گروه سیاسی: طی مراسمی غلامحسین محسنیاژهای رسما بعنوان رئیس جدید قوه قضائیه شروع به کار کرد.حجت الاسلام محمد محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری، ابراهیم رئیسی رئیس پیشین قوه قضائیه و رئیس جمهور منتخب و محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در مراسم تودیع و معارفه رئیس قوه قضائیه حضور داشتند. حسن روحانی، رئیس جمهور در این برنامه حضور نداشت اما اسحاق جهانگیری، معاون اول روحانی در این مراسم شرکت کرده بود.
رئیس جدید قوه قضاییه با اشاره به برنامههای خود گفت: عدل و عدالت در همه ساحتها باید گسترش پیدا کند.
حجت الاسلام محسنی اژهای در مراسم تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید قوه قضاییه اظهار کرد: از رهبر معظم انقلاب که بار دیگر با اعتماد به نفرات داخل دستگاه قضایی رئیس قوه قضاییه را انتخاب کردند، تشکر میکنم. اکنون به فضل پروردگار، سایر قوا و همکارانم در قوه قضاییه با قدرت و قوت این مسئولیت خطیر را دنبال خواهم کرد و از همه کسانی که در چند روز اخیر با اظهار محبت هایشان بنده را دلگرم کردند تشکر میکنم.از خداوند می خواهم درک صحیح شرایط، ادراک در عمل و توان تحمل این مسئولیت سنگین را به بنده عطا کنند و ان شاءالله همکاری همکاران و سایر قوا پشتیبان ما خواهد بود.وی با بیان اینکه محور کار ما سند تحول است و این دوره دوره تحول و تعالی خواهد بود، ادامه داد: باید با وحدت و یکپارچگی تمام با مجلس، دولت، نیروهای نظامی و انتظامی بتوانیم قدم های بلندی برداریم. محسنی اژه ای با اشاره به برنامههای خود گفت: عدل و عدالت در همه ساحتها باید گسترش پیدا کند. مبارزه جدی تر، قاطع تر و بدون تبعیض با فساد در همه عرصه ها، توسعه فناوری برای خدمت بهتر و ارزان تر، استفاده حداکثری از ظرفیت های مردمی برای اقدامات پیش رو باید مورد توجه قرار گیرد و سازو کار گسترش آزادی های مشروع ایجاد شود.وی با اشاره به ضرورت ایجاد ساز و کار گسترش آزادی های مشروع گفت: این موضوع نیاز به سازوکاری دارد تا بتوانیم از این آزادی ها بیش از پیش دفاع کنیم. اگر آزادی های مشروع تبلیغ و گسترش پیدا کند خیلی از کارهای خلاف انجام نمی شود.
رئیس قوه قضاییه یادآور شد: هنوز جا دارد مردم، خانواده بزرگ قوه قضاییه را آنگونه که هست بشناسند. باید از قوه قضاییه صیانت کامل صورت گیرد چرا که اگر کوچکترین لکهای در این قوه وجود داشته باشد بلافاصله دیده میشود. در مورد تظلم خواهان و افرادی که با قوه قضاییه سر و کار دارند باید تکریم صورت گیرد. باید بستری فراهم شود که بشود به این افراد سرویس مناسب داد و قوه قضاییه ملجا و پناه هر تظلم خواه و همه مردم باشد، تاکید میکنم همه مردم. باید به کسانی که نه زبان گفتن دارند و نه پای آمدن، نگاه و کمک ویژه داشته باشیم. الان افرادی هستند که نمی توانند وکیل بگیرند و از طرفی به قانون هم آشنا نیستند، این افراد توان پرداخت پول به وکیل و کارشناس هم ندارند بنابراین ما باید نگاه ویژه ای نسبت به این قشر داشته باشیم و در این مرحله دولت و مجلس حتما باید کمک کنند.وی تاکید کرد: از همه رسانهها و صاحبان تریبون استمداد کمک دارم. از نقد منصفانه صاحبان نظر استقبال میکنم و تقاضا دارم به ما کمک کنند و یاریمان دهند.
