گروه اقتصادی: بررسی عملکرد بازار ارز در سالهای برگزاری انتخابات ریاستجمهوری نشان میدهد که در دو سال ۸۴ و ۸۸ رشد قیمت دلار محدود بوده اما در ۹۲ با افت قیمت مواجه شده و تنها در سال ۹۶ رشد بالایی به ثبت رسانده است.
سال ۱۳۸۴
در انتخابات سال ۸۴ محمود احمدینژاد رئیسجمهور شد. قیمت دلار در این سال تنها ۳٫۴ درصد رشد کرد.
در اولین ماه این سال نرخ دلار در بازار آزاد ۸۷۴ تومان بود و در طول سال ۳۰ تومان گران شد و در اسفند ماه به نرخ ۹۰۴ تومان رسید.
سال ۱۳۸۸
در این سال دلت تغییر نکرد و احمدینژاد رئیس دولت باقی ماند. در این دوره نیز همانند دور قبلی دلار رشد محدود ۳٫۵ درصدی داشت.در ابتدای سال ۸۸ و پیش از انتخابات قیمت دلار ۹۶۶ تومان بود و تا پایان سال ۳۴ تومان رشد کرد. در پایان سال قیمت شاخص بازار ارز هزار تومان بود. در این سالها بازار ارز سالهای کمنوسانی را پشت سر گذشت.
مقایسه میزان رشد قیمت دلار در سال انتخابات چهار دوره قبلی
سال ۱۳۹۲
حسن روحانی در سال ۹۲ پیروز انتخابات شد و دور اول دولت خود را آغاز کرد.میانگین قیمت دلار در فروردین سال ۹۲ معادل سه هزار و ۵۰۰ تومان اما در طول سال ۴۷۷ تومان کاهش یافت. میانگین قیمت این ارز در اسفند سه هزار و ۲۶ تومان بود و بازدهی منفی ۱۳ درصدی را ثبت کرد.در طول دولت دوم احمدی نژاد دلار از هزار تومان به بیش از سه هزار تومان رسید اما در سال ۹۲ دچار نوسانات کاهشی شد.
سال ۱۳۹۶
در سال ۹۶ حسن روحانی از سوی مردم برای چهار سال دیگر نیز انتخاب شد.قیمت هر عدد دلار آمریکا در ابتدای سال سه هزار و ۷۴۸ تومان بود اما تا پایان سال رشد ۳۰ درصدی کرد.دلار تا پایان سال ۹۶ با هزار و ۱۵۲ تومان افزایش به نرخ چهار هزار و ۹۰۰ تومان رسید که رکورد جدیدی بود و بیشترین میزان رشد را نسبت به سه دوره قبلی به ثبت رساند.
سال ۱۴۰۰
در حال حاضر قیمت دلار حدود ۲۵ هزار و ۸۰۰ تومان است قیمت دلار در ایران بیش از همه به تحریمها واکنش نشان میدهد با توجه به خوشبینیها نسبت به احیای برجام باید دید در سال آینده جبههگیریهای سیاسی نسبت به مذاکرات با توجه به جو انتخاباتی چگونه است و این بازار را چگونه تغییر میدهد.با توجه به این که دولت جدید در نیمه دوم سال آینده مستقر میشود و احتمالا نگراشهای نسبت به تجارت و سیاست خارجی متفاوت است باید دید نرخ دلار وارد چه مسیری میشود؟