمت حضور پیدا نکرده گفت: «آقای روحانی خونش از یک میلیون دانش‌آموزی که باید بروند و سر جلسه کنکور حاضر شوند، رنگین‌تر است؟»
حسن شجاعی علی‌آبادی عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس هم در جلسه علنی و در تذکر شفاهی خطاب به ستاد ملی کرونا اظهار کرد:"شما اعتبارتان را از رهبر معظم انقلاب گرفته‌اید و باید این اعتبار خرج مردم شود نه خرج یک نفر. "او تاکید کرد: «چرا حضور یک نفر به نام حسن روحانی در جمع مجلس‌نشینان بر اساس ستاد کرونا ممنوع است مگر این ستاد، ستاد شخص و ستاد حسن روحانی است؟ اگر حضور یک شخص در مجلس ممنوع است حضور یک و نیم میلیون جوان ایرانی در کنکور چگونه مجاز است؟»
شجاعی افزود دولت و ستاد کرونا حق دارد درباره کنکور تصمیم بگیرد، ولی چرا با اعتماد مردم بازی می‌کند؟
زهره الهیان نماینده تهران هم حسن روحانی را مقصر اصلی عدم تعویق کنکور دانست و گفت: «چرا کنکور سراسری با توجه به عدم امکان رعایت کامل پروتکل‌ها توسط سازمان سنجش قرار است در زمان موعد برگزار شود؟ آقای روحانی علت اصرار شما برای برگزاری کنکور سراسری در شرایط بحرانی کرونا چیست؟ آیا مسئولیت سلامت داوطلبان و خانواده آن‌ها را دولت گردن می‌گیرد؟».اما تندترین واکنش از سوی امیرابادی فراهانی نماینده قم و عضو هیات رئیسه است. او در توئیتی نوشت: «جوانان عزیز کنکوری صبور باشید آفتاب دولت روحانی رو به افول است. برای ما هم دیدن مشکلات معیشت مردم بسیار سخت و دردآور است دشمن ملت به دنبال فرصت هست بهش فرصت ندهیم.»
مشخص نیست اشاره امیرآبادی به سال پایانی دولت است یا اتفاقات دیگری در شرف رخ دادن است.
در کنار انتقاد از عدم تعویق کنکور، بسیاری هم از بازی با روح و روان کنکوری‌ها انتقاد کرده‌اند و بی‌برنامه‌گی دولت را زیر سوال برده‌اند.
کاربری در این باره نوشته است: "بچه‌ی هفده ساله همین‌جوری در دریای تشویش روزهاش رو سپری می‌کنه. الان هم با این بشکن و بالا بنداز کنکور واقعا کمر به قتل‌شون بستند. استرس کنکور همین‌جوری نابودشون می‌کرد این هم اضافه شد. بابا چرا شرم نمی‌کنید؟ "برخی هم تقاضای استیضاح وزیر علوم را مطرح کرده اند. بیشتر کاربران به این نکته تاکید کرده اند که کشور بیش از تحریم از بی‌لیاقتی مدیران و عملکرد‌های غلط آن‌ها رنج می‌برد.به هر صورت ماجرای برگزاری کنکور سراسری در دو روز اخیر تشویش زیادی را به افکار عمومی و مردم وارد کرد. با وجود اینکه قرار بود ستاد کرونا محلی برای تصمیم گیری قطعی و بدون تناقض درباره امور کشور در دوران شیوع این ویروس باشد اما حالا عملکردش چالش‌های تازه‌ای ایجاد کرده است.










 
مرجع : فرارو
برچسب ها: کنکور مجلس