به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۵ - ۱۸:۳۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۹/۱۵ ساعت ۱۳:۰۰
کد مطلب : ۲۴۴۵۷۱

دسترسی به منابع غیرکتابی در کتابخانه ملی

دسترسی به منابع غیرکتابی در کتابخانه ملی
گروه فرهنگی: رئیس فراهم‌آوری، آماده‌سازی و کنترل منابع غیرکتابی و پیایندهای کتابخانه ملی گفت: گروه منابع غیرکتابی در کتابخانه ملی، منابع غیرکتابی چاپی و الکترونیکی از جمله آثار موسیقی و پایان‌نامه را در بانک کتابشناسی ملی ثبت می‌کند تا پژوهشگران در سطح بین‌المللی بتوانند به این آثار دسترسی پیدا کنند. الهام حیدری درباره فعالیت گروه منابع غیرکتابی کتابخانه ملی بیان کرد: کتابخانه ملی هر کشوری میراث فرهنگی و ملی آن کشور به شمار می‌آید، بنابراین هر منبعی از جمله منابع غیرکتابی، که وارد کتابخانه ملی شود در بانک کتابشناسی ملی ثبت و قابل رصدپذیری در سطح بین‌المللی خواهد شد.او افزود: این گروه بر اساس مصوبه‌های واسپاری جلسه ۴۴۱ مورخ ۲۱ اردیبهشت ۱۳۷۸ و جلسه ۱۲۰ مورخ ۲۰ خرداد ۱۳۹۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی، منابع غیرکتابی ناشران را دریافت و در بانک کتابشناسی ملی ثبت می‌کند تا مشخصات آثار چاپی و الکترونیکی، از جمله آثار موسیقایی دسترس‌پذیر شوند. کارشناسان گروه منابع غیرکتابی کتابخانه ملی با ناشران و تولیدکنندگان منابع غیرکتابی براساس مصوبه‌های واسپاری تماس و ارتباط می‌گیرند تا آن‌ها را ترغیب ‌کنند که یک نسخه از آثارشان را به کتابخانه ملی و به نوعی به ملت ایران اهدا کنند.
 
حیدری تصریح کرد: تمامی ناشران و تولیدکنندگان دولتی و خصوصی منابع غیرکتابی، از جمله ناشران آثار موسیقی و دانشگاه‌ها می‌توانند منابع منتشرشده و تولیدشده خود را به عنوان میراث فرهنگی کشور به کتابخانه ملی واسپار و ثبت کنند.حیدری ادامه داد: تلاش شده است دریافت این منابع به خصوص در ایام کنونی آسان و سهل شود. بر همین اساس، دانشجویان، دانشگاه‌ها و سایر ناشران و تولیدکنندگان منابع غیرکتابی می‌توانند از طریق میز خدمت www.nlai.ir/sending-thesis و پست الکترونیکی nonbook-acquisition@nlai.ir منابع خود را ارسال کنند. اعلام وصول این آثار نیز از همان طریق پست الکترونیکی برای آنان ارسال خواهد شد.او خاطرنشان کرد: با توجه به این‌که اکثر منابع غیرکتابی به سمت دیجیتال‌سازی سوق پیدا کرده است، پدیدآورندگان به راحتی می‌توانند آثار خود را به صورت فایل و یا لوح فشرده بر اساس مصوبه واسپاری، به کتابخانه ملی ارسال و در کتابشناسی ملی ثبت کنند.
برچسب ها: کتابخانه ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *

پربيننده‎ترين مطالب و خبرها