گروه بین الملل: وزیر امور خارجه آلمان تهدید کرد که در صورت تسلط طالبان بر افغانستان، آلمان تمام کمکهای مالی به این کشور را قطع میکند. آلمان از جمله کشورهایی است که در مذاکرات صلح بین طالبان و دولت افغانستان نقش بازی میکند. پس از خروج نیروهای ناتو از افغانستان طالبان ولایت به ولایت در افغانستان پیشرفت و آنها را به تصرف خود درآورد.
هایکو ماس گفت: «اگر طالبان این کشور را به طور کامل تصرف نمایند، قانون شریعت را به اجرا گذارد و این کشور یک خلافت اسلامی شود، ما یک سنت هم به افغانستان نمیدهیم.»
با این حال او خوشبین است که طالبان به مذاکرات ادامه دهد. به باور ماس «این کشور بدون کمک بینالمللی دوام نمیآورد». طالبان نیز میداند که آلمان در حال حاضر با ۴۳۰ میلیون یورو در سال از افغانستان حمایت می کند.
در چند روز اخیر تروریستهای طالبان قندوز، فیضل آباد و سپس مزار شریف را محاصره کردند. در صورت سقوط مزار شریف، دولت کابل کنترل شمال کشور را از دست میدهد.
تروریستهای طالبان روز پنجشنبه شهر غزنی، مرکز ولایت غزنی را تصرف کردند که در ۱۵۰ کیلومتری کابل است. نصیر احمد فکیری، رئیس شورای ولایت غزنی گفت: «طالبان کنترل مهمترین نقاط شهر را در دست گرفتهاند.» این شهر در حال حاضر دهمین مرکز ولایت است که ظرف یک هفته به دست طالبان افتاده است.
با توجه به پیشروی سریع تروریستهای طالبان، آلمان از شهروندان خود خواسته است افغانستان را هر چه سریعتر ترک کنند. بر اساس گزارشها وضعیت امنیتی در کل افغانستان، از جمله کابل، به شدت وخیم شده است. سفارت آلمان به همه اتباع خود توصیه کرده است که در اسرع وقت با پروازهایی که برای آنها برنامهریزی شده، افغانستان را ترک کنند.
همزمان اخراج پناهجویان افغان و بازگرداندن آنان به کشورشان تا پایان ماه اوت متوقف شده است. هورست زهوفر، وزیر کشور آلمان در این باره گفت که آلمان باید اطمینان حاصل کند که اخراجها تهدیدی برای افراد ایجاد نمیکند.او تاکید کرد: «وضعیت امنیتی در حال حاضر به سرعت در حال تغییر است، به طوری که ما نمیتوانیم مسئولیت بازگشت دادن پناهجویان، و همچنین همراهان و خدمه هواپیما بر عهده بگیریم.»