گروه علمی: نعنا گیاهی است علفی با طبع گرم و خشک. برگهای خوشبوی آن خواص خوراکی و دارویی بسیاری دارد. مصرف آن به اشکال مختلف از جمله تازه، خشک شده، اسانس، دمکرده، پودر و غیره امکان پذیر است.در آشپزی از برگهای خشک یا تازه نعنا برای عطر آن استفاده میشود. اگر برای انبار نعنا مشکلی وجود نداشته باشد، استفاده از برگهای تازه آن بر برگهای خشک شده ارجحیت دارد. برگهای نعنا دارای طعمی گرم، تازه، معطر، شیرین با طعم نهایی خنکی هستند و در چای، نوشیدنی، ژله، شربت، آب نبات و بستنی مورد استفاده قرار میگیرند.نعنا در اصل به عنوان گیاه دارویی برای درمان درد معده و دردهای قفسه سینه مورد استفاده قرار میگرفت. این گیاه در طب سنتی کاربردهای متنوعی دارد. تحقیقات ابتدایی در رابطه با احتمال کمک آن به درمان بیماری سندرم روده تحریکپذیر نیز در حال انجام است. حسین خیراندیش متخصص طب سنتی درباره خواص دیگر نعنا اظهار کرد: از نعنا برای از بین بردن عفونت های ناشی از بلغم استفاده می شود چرا که تمام عفونت های پدیده آماده را پاکسازی می کند.خیراندیش ادامه داد: تمامی بیماری ها به جز سردردهای گرم, فراموشی در اسامیها, سرما خوردگی ها, روده های سرد که باعث بی اختیاری در ادرار فرد می شود را فقط می توان با نعنا درمان کرد.
او بیان کرد: برای درمان سنگ کلیه نیز نعنا, اسطوخودوس, مرزنجوش, زرشک را به صورت مساوی مخلوط و بعد میل کنید, این امر موجب ذوب سنگ کلیه می شود.