گروه جامعه: سالهاست که اهالی روستای « بردپهن جلیل » برای رسیدن به شهر، به دل رودخانه میزنند و تلاش بیش از ۴۰ ساله آنها برای احداث یک پل روی این رودخانه بینتیجه مانده است.روستای «بردپهن جلیل» در بخش سپیدار از توابع شهرستان بویراحمد در آن سوی رودخانه قرار دارد و اهالی این روستا برای دسترسی به شهر، خرید مایحتاج، تحصیل، درمان، انجام امور زندگی و ... هر روز باید به دل رودخانه بزنند؛ مشکلی که بعد از بیش از ۴۰ سال پیگیری هنوز حل نشده است.به گزارش ایسنا، نبود یک پل بر روی این رودخانه باعث شده در فصل سرما و بارش باران حدود ۶ ماه که رودخانه خروشان می شود و آب آن بالا می آید، دسترسی مردم به شهر قطع شود و ساله سختی انجام شود.طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ روستای «بردپهن جلیل» دارای ۸ خانوار و ۲۲ نفر جمعیت است جمعیت این روستا از این میزان بیشتر بوده که به علت مشکلات از جمله نداشتن راه ارتباطی و پل مجبور به مهاجرت شدند. روستا از سال ۱۳۴۰ تاکنون فاقد راه ارتباطی است.
یک پیرزن از اهالی این روستا به خبرنگاران می گوید: امروز تا ۵ شهید تقدیم انقلاب کرده است اما بعد از بیش از ۵۰ سال هنوز به علت نداشتن پل راه ارتباطی ندارد. وقتی مریض می شویم بعد از عرض رودخانه را طی میکنیم تا بتوانیم خود را به پزشک برسانیم و یا در صورتی که فروش آن باشد و حجم آب رودخانه زیاد شود نمیتوانیم به پزشک برویم.وی افزود: سه طرف این روستا را کوه و یک طرف را رودخانه گرفته است و در واقع در محاصره کوه و رودخانه قرار گرفته است که انتظار داریم مسئولین به داد ما برسند و این مشکل ما را حل کنند.حدود ۶ از سال به علت خروشان بودن رودخانه راه ارتباطی روستا قطع است.یک پیرمرد از اهالی این روستا به خبرنگاران میگوید: فاصله این روستا تا جاده اصلی ۶ کیلومتر است اما برای عبور از این رودخانه تا روستا یا باید افراد ناتوان و پیر را رو دوش خود و یا به وسیله الاغ با آن طرف رودخانه انتقال دهیم متاسفانه تاکنون در همین رودخانه دو سه نفر غرق شدند و جان خود را از دست دادند و یا اینکه بعلت صدمات وارده با مشکلات جدی مواجه شدند.می گوید یک روز بیمار بودم وقتی خواستم از عرض رودخانه برای رفتن به روستا عبور کنم به علت شدت آب رودخانه در آب رودخانه افتادم و آب داروها و وسایلی را که همراه خود داشتم، برد.
یک پیرزن که عصا در دست دارد به خبرنگاران می گوید: یا خدا ما هم بنده خدا هستیم صدا و حرف ما را به گوش مسئولان برسانیم باید از آنها انتظار داریم به داد ما برسند و راه دسترسی ما را با احداث یک پل ایجاد کنند تا با مشکلات کمتری مواجه باشیم. در برخی موارد حتی با هم نمی توانیم از این رودخانه عبور کنیم.
دیگر از اهالی این روستا می گوید: مسئولان انتظار داریم به کمک مردم این روستا بیایند چرا که ما همه افراد مسن زیادی داریم و هم بیمار داریم زن باردار و در مواقعی که وقت زایمان زنان باردار است با مشکلاتی جدی مواجه می شویم.این پیرمرد با گریه با ما صحبت می کند می گوید؛ ۵۰ سال است که با این مشکل نوازیم هرکس در هر جایی کشور کاری از دستش بر می آید برای ما فکر و چاره ای اساسی بیندیشد و یک پل برای ما احداث کند.
بیشتر مردم این روستا به علت داشتن زیرساختها و امکانات لازم بخصوص پل و جاده ارتباطی و گاز از این روستا مهاجرت کردند و به شهر یاسوج و روستاهای اطراف رفتند. در این روستا تلفن همراه با اختلال مواجه است آنتن دهی ضعیف و فاقد اینترنت است، آب شرب مناسب ندارد، فاقد خانه بهداشت است.
مردم این روستا تلویزیون دارند خریداری کردند و دارند اما متاسفانه از آنتن تلویزیون بی بهره اند و با وجود اینکه بارها مکاتبه کردهایم اما تاکنون جواب درستی به ما داده نشده و این مشکل همچنان باقی است. خط شبکه گاز در ۵۰۰ کیلومتری روستا قرار دارد اما متاسفانه این روستا از نعمت گاز برخوردار نیست و و مردم روستا با مشکلاتی مواجه هستند که البته در برخی موارد برای امور مورد نیاز از جمله گرم کردن خود و پخت غذا به قطع درختان جنگلی روی می آورند.
«علی داد حسین زاده»، بخشدار سپیدار از توابع شهرستان بویراحمد در جمع خبرنگاران در این خصوص گفت: روستای برق جدید بخش سپیدار دارای ۸خانوار و با ۲۲نفر جمعیت فاقد ارتباط است مردم این روستا برای انجام امور روزانه خود مجبورند از رودخانه ای که در مسیر خود دارند عبور کنند و بعضاً نیز در فصولی که رودخانه خروشان است امکان تردد برای آنها وجود ندارد.وی افزود: پیگیریها و مکاتبات زیادی برای رفع مشکل این روستا انجام داده ام اما تاکنون به نتیجه نرسیدهایم که از مسئولان و متولیان امر انتظار داریم اقدام به احداث یک پل جهت عبور مرور مردم این روستا کنند.حسین زاده اظهارکرد: جاده دسترسی به این روستا خاکی است و به علت قرار گرفتن یک رودخانه در مسیر دسترسی به روستا مردم روستا نیز با مشکلاتی مواجه اند که با ساخت یک دهانه پل مشکلات آنها برطرف می شود.همچنین محمدحسین نصیری راد، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کهگیلویه و بویراحمد در این خصوص گفت: در صورتی که در کمیته برنامه ریزی سال۱۴۰۰ این موضوع مطرح شود و تأمین اعتبار نیز صورت گیرد آماده ساخت و احداث پل برای این روستا هستیم.وی افزود: طبق برآورد اولیه برای ساخت پل روستای «بردپهن جلیل» حدود ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است.