رئیسی: همکاری برای پیشبرد امور کشور اجتنابناپذیر است
رئیس سابق قوه قضاییه گفت: آقای محسنی اژهای تلاش کردند که بینام و نشان ظاهر شوند. در برخی از پروندهها ایشان نمیخواست نامی از ایشان باشد؛ در قوه قضاییه نیروهایی با این صفت کم
سیدابراهیم رئیسی، در آیین تکریم و معارفه رؤسای قوه قضاییه، اظهار کرد: وضعیت ما متناسب با دادگستریها نبود، به ما میگفتند کمبود نیروی انسانی داریم. ۴۰ درصد کمبود قضات داشتیم وضع تشکیلات مصوب با وضع موجود تفاوت داشت؛ علیرغم همه این مشکلات و شرایط کرونایی، همکاران ما شبانهروز تلاش کردند و کارنامهای را ارائه دادند که موجب اظهارنظر رهبری معظم واقع شد و این یک سند افتخاری برای ما است. انشاالله یقین دارم با مدیریت آقای محسنی گامهای بلندی برداشته خواهد شد.
وی با بیان اینکه تحول یک ضرورت برای قوه قضاییه است، گفت: مقام معظم رهبری تبیین کردند که امام، امام تحول بود. دستگاه قضایی در بستر گام دوم نیاز به تحول داشت که این تحول نیاز به سند داشت؛ سند تحولی که به مقام معظم رهبری ارائه شد، با سند امروز متفاوت است و سند کنونی سندی ارتقاءیافته است. این سند تدوین شد تا پیش روی همه همکاران برای پیگیری بماند و تلاش شد تا برنامهای محوری باشد.رئیس سابق قوه قضاییه با تأکید بر مبارزه با فساد، بیان کرد: بحث توجه به گزارش سال گذشته و سال جاری مسأله توجه به کرامت ارباب رجوع و همکاران است. همکاران همت کردند تا جایی که برایشان امکان داشت تلاش کردند تا با فساد مبارزه کنند. من از همه کسانی که در مجلس، دولت و سایر آحاد با ما همکاری کردند، تشکر میکنم. موفقیت قوه قضاییه که امروز مورد توجه است، مربوط به همه همکاران است.رئیسی ادامه داد: سند تحول به همه تلاشهایی که در دستگاه قضا توسط همکاران صورت گرفت، مربوط است. آقای محسنی اژهای تلاش کردند که بینام و نشان ظاهر شوند. در برخی از پروندهها ایشان نمیخواست نامی از ایشان باشد؛ در قوه قضاییه نیروهایی با این صفت کم نداریم.رئیسجمهور منتخب با بیان اینکه عدالت اداری از مسائل مورد تاکید است، گفت: اولین شاخصه عدالت اداری، شایستهسالاری و جذب شایستگان است. در عدالت اداری باید به قانون تاکید کرد.وی تأکید کرد: آنچه که میتواند از بخشی به بخش دیگر، از جریانی به جریان دیگر، از جناحی به جناح دیگر، در یک صراطی را حفظ کند، فقط قانونمداری است. همه دولتها و بخشها و همه مسئولان در دستگاه قضایی باید بر قانون و قانونمداری تاکید کنند.
رئیسی افزود: مساله نظارت نیز حائز اهمیت است. این نظارت هم در مجلس و هم در قوه قضاییه و هم در دولت دیده شده است. این نظارت همهجا هست و رهبری بر همه اجزای نظام نظارت دارند. نظارت و نظارتپذیری مورد تأکید همه ماست. نظارت به عنوان یک موهبت و نعمت باید تلقی شود. نظارت میتواند تضمینکنننده اجرای عدالت و اجرای قانون باشد. ما در دولت آینده نیز همواره اجرای عدالت را مورد تاکید قرار میدهیم.رئیسی با بیان اینکه نکته سوم پیشگیری از وقوع جرم و ناهنجاریهای اجتماعی است، گفت: امیدواریم با همکاری بین سه قوه و با حضور همه نهادها و سازمانها حقیقتاً همکاری مثالزدنی را در کشور شکل دهیم، بنده در خدمت رؤسای مجلس، قوه قضاییه و سایر ارگانها هستم. برخی حرفها زده میشود که ما را محکوم میکنند که با هم همسو هستیم اما همراهی و همکاری برای پیشبرد امور کشور اجتنابناپذیر است، لذا همکاری قوا و همکاری همه نهادها و همکاری همه آحاد مردم برای پیشرفت امور در بستر قانون یک ضرورت است که باید شکل بگیرد.وی افزود: باید ضمن پیشگیری از ناهنجاریها به اقتصاد نیز کمک کنیم، با همکاری قضات باید ا بتوانیم این کار را انجام دهیم. قضات پاکدامن و شجاع همواره باید مورد حمایت دستگاه قضایی قرار گیرند. مدیران شجاع و خطرپذیر باید مورد حمایت همه دستگاهها باشند تا کشور پیش برود.